Viză Coreea de Nord

Cetățenii din România care călătoresc în Coreea de Nord în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Pentru a călători în Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord) este necesară obţinerea, în prealabil, a vizei de intrare.

În funcție de scopul călătoriei, viza se acordă pe baza unei invitaţii oficiale adresate de o instituţie sau persoană fizică cu reşedinţa în Coreea de Nord sau la solicitarea scrisă a unei instituţii din România sau din țara în care sunteți rezident și în numele căreia călătoriți în această țară.

Vizele de turism se pot obține doar dacă achiziționați un pachet turistic de la agențiile de turism nord-coreene din străinătate.

ATENȚIE! Deplasările străinilor în Coreea de Nord sunt posibile numai cu însoţitori nord-coreeni. Indiferent de scopul deplasărilor (turistic, afaceri, oficial etc.), străinii vor fi însoţiţi permanent de un ghid autohton şi vor putea merge doar în acele locuri agreate de însoţitor. Nu este permisă părăsirea hotelului/împrejurimii hotelului fără însoțitor!

Deplasările în afara capitalei sunt posibile numai cu aprobarea autorităţilor. Ghidul firmei turistice/instituţia nord-coreeană gazdă are ca sarcină obţinerea aprobărilor de călătorie.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să luați legătura cu Ambasada Republicii Populare Democrate Coreene în România

Alte recomandări

 • Vă informăm că deplasarea în Coreea de Nord se poate face cu trenul (din Beijing) sau cu avionul. În Coreea de Nord zboară la ora actuală doar două companii aeriene: Air Koryo (compania națională aeriană a Coreei de Nord) și Air China (compania națională aeriană a Chinei), ambele cu zboruri regulate din Beijing. Air Koryo mai organizează zboruri neregulate la Vladivostok (Rusia), la Shenyang și Shanghai (China).
  Vă invităm să consultați zborurile disponibile Beijing-Pyongyang aici. Vă rugăm să verificați zilele disponibile, deoarece este posibil ca în anumite zile din săptămână să nu existe conexiuni.
 • Cetăţenii străini sunt sfătuiţi, cu insistenţă, să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă! Puteți obține online aici asigurarea medicală pentru Coreea de Nord.
  Persoanelor aflate sub tratament medical li se recomandă să deţină cantitatea de medicamente necesară pe timpul şederii in Coreea de Nord, întrucât achiziţionarea medicamentelor pe plan local se efectuează cu dificultate.
 • Pentru o călătorie în siguranță vă recomandăm să urmăriți recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și recomandările de călătorie ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • La intrarea/ieşirea în/din Republica Populară Democrată Coreeană, se completează o declaraţie vamală care cuprinde întrebări exacte privind posesia următoarelor articole: bani, arme, muniţie, explozivi, arme albe, medicamente, droguri, otrăvuri, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare, dispozitive GPS, bunuri de patrimoniu cultural şi ştiinţific, publicaţii.
 • Este interzisă scoaterea de monedă nord-coreană din RPD Coreeană (plățile vor fi efectuate doar în valută). De asemenea, nu este indicată introducerea de materiale în limba coreeană, CD-uri, DVD-uri, materiale cu caracter religios sau alte materiale purtătoare de informație, care ar putea fi considerate contrare principiilor politice sau morale nord-coreene și implicit ca având caracter de denigrare la adresa Coreei de Nord.
 • Gesturile insultătoare și glumele la adresa sistemului politic și a liderilor (inclusiv folosirea unor materiale cu pozele liderilor pentru împachetat obiecte) sau sustragerea de materiale din hoteluri sunt foarte aspru sancționate (inclusiv reținerea și pedepsirea celor vinovați). În trecut au existat cazuri în care cetățeni străini au fost reținuți și condamnați fiind încarcerați.
 • Fotografierea este în general permisă, cu excepția obiectivelor militare. Fotografierea statuilor liderilor nord coreeni trebuie făcută astfel încăt întreaga statuie să fie cuprinsă în fotografie. Ghidul dvs. poate verifica fotografiile și va șterge fotografiile pe care le va considera nepotrivite. Pentru fotografierea de persoane este indicată consultarea ghidului și solicitarea, în prealabil, a acordului celor în cauză.
 • Transportul în comun nu este disponibil străinilor (cu titlu de excepție în cadrul turului turistic poate fi inclusă vizitarea metroului din Pyongyang alături de ghidul nord corean). Taxiurile se pot utiliza doar prin intermedierea ghidului autohton, iar mașinile nu pot fi conduse deoarece permisele de conducere străine nu sunt valabile în Coreea de Nord.
 • Transferurile bancare nu sunt posibile. Nu există servicii de tip transfer de bani. Străinilor li se solicită efectuarea plăţilor în valută, cele mai acceptate fiind euro, dolarul SUA și yuanul (RMB). Plățile se vor realiza în numerar.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Coreea de Nord, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Coreea de Nord adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Coreea de Nord. Consultați lista țărilor care mențin Ambasade rezidente în Coreea de Nord. România dispune de o Ambasadă rezidentă în Coreea de Nord, prin urmare, în caz de necesitate cetățenii români se pot adresa acesteia.
  Suedia acționează ca „protecting power” pentru anumite state, prin urmare cetățenii statelor ale căror interese sunt reprezentate de Suedia se pot adresa Ambasadei Suedeze la Pyongyang. Cosultați lista statelor pentru care Suedia acționeză ca „protecting power”.
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Coreea de Nord, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Coreea de Nord, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora vă puteți adresa în Coreea de Nord utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.
 • Cei care doresc să viziteze Coreea de Nord în scop turistic pot consulta site-ul oficial pus la dispoziție de autoritățile nord coreene - National Tourism Administration.
 • Consultați lista de agenții care oferă tururi în Coreea de Nord:

Viză de afaceri pentru Coreea de Nord

Cetățenii din România care călătoresc în Coreea de Nord pentru afaceri au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Coreea de Nord

Cetățenii din România care călătoresc în Coreea de Nord pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Coreea de Nord

Cetățenii din România care călătoresc în Coreea de Nord pentru vizite oficiale au nevoie de viză!