Viză Afganistan

Cetățenii din România care călătoresc în Afganistan în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Pentru a veni în sprijinul dvs. în continuare vă punem la dispoziție principalele cerințe privind obținerea vizelor pentru Afganistan. Vă rugăm să țineți cont că în funcție de țara de reședință a misiunii diplomatice sau consulare, pot exista cerințe adiționale, prin urmare informațiile de mai jos au doar rol informativ.

Viza turistică (TV) se acordă cetățenilor străini care intenționează să viziteze Afganistanul pentru vizitarea prietenilor sau familiei și pentru activități turistice.

Orice alte activități precum cele de afaceri sau de muncă nu sunt permise pe baza vizei de turism. Persoanele care doresc să desfășoare activități lucrative în Afganistan, trebuie să aplice pentru o viză de muncă, iar cele care se deplasează pentru a se întâlni cu parteneri de afaceri din Afganistan, trebuie să obțină o viză de afaceri.

Viza în scop turistic se emite cu o singură intrare, cu o valabilitate de 3 luni și o perioadă de ședere de până la 30 de zile.

Acte necesare - viza turistică Afganistan

 1. Pașaport cu minim 2 pagini libere, al cărui termen de valabilitate să fie mai mare de 6 luni.
 2. Două fotografii color 3.5cm x 4.5cm pe fundal alb, nu mai vechi de 6 luni. Fața trebuie să fie vizibilă în totalitate (fără ochelari, cu capul descoperit - exceptând situația în care din motive religioase sau etnice se impune acoperirea capului).
  În cazul în care nu dispuneți de o fotografie recentă cu caracteristicile menționate, puteți opta să ne trimiteți online o poză în format electronic (vezi instrucțiunile ) pe care o vom adapta pentru dvs. la cerințele Consulatului, eliminând astfel posibilitatea ca poza să fie respinsă de agenții consulari. Dacă totuși dispuneți deja de o poză recentă printată, vă rugăm să verificați ca aceasta să îndeplinească cu precizie toate cerințele pozei pentru obținerea vizei specifice Consulatului afgan.
 3. Documente specifice în funcție de scopul exact al vizitei:
  1. În cazul vizitelor private (familie sau prieteni), se va prezenta o scrisoare de invitație din partea persoanei care invită. Invitația trebuie să conțină informații despre persoana invitată (numele întreg, sexul, ziua de naștere, cetățenie etc.); informații despre călătoria planificată (scopul vizitei, data de sosire și plecare, locul/locurile de vizitat etc.); informații despre persoana care face invitația (nume, telefon de contact, adresă etc.). Totodată, în cazul în care veți fi găzduit de persoana care face invitația, în scrisoare trebuie să se precizeze clar acest aspect, specificând adresa exactă. Alături de scrisoarea de invitație trebuie să se prezinte o copie după Documentul de Identitate național (în cazul în care partea care invită este de cetățenie afgană) sau a pașaportului și permisului de ședere (în cazul în care partea care invită este de naționalitate străină).
  2. În cazul vizitelor pe cont propriu (vizite turistice), se vor prezenta rezervările la hotel pe durata întregii călătorii. Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul pentru șederea în Afganistan, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte aici.
  3. În cazul invitației din partea unor instituții/entități din Afganistan, se va prezenta o scrisoare de invitație din partea acesteia.
 4. Opțional, adeverință doveditoare a statutului de angajat sau de student (dacă este cazul).
 5. Opțional, se poate prezenta o asigurare medicală de călătorie care să acopere sejurul în Afganistan. Având în vedere situația politică și de securitate din Afganistan vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 6. Opțional, se poate prezenta dovada rezervării mijlocului de transport pentru călătoria în Afganistan. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Afganistan aici.
 7. Declarație pe propria răspundere privind luarea la cunoștință și asumarea responsabilității privind riscurile existente relaționate cu călătoria în Afganistan (consultați modelul de declarație).
 8. Formular viză Afganistan - semnat în original.
 • La trecerea frontierei de stat, vă rugăm insistent să verificați existența ștampilei de intrare aplicată de ofițerii de frontieră afgani. De asemenea, vă informăm că începând cu 2011, atât la intrarea cât și la ieșirea din Afganistan prin Aeroportul Internațional Kabul, toți călătorii sunt amprentați.
 • Având în vedere situația din Afganistan vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să va informați asupra măsurilor profilactice și tipurilor de vaccinuri care trebuie efectuate înainte de a călători urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor români sau de orice altă naționalitate care se deplasează în Afganistan, să fie extrem de prudenți pe toată durata prezenței lor în această țară și să urmărească în permanență recomandările autorităților locale. Recomandările de călătorie ale statelor UE pentru Afganistan pot fi urmărite accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei în Afganistan, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din această țară, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în aceast stat, adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Afganistanul. Cetățenii români se pot adresa Ambasadei României în Afganistan
 • Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Afganistan, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Afganistan, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa în Afganistan utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Afganistan, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Afganistan și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Afganistan. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Persană (Farsi/Dari) iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Afganistan.

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză Afganistan

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în Afganistan!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Afganistan

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Afganistan

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Afganistan

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Afghanistan and provides expediting services for visa to Afghanistan and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Afganistan și oferă servicii de visa handling pentru Afganistan percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză de afaceri pentru Afganistan

Cetățenii din România care călătoresc în Afganistan pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru Afganistan

Cetățenii din România care călătoresc în Afganistan pentru activități laborale au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Afganistan

Cetățenii din România care călătoresc în Afganistan pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Afganistan

Cetățenii din România care călătoresc în Afganistan pentru vizite oficiale au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles