Viză Kârgâzstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kârgâzstan în scop turistic au nevoie de viză!

e-Visa Afaceri pentru Kârgâzstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kârgâzstan pentru afaceri au nevoie de viză!

Important

Viza Electronică de Afaceri se eliberează cetățenilor străini care intenționează să viziteze Republica Kârgâzstan pentru afaceri, participare la negocieri, reuniuni de afaceri, evenimente sportive organizate de către stat sau de administrațiile locale, organizațiile internaționale sau entități juridice.

Se eliberează pentru o singură intrare sau pentru intrări multiple și permite o ședere de maxim 30 sau 90 de zile. Perioada de valabilitate a vizei începe de la data emiterii vizei (specificată în document). Puteți intra în Kârgâzstan la orice dată în acestă perioadă de valabilitate.

Vă rugăm să aplicați pentru viză din timp însă nu cu mai puțin de 5 zile lucrătoare înainte de data planificată de intrare în Kârgâzstan.

 • Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la expirarea vizei, cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.
 • O copie printată a vizei electronice primite pe e-mail. Vezi modelul de viză electronică.
ATENȚIE! La punctul de control de la intrarea în Kârgâzstan pot fi solicitate adițional:
 • Dovada rezervării biletelor de avion (sau alt mijloc de transport) pentru ieșirea din Kârgâzstan. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Kârgâzstan aici.
 • Rezervările la hotel sau similar. Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Kârgâzstan.
 • Documente care dovedesc scopul exact al vizitei.
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie. Puteți obține aici asigurarea medicală pentru Kârgâzstan.
 • Atenție! Depășirea perioadei de ședere acordată prin viză este considerată o încălcare a legii și se sancționează cu plata unei amenzi la punctul de trecere a frontierei la plecare și necesitatea obținerii unei vize de ieșire din Kârgâzstan pentru o taxă adițională. Dacă din diferite motive sunteți nevoiți să rămâneți în Kârgâzstan pentru o perioadă mai mare decât cea acordată prin viză, vă rugăm să luați legătura cu autoritățile locale, de regulă cu 5 zile înainte de expirarea vizei (în Bishkek, Karakol sau Osh), prezentând documente doveditoare (rezervări la hotel, bilet de avion etc.), pașaport și poză de tip pașaport.
 • După sosirea în Kârgâzstan, cetățenii străini, cu excepția celor 91 de sate (verifică lista) sunt obligați să se înregistreze la Poliția de Imigrări (OVIR) în termen de 5 zile lucrătoare de la momentul intrării, în caz contrar veți fi supuși unei amenzi.
 • Vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să vă informați asupra măsurilor profilactice înainte de a călători, urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Kârgâzstan să urmărească în permanență recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Kârgâzstan, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Kârgâzstan adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Kârgâzstanul.
 • În atenția Cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al UE aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Kârgâzstan, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Kârgâzstan, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Acte necesare - e-Visa Afaceri Kârgâzstan

 1. O copie scanată a pașaportului (pagina cu datele de identificare). Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni. Puteți încărca în aplicație fie o copie scanată fie o poză electronică de bună calitate.
 2. O fotografie electronică de tip pașaport. Vă rugăm să verificați instrucțiunile.
 3. Documente adiționale:
  Sunt scutiți de prezentarea documentelor adiționale, cetățenii statelor care nu au nevoie de invitație (verifică lista). Cei care nu se regăsesc în listă, trebuie să încarce în aplicație o copie după următoarele documente:
  1. Invitație scrisă din partea organului de stat al Republicii Kârgâzstan SAU din partea persoanei juridice înregistrată pe teritoriul Republicii Kârgâzstan (se vor specifica datele călătoriei, durata de ședere și datele aplicantului) împreună cu documentele care atestă natura călătoriei de afaceri.
  2. Certificatul de înregistrare în Kârgâzstan al organiației.
  3. Acordul fondatorilor organizației (Founders Agreement).
  4. Carta organizației (Charter of the organization).
  5. Certificat de la autoritatea fiscală care să ateste lipsa datoriilor fiscale.
  6. Certificat de la Instituția de Securitate Socială care să ateste lipsa datoriilor sociale.
  ATENȚIE! Dacă documentele adiționale (pct. a-f) nu sunt emise în limba rusă sau kârgâză, va trebui să atașați o traducere oficială în una din aceste limbi!

