Viză Hong Kong

Cetățenii din România care călătoresc în Hong Kong în scop turistic nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile.

Viză de afaceri pentru Hong Kong

Cetățenii din România care călătoresc în Hong Kong pentru afaceri nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile.

Viză Diplomatică/Oficială pentru Hong Kong

Cetățenii din România care călătoresc în Hong Kong pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Viza de tranzit aeroportuar pentru Hong Kong

Cetățenii din România care călătoresc în Hong Kong în tranzit aeroportuar nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile.

Alte Categorii De Vize pentru Hong Kong

Cetățenii din România care călătoresc în Hong Kong pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Important

Persoanele care se deplasează în Hong Kong pentru a desfășura activități lucrative, pentru a studia sau pentru a se alătura membrului de familie care lucrează sau studiază în Hong Kong trebuie să obțină o viză de ședere corespunzătoare scopului călătoriei.

Vizele de muncă se obțin doar pe baza unei oferte de muncă concrete din partea unei societăți angajatoare din Hong Kong. Dependenții (soț/soție, copii minori) pot de asemenea să obțină o viză pentru însoțirea membrului de familie care lucrează în Hong Kong.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International, cu sediul în centrul Bucureștiului, este primul și unicul furnizor de servicii specializate de asistență și consiliere pentru obținerea vizelor, permiselor de muncă și de ședere pentru Hong Kong din România.

Acordarea vizelor/permiselor de orice tip este discreționară și intră în sarcina Secțiilor Consulare din cadrul Ambasadelor Repulicii Populare Chineze sau a Autorității pentru Străini și Imigrări din Hong Kong, Centrul de Vize T&B International având rolul de a pregăti și transmite spre analiză documentația necesară în funcție de fiecare caz în parte. Venim astfel în sprijinul celor care se deplaseză în Hong Kong și nu cunosc procedurile care trebuie urmate pentru obținerea vizelor sau permiselor necesare. De asemenea, în caz de necesitate, ne putem ocupa de toate formalitățile privind traducerea și legalizarea actelor care urmează să producă efecte în Hong Kong, scutindu-vă de contactul dificil cu birocrația.

Procesare vizelor poate dura până la 4 săptămâni, prin urmare vă rugăm să aplicați din timp pentru obținerea vizelor necesare.

Deoarece punem accentul pe utilizarea cât mai eficientă a timpului și reducerea costurilor pentru clienții noștri, toate detaliile pot fi transmise via e-mail iar documentele prin curier. De asemenea, în cazul în care doriți să veniți personal la birourile noastre, acest lucru este posibil pe baza unei programări în prealabil. Prin programarea prealabilă se evită aglomerarea și se asigură confortul solicitantului. Dacă solicitanții nu au făcut o programare în avans, aceștia vor putea beneficia de serviciile noastre în funcție de disponibilitate.

Pentru detalii privind obținerea vizelor, permiselor de munca sau de rezidență pentru Hong Kong (inclusiv pentru programări), vă rugăm să completați aplicația de mai jos (butonul „aplică aici”). Specialiștii Centrului de Vize vor prelua solicitarea dvs. și în cel mai scurt timp vă vor oferi toate detaliile privind taxele consulare și de procesare, pașii și procedurile care trebuie urmate conform normelor impuse de autoritățile din Hong Kong.

Personalul Centrului de Vize vă poate asista în limba română, limba engleză și limba spaniolă. De asemenea, mesajele scrise pot fi transmise și în franceză, italiană sau portugheză.

Instrucțiuni privind călătoria în Hong Kong

La punctul de control de la întrarea în Hong Kong va trebui să prezentați:

 • Documente de călătorie valabile în conformitate cu regulile impuse de Hong Kong. Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate care să depășească cu cel puțin o lună perioada șederii în Hong Kong. Ca regulă generală recomandăm celor se deplasează în străinătate să aibă un pașaport cu o valabilitate de minim 6 luni cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.
 • Orice alte documente care dovedesc scopul deplasării în Hong Kong.
 • Dovada solvabilității economice (deținerea de fonduri suficiente).

Adițional pot fi solicitate:

OFERTE ZBORURI ȘI HOTELURI PENTRU HONG KONG

Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru Zboruri către Hong Kong.

Dacă incă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte de Hoteluri în Hong Kong.

 • După obţinerea vizei de muncă, autorităţile din Hong Kong eliberează titularului o carte de identitate temporară, valabilă pe durata valabilităţii vizei de muncă (Hong Kong Identity Card). Viza de muncă se poate prelungi pe baza documentelor corespunzătoare conform cerinţelor autorităţilor din Hong Kong. O cerere de prelungire trebuie depusă cu minim 4 săptămâni înaintea expirării valabilităţii vizei actuale.
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie și să urmăriți recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Hong Kong să urmărească recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Consulatul țării dvs. din Hong Kong, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Hong Kong adresați-vă Misiunii Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Hong Kong.
 • Cetățenii români, în caz de necesitate, se pot adresa Consulatului General al României în Hong Kong, care asigură reprezentarea consulară a Româniai în Regiunile Speciale Autonome Hong Kong și Macao.
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune consulară rezidentă în Hong Kong, aveți dreptul la protecție din partea autorităților consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Hong Kong, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora vă puteți adresa în Hong Kong utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.
 • Atenţie! Pe teritoriul Republicii Autonome Speciale Hong Kong, posesia oricărui tip de dispozitiv de imobilizare/asomare (stunning devices) inclusiv în tranzit, este strict interzisă, aceste obiecte fiind considerate a fi arme. Posesia acestor obiecte reprezintă o încălcare a legilor din Hong Kong şi se pedepseşte cu amendă de până la 100,000 HKD (echivalentul a 10,000 Euro) şi cu închisoarea de până la 14 ani. Autorităţile sunt extrem de vigilente în identificarea acestor obiecte, inclusiv prin scanarea bagajelor de cală ale pasagerilor aflaţi în tranzit în aeroportul internaţional din Hong Kong.
 • Atenţie! Dacă vă aflaţi pe teritoriul Republicii Populare Chineze fiind posesori ai unei vize cu o singură intrare şi intenționați să vizitați R.A.S. Hong Kong trebuie să aveți în vedere următorul aspect: intrarea în R.A.S. Hong Kong echivalează cu ieşirea de pe teritoriul R.P.Chineze. Ca atare, nu veți mai putea reintra în China decât dacă deţineți o nouă viză pentru China.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o declarație notarială cu acordul unuia dintre părinți sau al ambilor părinți, după caz, privind călătoria minorului cu celălalt părinte sau cu o terță persoană.

Notă: În cazul părinților divorțați, declarația notarială a celuilalt părinte este necesară doar în cazul custodiei comune. În caz contrar, se va prezenta hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă prin care minorul i-a fost încredințat sau, după caz, prin care i-a fost atribuită exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești. În cazul în care celălalt părinte este decedat, dispărut sau decăzut din drepturi se va face dovada decesului/dispariției/decăderii din drepturile părintești prin prezentarea documentelor care dovedesc acest aspect (certificatului de deces, comunicare oficială din partea misiunilor diplomatice sau a oficiilor consulare în străinătate, hotărârea judecătorească definitivă de declarare a morții, de constatare a dispariției sau a decăderii din drepturi, după caz). În cazul în care ambii părinți sunt decedați/decăzuți din drepturi se va prezenta declarația reprezentantului legal al minorului.

Atât România cât și Hong Kong sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Hong Kong, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Hong Kong și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Hong Kong. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de vizare, apostilare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și apostilări documente pentru Hong Kong

CU T&B INTERNATIONAL PROCESUL ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Hong Kong and provides expediting services for visa to Hong Kong and charges a service fee.

Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Hong Kong și oferă servicii de pregătire și expediere a documentelor pentru vizelele pentru Hong Kong percepând o taxă pentru serviciile prestate. Centrul de Vize nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari sau de imigrări. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Hong Kong sau de autoritățile de imigrări, după caz.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Hong Kong

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Hong Kong

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Hong Kong

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles