Viză Emiratele Arabe Unite

Cetățenii din România care călătoresc în Emiratele Arabe Unite în scop turistic nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile.

Viză de afaceri pentru Emiratele Arabe Unite

Cetățenii din România care călătoresc în Emiratele Arabe Unite pentru afaceri nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile.

Viza de tranzit aeroportuar pentru Emiratele Arabe Unite

Cetățenii din România care călătoresc în Emiratele Arabe Unite în tranzit aeroportuar nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile.

Viză Diplomatică/Oficială pentru Emiratele Arabe Unite

Cetățenii din România care călătoresc în Emiratele Arabe Unite pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Emiratele Arabe Unite

Cetățenii din România care călătoresc în Emiratele Arabe Unite pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Important

Cetățenii străini care se deplasează pentru angajarea în Emiratele Arabe Unite trebuie să obțină permisul de muncă și de ședere corespunzător. Acestea se acordă de către Departamentul de imigrare emiratez străinilor care intenţionează să exercite o activitate lucrativă pe teritoriul EAU, cu aprobarea prealabilă a Ministerului Muncii local.

De asemenea cei care urmează să locuiească pe o perioadă nedeterminată împreună cu o persoană care este deja rezidentă în EAU se poate obține o viză de rezidență pentru soț/soție și descendenți de gradul I (copii) cu o valabilitate de până la 3 ani. De asemenea se poate acorda viza și pentru ascendenții de gradul I (părinții) ai persoanelor residente în EAU, cu o valabilitate de 1 an (în acest caz este necesară depunerea unei garanții rambursabile la finalul șederii).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International, cu sediul în centrul Bucureștiului, este primul și unicul furnizor de servicii specializate de asistență și consiliere pentru obținerea vizelor, permiselor de muncă și de ședere pentru Emiratele Arabe Unite din România.

Acordarea vizelor/permiselor de orice tip este discreționară și intră în sarcina Autorității pentru Străini și Imigrări din Emiratele Arabe Unite, Centrul de Vize T&B International având rolul de a pregăti și transmite spre analiză (acolo unde este posibil) documentația necesară în funcție de fiecare caz în parte. Venim astfel în sprijinul celor care se deplaseză în Emiratele Arabe Unite și nu cunosc procedurile care trebuie urmate pentru obținerea vizelor sau permiselor necesare. De asemenea, în caz de necesitate, ne putem ocupa de toate formalitățile privind traducerea și legalizarea actelor care urmează să producă efecte în Emiratele Arabe Unite, scutindu-vă de contactul dificil cu birocrația. De exemplu, pentru obținerea permiselor de muncă în EAU pot fi solicitate diplomele de studii alături de alte documente. Acestea trebuie să fie traduse și supralegaliate de Ministerul Afacerilor Externe și de Ambasada Emiratelor Arabe Unite.

Deoarece punem accentul pe utilizarea cât mai eficientă a timpului și reducerea costurilor pentru clienții noștri, toate detaliile pot fi transmise via e-mail iar documentele prin curier sau scanate (în cazul în care nu sunt necesare originalele). De asemenea, în cazul în care doriți să veniți personal la birourile noastre, acest lucru este posibil pe baza unei programări în prealabil. Prin programarea prealabilă se evită aglomerarea și se asigură confortul solicitantului. Dacă solicitanții nu au făcut o programare în avans, aceștia vor putea beneficia de serviciile noastre în funcție de disponibilitate.

Pentru detalii privind obținerea vizelor, permiselor de munca sau de rezidență pentru Emiratele Arabe Unite (inclusiv pentru programări), vă rugăm să completați aplicația de mai jos (butonul „aplică aici”). Specialiștii Centrului de Vize vor prelua solicitarea dvs. și în cel mai scurt timp vă vor oferi toate detaliile privind taxele consulare și de procesare, pașii și procedurile care trebuie urmate conform normelor impuse de autoritățile din Emirate.

Personalul Centrului de Vize vă poate asista în limba română, limba engleză și limba spaniolă. De asemenea, mesajele scrise pot fi transmise și în franceză, italiană sau portugheză.

Instrucțiuni privind călătoria în Emiratele Arabe Unite

La punctul de control de la întrarea în Emirate va trebui să prezentați:

 • Documente de călătorie valabile în conformitate cu regulile impuse de Emiratele Arabe Unite. Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră. Atenție! Pașaportul temporar nu este recunoscut de poliția de frontieră emirateză.
 • Orice alte documente care dovedesc scopul deplasării în Emiratele Arabe Unite.

Adițional pot fi solicitate:

 • Dovada solvabilității economice (deținerea de fonduri suficiente).
 • Asigurare medicală de călătorie. Puteți obține online aici asigurarea medicală pentru Emiratele Arabe Unite. Este obligatorie încheierea unei asigurări medicale, fie printr-o companie emirateză, fie printr-o companie din străinătate.

OFERTE ZBOBURI ȘI HOTELURI ÎN EMIRATELE ARABE UNITE (DUBAI, ABU DHABI)

Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Emiratele Arabe Unite aici.

Dacă incă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Emirate aici.

Informații despre angajarea în EAU:

 • Condițiile de muncă sunt reglementate în Emiratele Arabe Unite prin Legea nr. 8 din 1980, Legea privind Reglementarea Relațiilor de Muncă, și modificările ulterioare ale Legilor federale nr. 24 din 1981, nr.15 din 1985 și nr.12 din 1986, existând reglementări speciale legate de muncă, aplicabile în unele din zone libere din Emiratele Arabe Unite, cum ar fi Zona Liberă Jebel Ali.
 • Angajarea oricărui străin în Emiratele Arabe Unite implică inițial o cerere care trebuie fie adresată Ministerului Muncii. Cererea trebuie să fie aprobată de Ministerul Muncii înainte ca salariatul să intre în Emiratele Arabe Unite. Trebuie remarcat faptul că întreprinderile noi sunt obligate să se înregistreze la Ministerul Muncii și Afacerilor Sociale, înainte ca acestea să angajeze orice fel de personal. (conf. art.19).
 • Există, de asemenea, o cerință care prevede ca angajatorii să prezinte o garanție bancară pentru sfârșitul de prestații de servicii și costurile de repatriere legate de angajații lor. Această procedură se aplică pentru angajatori, cel mai adesea pentru companiile din zonele libere ale Emiratelor Arabe Unite.
 • La angajare are prioritate cetățeanul emiratez. Contractele de muncă pentru rezidenți străini sunt întocmite în formatul aprobat de Ministerul Muncii și Afacerilor Sociale, pe baza unei cereri a angajatorului. Permisele de muncă pentru străini sunt emise doar în condițiile în care aceștia dețin un contract de muncă formal, depus la Ministerul Muncii și Afacerilor Sociale.

Alte informații:

 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie și să urmăriți recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Emiratele Arabe Unite să urmărească recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Emiratele Arabe Unite, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Emiratele Arabe Unite adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Emiratele Arabe Unite.
 • Cetățenii români, în caz de necesitate se pot adresa Ambasadei României la Abu Dhabi sau Consulatului General al României în Dubai.
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Emiratele Arabe Unite, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Emiratele Arabe Unite, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora vă puteți adresa în Emiratele Arabe Unite utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o declarație notarială cu acordul unuia dintre părinți sau al ambilor părinți, după caz, privind călătoria minorului cu celălalt părinte sau cu o terță persoană.

Notă: În cazul părinților divorțați, declarația notarială a celuilalt părinte este necesară doar în cazul custodiei comune. În caz contrar, se va prezenta hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă prin care minorul i-a fost încredințat sau, după caz, prin care i-a fost atribuită exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești. În cazul în care celălalt părinte este decedat, dispărut sau decăzut din drepturi se va face dovada decesului/dispariției/decăderii din drepturile părintești prin prezentarea documentelor care dovedesc acest aspect (certificatului de deces, comunicare oficială din partea misiunilor diplomatice sau a oficiilor consulare în străinătate, hotărârea judecătorească definitivă de declarare a morții, de constatare a dispariției sau a decăderii din drepturi, după caz). În cazul în care ambii părinți sunt decedați/decăzuți din drepturi se va prezenta declarația reprezentantului legal al minorului.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Emiratele Arabe Unite, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Emiratele Arabe Unite și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Emiratele Arabe Unite. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de vizare, supralegalizare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și supralegalizări documente pentru Emiratele Arabe Unite

CU T&B INTERNATIONAL PROCESUL ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză Emiratele Arabe Unite

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în Emiratele Arabe Unite!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).

Vă invităm să aplicați online utilizând butonul de mai jos și un specialist al Centrului de Vize și Legalizări T&B va analiza solicitarea dvs. și vă va transmite o ofertă adaptată nevoilor dvs.

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Emiratele Arabe Unite and provides expediting services for visa to Emiratele Arabe Unite and charges a service fee.

Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Emiratele Arabe Unite și oferă servicii de pregătire și expediere a documentelor pentru vizelele pentru Emiratele Arabe Unite percepând o taxă pentru serviciile prestate. Centrul de Vize nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari sau de imigrări. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Emiratele Arabe Unite sau de autoritățile de imigrări, după caz.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Emiratele Arabe Unite

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Emiratele Arabe Unite

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Emiratele Arabe Unite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles