Viză Guineea-Bissau

Cetățenii din România care călătoresc în Guineea-Bissau în scop turistic au nevoie de viză!

e-Visa Afaceri pentru Guineea-Bissau

Cetățenii din România care călătoresc în Guineea-Bissau pentru afaceri au nevoie de viză!

Important

Viza Electronică de Afaceri se eliberează cetățenilor străini care plănuiesc/fac afaceri în Guineea Bissau, celor care participă la întâlniri de afaceri și întâlniri de lucru ale experților, pentru negocieri de contracte, pentru activități de marketing, tranzacții și evenimente comerciale, afaceri corporatiste, participări la târguri, expoziții, forumuri, conferințe, simpozioane, și alte evenimente similare, pentru participare la programe de voluntariat, asistență umanitară, cooperare pentru dezvoltare. De asemenea, se eliberează resortisanților străini trimiși în Guineea Bissau de către și în numele unei societăți străine în baza unui contract de prestări servicii (sau a unui alt acord) cu o companie/instituție din Guineea Bissau, pentru efectuarea verificărilor financiare, auditoriale şi de alt tip, pentru consultanță sau în calitate de experţi pentru montajul, repararea şi realizarea serviciilor tehnice ale instalaţiilor/utilajelor (mentenanță) sau pentru alte activități conexe neconstând în relații lucrative (angajare directă în Guineea Bissau).

Vă rugăm să aplicați pentru viză din timp însă nu cu mai puțin de 4 zile lucrătoare înainte de data planificată de intrare în Guineea Bissau.

Viza electronică de Afaceri se eliberează cu o singură intrare în cazul șederilor de scurtă durată (de până la 30 de zile) sau cu intrări multiple, pentru șederi de 3 luni, 6 luni sau 1 an. Perioada de valabilitate a vizei începe la data aleasă de dvs. în aplicație (specificată în document). Puteți intra în Guineea Bissau la orice dată în acestă perioadă de valabilitate.

Dacă intrați în Guineea Bissau printr-un alt punct de frontieră decât Aeroportul Internațional Osvaldo Vieira din Bissau, vă rugăm să aplicați pentru o viză clasică accesând secțiunea corespunzătoare – Alte categorii de vize.

 • Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.
 • O copie printată a vizei electronice primite pe e-mail.
ATENȚIE! La punctul de control de la intrarea în Guineea Bissau pot fi solicitate adițional:
 • Itinerariul și dovada rezervării biletelor de avion (sau alt mijloc de transport). Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru zborurile către Guineea Bissau aici.
 • Rezervările la hotel sau similar. Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Guineea Bissau.
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie. Puteți obține aici asigurarea medicală pentru Guineea Bissau.
 • Atenție! Viza electronică este valabilă numai pentru intarea pe la punctul de frontieră din Aeroportul Internațional Osvaldo Vieira. La sosire pe Aeroportul din capitala Bissau se vor prelua datele biometrice. Dacă doriți să intrați pe teritoriul Guineei Bissau printr-un alt punct de trecere a frontierei, trebuie să obțineți o viză clasică în prealabil.
 • Având în vedere frecvența anumitor boli tropicale vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să vă informați asupra măsurilor profilactice și tipurilor de vaccinuri care trebuie efectuate înainte de a călători, urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 • La intrarea în Guineea Bissau se solicită Certificatul Internațional pentru prevenirea Febrei Galbene. Acesta se obține după realizarea vaccinului corespunzător. Acesta poate fi efectuat în cadrul clinicilor care dispun de cabinet de vaccinări internaționale (boli tropicale) cât și la anumite cabinete medicale specializate.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Guineea Bissau să urmărească în permanență recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Guineea Bissau, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Guineea Bissau adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Guineea Bissau.
 • În atenția Cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al UE aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Guineea Bissau, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Guineea Bissau, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Acte necesare - E-Visa Afaceri Guineea Bissau

 1. O copie scanată a pașaportului (pagina cu datele de identificare). Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni. Puteți încărca în aplicație fie o copie scanată fie o poză electronică de bună calitate.
 2. O fotografie electronică de tip pașaport. Vă rugăm să verificați instrucțiunile.
 3. Itinerariul călătoriei scanat. (traseu, localități vizitate etc.). Itinerariul poate cuprinde inclusiv biletul sau rezervarea biletului de avion.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Guineea-Bissau, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Guineea-Bissau și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Guineea-Bissau. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de vizare, supralegalizare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și supralegalizări documente pentru Guineea-Bissau

PROCESUL DE APLICARE PENTRU VIZĂ ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Completați online aplicația eVisa Guineea-Bissau

Atașați o copie scanată a documentelor necesare

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Primiți viza pentru Guineea-Bissau pe e-mail

Ne ocupăm de toate procedurile pentru obținerea vizei dvs.!

Calatoriti fara grija vizei
Călătorie plăcută în Guineea-Bissau!

Călătoriți ușor și în siguranță cu ajutorul nostru.


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză Guineea-Bissau


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
O singură intrare
30 zile
Normal
2-8 zile lucrătoare
63,95 EUR
45 EUR
Intrare multiplă
3 luni
Normal
2-8 zile lucrătoare
72,95 EUR
45 EUR
Intrare multiplă
6 luni
Normal
2-8 zile lucrătoare
90,82 EUR
50 EUR
Intrare multiplă
1 an
Normal
2-8 zile lucrătoare
102,5 EUR
50 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi.

2 VALABILITATEA VIZEI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi.

3 TIMP DE PROCESARE

Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii cererii, urmând ca viza să fie eliberată în mod obișnuit după 2-8 zile lucrătoare. Autorittatea competentă din Guineea Bissau îsi rezervă dreptul de a prelungi perioada de procesare a vizelor.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare stabilit de Guvernul Republicii Guineea Bissau, aceste taxe nefiind returnabile în caz de refuz de eliberare a vizei. Taxele consulare din tabel includ taxa vizei și comisionul bancii din Guineea Bissau. Taxele de procesare sunt taxe de servicii.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza online (cu card de credit/debit) în conformitate cu Termenii și Condițiile Centrului de Vize și Legalizări.

Servicii adiționale pentru viză Guineea-Bissau

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin serviciul Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare a fotografiilor conform normelor impuse de către consulate, la care se adaugă serviciul de SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei. Totodată, pentru siguranța și liniștea dvs. pe durata călătoriei, vă punem la dispoziție serviciul de arhivare în format electronic a vizei obținute.


Dacă vreți să beneficiați de prelucrare prioritară alegeți Serviciul Executiv Visa Express. Astfel, un specialist în servicii executive va prelucra cererea dvs. cu maximă prioritate. Prelucrarea cererii dvs. va începe în următoarele 60 de minute* de la confirmarea plății.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit.
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Un specialist răspunde tuturor întrebărilor dvs. în cel mai rapid și profesionist mod.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

*În următoarele 60 de minute de la lansarea comenzii (în timpul programului de lucru cu publicul) veți primi linku-ul de plată.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Guineea-Bissau. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Guineea-Bissau

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Guineea-Bissau

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Guineea-Bissau

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Guinea-Bissau and provides expediting services for visa to Guinea-Bissau and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Guineea-Bissau și oferă servicii de visa handling pentru Guineea-Bissau percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Alte Categorii De Vize pentru Guineea-Bissau

Cetățenii din România care călătoresc în Guineea-Bissau pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Guineea-Bissau

Cetățenii din România care călătoresc în Guineea-Bissau pentru vizite oficiale au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles