Viză Arabia Saudită

Cetățenii din România care călătoresc în Arabia Saudită pentru afaceri au nevoie de viză!

Centrul de Vize și Legalizări T&B International, cu sediul în centrul Bucureștiului, este un centru comun de vize care lucrează în mod direct cu Secțiile Consulare din cadrul Ambasadelor, aplicând practica Centrelor de Vize existente la nivel internațional. Este primul centru de acest tip din România oferind servicii pentru obținerea vizelor pentru peste 100 de țări (inclusiv legalizarea documentelor românești ce urmează să producă efecte în aceste țări).

Din păcate, pentru moment nu oferim servicii pentru obținerea vizelor pentru Arabia Saudită. Actualmente facem toate demersurile necesare pentru a obține acreditarea din partea Ambasadei Regatului Arabiei Saudite în România, în vederea efectuării tururor formalităților referitorare la obținerea vizei și legalizarea documentelor pentru Arabia Saudită (primirea pașapoartelor, verificarea documentelor, introducerea datelor în sistemul ENJAZ, predarea și preluarea documentelor la/de la Secția Consulară din cadrul Ambasadei etc.). Îndata ce aprobarea va fi obținută vom oferi servicii complete pentru Arabia Saudită.

Pentru moment, vă invităm să consultați informațiile de călătorie prezentare mai jos.

Instrucțiuni privind călătoria în Arabia Saudită

Acordarea vizelor/permiselor de orice tip este discreționară și intră în sarcina Secțiilor Consulare din cadrul Ambasadelor Saudite sau a Autorității pentru Străini și Imigrări din Arabia Saudită.

În privința regimului de vize se impune obligativitatea reciprocă a obținerii vizelor de intrare în prealabil pentru toate categoriile de pașapoarte. Obținerea vizelor la frontieră nu este posibilă. Cererile de viză trebuie garantate de un „sponsor”. Detalii suplimentare despre obținerea vizelor se pot obține de la Ambasada Regatului Arabiei Saudite în România. Scutirea de viză se aplică doar cetățenilor din țările care au acorduri de scutire de viză cu Arabia Saudită, respectiv Bahrain, Kuwait, Emiratele Arabe Unite și Oman.

Ambasada Arabiei Saudite la București este acreditată pentru România și prin cumul pentru Republica Moldova. Cetățenii români, moldoveni și cetățenii străini rezidenți în Romania și R. Moldova pot solicita vizele la Secția Consulară a Ambasadei de la București.

Vă rugăm să aveți în vedere că în prezent Arabia Saudită nu eliberează vize turistice! În conformitate cu declarațiile Saudi Commission for Tourism and National Heritage este posibil ca în curând anumite naționalități să poată obține vize de turism. În momentul de față sunt în discuție regulamentele care se vor aplica.

La punctul de control de la întrarea în Arabia Saudită va trebui să prezentați:

 • Documente de călătorie valabile în conformitate cu regulile impuse de Arabia Saudită. Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.

  Note:

  (1) Pașapoartele temporare românești (cât și „Emergency Travel Documents – ETDs” emise de alte state) nu sunt valabile pentru intrarea sau tranzitul în Arabia Saudită pentru simplul motiv că vizele se emit doar titularilor de pașapoarte biometrice. Totuși, autoritățile saudite pot recunoaște pașapoartele temporare pentru ieșirea din Regat (în cazul în care cetățeanul străin se află deja pe teritoriul saudit iar pașaportul biometric a fost pierdut/distrus/furat sau a expirat).

  (2) Cetățenii români, care dețin și cetățenia saudită și care călătoresc în Arabia Saudită trebuie să utilizeze pașaportul saudit pentru intrare și ieșire. Arabia Saudită nu recunoaște dubla cetățenie decât în cazuri speciale, cu aprobarea autorităților saudite.

  (3) De asemenea, în cazul cetățenilor români cu dublă cetățenie, alta decât cea saudită, autoritățile din Arabia Saudită nu acceptă intrarea cu un pașaport emis de un stat terț și ieșirea cu documente de călătorie românești. În cazul în care se intră cu un document de călătorie emis de un alt stat, ieșirea din Arabia Saudită va fi permisă numai cu un nou document de călătorie emis de același stat, pașaportul sau titlul de călătorie emis de autoritățile române fiind considerat dovada că nu este nevoie de viza română și persoanei respective i se va permite intrarea în România.

  (4) Pașaportul nu trebuie să conțină dovezi ale călătoriei în Israel (vize, ștampile de intrare/ieșire din Israel inclusiv ștampile de intrare/ieșire dinspre/spre Israel aplicate la frontierele terestre cu statele vecine (Iordania și Egipt).

Adițional pot fi solicitate:

 • Dovada rezervării biletelor de avion pentru ieșirea din Arabia Saudită. Dovada ieșirii din țară nu este necesară în cazul celor care sosesc pentru ședere de lungă durată pe baza unui contract de muncă/stabilirea rezidenței pe teritoriul acestui stat.
 • Rezervările la hotel sau alte dovezi privind locul de cazare pe durata șederii. Dacă incă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Arabia Saudită aici.
 • Dovada solvabilității economice (deținerea de fonduri suficiente).
 • Asigurare medicală de călătorie. Puteți obține online aici asigurarea medicală pentru Arabia Saudită. Asigurarea medicală este obligatorie în Arabia Saudită. Recomandăm tuturor cetățenilor străini să încheie o asigurare medicală, de călătorie și de viață pentru întreaga durată a deplasării, care să acopere cheltuielile de evacuare sau repatriere în caz de accident grav sau deces.
 • Orice alte documente care dovedesc scopul deplasării în Arabia Saudită.

Vă rugăm să respectați cu strictețe perioada permisă de ședere prin viză în caz contrar se vor aplica amenzi și chiar interzicerea dreptului de revenire în Arabia Saudită. Valabilitatea vizei saudite, tipul de viză și eventualele extinderi sau anulări ale dreptului de ședere pot fi verificate aici.

Reglementărilor vamale de bază:

 • Sumele de peste 15000 USD (sau echivalentul în altă monedă sau în bijuterii) trebuie declarate la intrarea pe teritoriul saudit.
 • Este interzis importul în Arabia Saudită de carne și produse din carne de porc sau alcool sub orice formă (inclusiv pentru consum personal). Sancțiunile pentru deținerea sau comercializarea alcoolului au ca rezultat condamnări la închisoare.
 • De asemenea, este interzisă introducerea de materiale explozibile, muniție, droguri. Atenție! Conform legislației locale, se aplică pedeapsa capitală pentru traficul de droguri.
 • Persoanele care călătoresc cu medicamente pentru tratarea diverselor afecțiuni trebuie să dețină o prescripție medicală. Se acceptă introducerea de medicamente strict pentru uz personal.
 • Este interzisă introducerea/posesia de materiale pornografice (inclusiv materiale care ilustrează persoane îmbracate sumar).
 • Practica publică a oricărei forme de religie, alta decât Islamul, este ilegală (inclusiv intenția de a converti alte persoane). Cu toate acestea, autoritățile saudite acceptă și respectă practica privată a altor religii decât Islamul. Prin urmare, este permisă introducerea unei Biblii (sau similar, în funcție de religia practicată) atâta timp cât este pentru uz personal. Importul unor cantități mai mari poate duce la sancțiuni din partea autorităților.

Recomandări de conduită:

 • Arabia Saudită este o țară musulmană în care legea islamică este aplicată. Prin urmare, pe perioada șederii trebuie să fiți conștienți în orice moment ca acțiunile dvs. să nu lezeze în vreun fel tradițiile, obiceiurile și legile locale, mai ales în timpul Lunii Sfinte a Ramadanului. Este interzis fumatul, consumarea alimentelor și lichidelor în public în timpul orelor de lumină în timpul acestei luni. În aceasta perioadă, cetățenii străini pot realiza aceste activități în spații private (locuința personală, hoteluri, spații special amenajate pentru lucrătorii străini etc.). Vă rugăm să respectați și să manifestați înțelegere fața de aceste reguli.
 • Contrar a ceea ce se crede, femeile de naționalitate străină și de religie non-musulmană nu au obligația purtării articolelor vestimentare specifice (acoperirea capului etc.). Totuși, va trebui să adoptați o ținută decentă în public, evitând astfel lezarea sensibilităților locale (haine care să nu fie mulate și care să vă acopere pieptul, mâinile și picioarele). Se recomandă utilizarea unui voal/eșarfă pentru acoperirea zonei pieptului. Pe de altă parte, bărbații nu ar trebui să poarte pantaloni scurți în public.
 • Evitați locurile în care prezența cetățenilor occidentali este neobișnuită (adunări locale, aglomerări religioase din proximitatea moscheilor etc.) și nu vă implicați în dispute. În cazul unei neînțelegeri/dispute în urma căreia simțiți că siguranța v-ar putea fi pusă în pericol, vă rugăm insistent să nu acționați pe cont propriu și să apelați la autoritățile saudite (numere de urgență: 955 poliție sau 999 circulație).
 • Fotografierea clădirilor guvernamentale, a facilităților militare și a palatelor regale este interzisă. De asemenea, vă rugăm să evitați fotografierea locurilor publice unde sunt prezente femei și copii (deși fotografierea nu este interzisă prin lege, există o anumită sensibilitate în acest sens).
 • Gesturile afective de orice tip nu sunt permise în public. De asemenea, relațiile sexuale extramaritale, inclusiv adulterul sunt ilegale. Totodată, persoanele aparținând comunității LGBT trebuie să țină cont că relațiile între persoanele de același sex sunt ilegale și pot fi supuse unor sancțiuni severe. Vă rugăm să nu vă angajați în acest tip de relații și să nu faceți referiri în niciun context la orientarea dvs. sexuală pe perioada șederii pe teritoriul saudit.

Alte reguli generale și de siguranță:

 • Cetățenii străini care doresc să conducă autovehicule în Arabia Saudită trebuie să obțină permisul local de conducere. Sitemul de circulație auto este similar celui european, starea drumurilor și infrastructurii fiind foarte bună. Limita de viteză este de 120 Km/h pentru autostrăzi și 70Km/h în localități. Parcarea se face doar în locurile special amenajate iar folosirea centurii de siguranță este obligatorie. Vă rugăm să manifestați o atenție deosebită pe durata conducerii autovehiculelor în Arabia Saudita, în condițiile existenței unui nivel ridicat al numărului de accidente. În cazul unui accident contactați imediat autoritățile de circulație la numărul de telefon 999. Nou! Începând cu 24 iunie 2018 persoanele de sex feminin pot obține în mod legal permisul de a conduce autovehicule. Pentru detalii contactați autoritățile locale competente.
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie și să urmăriți recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Dacă aveți nevoie de asistență medicală de urgență în timpul călătoriei, apelați 997 și cereți o ambulanță. Trebuie să contactați imediat compania de asigurări, în cazul în care sunteți transportat la o unitate medicală pentru tratament.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Arabia Saudită să urmărească recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice. Urmare a situației de securitate la frontiera dintre Arabia Saudită şi Yemen, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să părasească imediat zonele aflate la mai puțin de 10 km de frontieră. De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în zone aflate între 10 și 80 km faţă de frontiera cu Yemenul să evite prezența sau călătoriile care nu sunt absolut necesare și să se informeze permanent cu privire la situația de securitate din zonă.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Regatul Arabiei Saudite, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Arabia Saudită adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Arabia Saudită.
 • Cetățenii români, în caz de necesitate, se pot adresa Ambasadei României în Regatul Arabiei Saudite, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în această țară. Există de asemenea un Consulat Onorific ale României la Jeddah care vă pot sprijini prin contactul cu autoritățile locale, însă care nu poate emite documente de identitate românești sau realiza formalități consulare. Responsabilă de eliberarea de documente oficiale românești și de acordarea de asistență consulară pe teritoriul Arabiei Saudite este doar Ambasada României la Riad (Riyadh).
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Arabia Saudită, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Arabia Saudită, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora vă puteți adresa în Arabia Saudită utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.
 • Numere de Urgentă în Arabia Saudită: 955 POLIȚIE; 997 SALVARE; 998 POMPIERI; 999 CIRCULAȚIE.
 • Pe perioada șederii în Arabia Saudită vă rugăm să urmăriți recomandările emise de Departamentul de Aparare Civilă al Arabiei Saudite (General Directorate of Civil Defence). De asemenea, vă informăm că știrile locale pot fi urmărite în cele două publicații în limba engleză: Arab News și Saudi Gazette.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o declarație notarială cu acordul unuia dintre părinți sau al ambilor părinți, după caz, privind călătoria minorului cu celălalt părinte sau cu o terță persoană.

Notă: În cazul părinților divorțați, declarația notarială a celuilalt părinte este necesară doar în cazul custodiei comune. În caz contrar, se va prezenta hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă prin care minorul i-a fost încredințat sau, după caz, prin care i-a fost atribuită exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești. În cazul în care celălalt părinte este decedat, dispărut sau decăzut din drepturi se va face dovada decesului/dispariției/decăderii din drepturile părintești prin prezentarea documentelor care dovedesc acest aspect (certificatului de deces, comunicare oficială din partea misiunilor diplomatice sau a oficiilor consulare în străinătate, hotărârea judecătorească definitivă de declarare a morții, de constatare a dispariției sau a decăderii din drepturi, după caz). În cazul în care ambii părinți sunt decedați/decăzuți din drepturi se va prezenta declarația reprezentantului legal al minorului.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Arabia Saudită, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Arabia Saudită și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Arabia Saudită. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Arabă iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Arabia Saudită.

CU T&B INTERNATIONAL PROCESUL ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză Arabia Saudită

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în Arabia Saudită!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).

APLICAȚIA VA FI ÎN CURÂND DISPONIBILĂ!


www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Arabia Saudită

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Arabia Saudită

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Arabia Saudită

Viză de muncă pentru Arabia Saudită

Cetățenii din România care călătoresc în Arabia Saudită pentru activități laborale au nevoie de viză!

Viză membri de echipaj pentru Arabia Saudită

Cetățenii din România care călătoresc în Arabia Saudită pentru a desfăsura activități de transport internațional în calitate de membri de echipaj au nevoie de viză!

Viză de studii pentru Arabia Saudită

Cetățenii din România care călătoresc în Arabia Saudită pentru studii au nevoie de viză!

Viză HAJJ/ UMRAH pentru Arabia Saudită

Cetățenii din România care călătoresc în Arabia Saudită pentru vizite diverse au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Arabia Saudită

Cetățenii din România care călătoresc în Arabia Saudită pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Arabia Saudită

Cetățenii din România care călătoresc în Arabia Saudită pentru vizite oficiale au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles