Cetățenii din România care călătoresc în Irlanda NU AU nevoie de viză!


Important

  1. Asigurati-vă că dețineți un pașaport valabil (cetățenii UE pot călători și pe baza Cărții de Identitate valabile).
  2. Pentru o călătorie în siguranță vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală de călătorie.
    De asemenea vă reamintim cetățenii Uniunii Europene, Norvegiei, Islandei, Elveției și Liechensteinului pot obține Cardul European de Asigurări de Sănătate, cu condiția ca aceștia să fie asigurați în țara de reședință.
    Acest card nu acoperă costurile serviciilor medicale în cazul vizitelor care au scopul de a obține îngrijiri medicale pentru o afecțiune preexistentă deplasării. În schimb, conferă dreptul de a beneficia de asistență medicală necesară în cursul unei deplasări temporare intr-un stat membru al UE (inclusiv în Norvegia, Islanda, Elveția și Liechenstein). Cardul nu acoperă nici cheltuielile efectuate cu furnizorii de servicii medicale din sectorul privat, de aceea asigurările medicale private sunt de cele mai multe ori indicate. Puteți obține asigurarea medicală de călătorie pentru Irlanda online aici
  3. În cazul în care doriți să călătoriți cu animale de companie, vă recomandăm să va informați la autoritatea competentă din Irlanda cu privire la documentele de călătorie necesare pentru acestea. Ca regulă generală animalul trebuie vaccinat împotriva rabiei, trebuie să poată fi identificat cu un microcip și să dețină un Pașaport UE pentru Animale de Companie (reguli valabile pentru câini, pisici și dihori). În unele state membre pot fi necesare și alte tratamente aplicate animalului de companie. Pentru unele animale de companie este posibil să se ceară un certificat de sănătate emis de un medic veterinar.
  4. În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastră, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Irlanda care vă poate oferi asistență consulară de specialitate. Dacă România nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă, contactați Ambasada sau Consulatul țării dvs. în a carei jurisdicție se află Irlanda . Vă rugăm să rețineți că cetățenii străini se supun jurisdicției statelor în care se află și sunt responsabili pentru orice încălcare a legilor locale. Pentru evitarea unor situații neplăcute, respectați legislația și regulile locale!
  5. Este indicat să aveți cu dumneavoastră un al doilea act de identitate (preferabil cu fotografie) pentru a gestiona mai ușor situația în cazul în care pierdeți sau vă este furat pașaportul sau cartea de identitate.
  6. Vă recomandăm să va organizați din timp toate detaliile privind transportul și cazarea pe perioada șederii. Mai jos puteți găsi cele mai bune oferte de zboruri și cazări pentru Irlanda .
www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Irlanda

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Irlanda

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Irlanda

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles

Informare
Stimați clienți, pe data de 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) nu vom avea program cu publicul. Pentru urgențe, vă rugăm să ne contactați pe mail la contact@centruldevize.ro și veți primi un răspuns în maxim 24 de ore. La mulți ani România!
×