Atât România cât și Kârgâzstan sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Kârgâzstan, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Kârgâzstan și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Kârgâzstan. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de vizare, apostilare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și apostilări documente pentru Kârgâzstan

PROCESUL DE APLICARE PENTRU VIZĂ ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Completați online aplicația eVisa Kârgâzstan

Atașați o copie scanată a documentelor necesare

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Primiți viza pentru Kârgâzstan pe e-mail

Ne ocupăm de toate procedurile pentru obținerea vizei dvs.!

Calatoriti fara grija vizei
Călătorie plăcută în Kârgâzstan!

Călătoriți ușor și în siguranță cu ajutorul nostru.


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză Kârgâzstan


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
O singură intrare
90 de zile (90 de zile perioadă de ședere)
Normal
3-5 zile lucrătoare
72,1 USD
45 EUR
O singură intrare
90 de zile (30 de zile perioadă de ședere)
Normal
3-5 zile lucrătoare
61,8 USD
45 EUR
Intrare multiplă
90 de zile (90 de zile perioadă de ședere)
Normal
3-5 zile lucrătoare
92,7 USD
50 EUR
Intrare multiplă
90 de zile (30 de zile perioadă de ședere)
Normal
3-5 zile lucrătoare
72,1 USD
50 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei se referă la perioada în care este permisă intrarea în Kârgâzstan și începe la data emiterii vizei electronice (specificată în documentul eliberat). Perioada de ședere permisă este de maxim 30 sau 90 de zile, în funcție de alegerea dvs. din aplicație. Puteți intra în Kârgâzstan la orice dată în această perioadă de valabilitate.

3 TIMP DE PROCESARE

Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii cererii, urmând ca viza să fie eliberată în mod obișnuit după 3 zile lucrătoare.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare stabilit de Guvernul Republicii Kârgâzstan, aceste taxe nefiind returnabile în caz de refuz de eliberare a vizei. Taxele consulare din tabel includ taxa vizei, iar taxele de procesare sunt taxe de servicii.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza online (cu card de credit/debit) în conformitate cu Termenii și Condițiile Centrului de Vize și Legalizări.

Servicii adiționale pentru viză Kârgâzstan

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin serviciul Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare a fotografiilor conform normelor impuse de către consulate, la care se adaugă serviciul de SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei. Totodată, pentru siguranța și liniștea dvs. pe durata călătoriei, vă punem la dispoziție serviciul de arhivare în format electronic a vizei obținute.


Dacă vreți să beneficiați de prelucrare prioritară alegeți Serviciul Executiv Visa Express. Astfel, un specialist în servicii executive va prelucra cererea dvs. cu maximă prioritate. Prelucrarea cererii dvs. va începe în următoarele 60 de minute* de la confirmarea plății.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit.
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Un specialist răspunde tuturor întrebărilor dvs. în cel mai rapid și profesionist mod.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

*În următoarele 60 de minute de la lansarea comenzii (în timpul programului de lucru cu publicul) veți primi linku-ul de plată.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Kârgâzstan. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Kârgâzstan

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Kârgâzstan

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Kârgâzstan

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Kyrgyzstan and provides expediting services for visa to Kyrgyzstan and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Kârgâzstan și oferă servicii de visa handling pentru Kârgâzstan percepând o taxă pentru serviciile prestate.

e-Visa Muncă pentru Kârgâzstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kârgâzstan pentru activități laborale au nevoie de viză!

e-Visa Studii pentru Kârgâzstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kârgâzstan pentru studii au nevoie de viză!

e-Visa Privată pentru Kârgâzstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kârgâzstan pentru vizite private au nevoie de viză!

e-Visa Tranzit pentru Kârgâzstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kârgâzstan în tranzit au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Kârgâzstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kârgâzstan pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles