Viză Bhutan

Cetățenii din România care călătoresc în Bhutan în scop turistic au nevoie de viză!

Cetățenii străini (inclusiv români) au nevoie de viză pentru a intra în Regatul Bhutan. Vizele turistice se pot obține doar prin contactarea unui operator turistic local acreditat:

 1. Association of Bhutanese Tour Operators
 2. Registered Tour Operators

Consultați aici ultimele Oferte de Tururi în Bhutan, Nepal, Tibet and India.

Instrucțiuni privind călătoria în Bhutan

La punctul de control de la întrarea în Bhutan va trebui să prezentați:

 • Documente de călătorie valabile în conformitate cu regulile impuse de Bhutan. Deși nu toate statele aplică aceleași reguli, pașaportul să aibă o valabilitate de minim 6 luni cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.
 • Două fotografii recente tip pașaport.
 • Formularul de viză primita de la operatorul turistic – imprimat (în cazul vizitelor turistice).
 • Fonduri suficiente pentru durata călătoriei.

În continuare puteți găsi cele mai bune oferte de zboruri, hoteluri și asigurări medicale de călătorie pentru Bhutan:

 • Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Bhutan, Nepal, Tibet sau India aici.
 • Dacă incă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Bhutan, Nepal, Tibet sau India aici.
 • Asigurare medicală de călătorie. Puteți obține online aici asigurarea medicală pentru Bhutan, Nepal, Tibet sau India.
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie și să urmăriți recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Bhutan să urmărească recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • Vă rugăm să manifestați o atenție sporită asupra documentelor dvs. pe durata călătoriei în Bhutan deoarece pierderea/furtul acestora se poate soluționa doar la o misiune diplomatică a țării dvs. în altă țară (în Bhutan având Ambasade doar India, Kuwait și Bangladesh). Pentru acest demers este necesară obținerea acordului autorităților Regatului Bhutan privind părăsirea teritoriului fără pașaport, precum și acceptul țării de destinație, proceduri consumatoare de timp și costuri suplimentare. Cetățenii români se pot adresa Ambasadei României în Republica India, New Delhi.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o declarație notarială cu acordul unuia dintre părinți sau al ambilor părinți, după caz, privind călătoria minorului cu celălalt părinte sau cu o terță persoană.

Notă: În cazul părinților divorțați, declarația notarială a celuilalt părinte este necesară doar în cazul custodiei comune. În caz contrar, se va prezenta hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă prin care minorul i-a fost încredințat sau, după caz, prin care i-a fost atribuită exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești. În cazul în care celălalt părinte este decedat, dispărut sau decăzut din drepturi se va face dovada decesului/dispariției/decăderii din drepturile părintești prin prezentarea documentelor care dovedesc acest aspect (certificatului de deces, comunicare oficială din partea misiunilor diplomatice sau a oficiilor consulare în străinătate, hotărârea judecătorească definitivă de declarare a morții, de constatare a dispariției sau a decăderii din drepturi, după caz). În cazul în care ambii părinți sunt decedați/decăzuți din drepturi se va prezenta declarația reprezentantului legal al minorului.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Bhutan, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Bhutan și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Bhutan. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Engleză iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Bhutan.


www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Bhutan

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Bhutan

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Bhutan

Viză de afaceri pentru Bhutan

Cetățenii din România care călătoresc în Bhutan pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Bhutan

Cetățenii din România care călătoresc în Bhutan pentru vizite oficiale au nevoie de viză!