Viză Iordania

Cetățenii din România care călătoresc în Iordania în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Viza Electronică de Turism se acordă cetățenilor străini care intenționează să călătorească în Iordania pentru activități turistice sau pentru vizite care nu implică desfășurarea de activități remunerate. Viza poate fi cu o singură intrare, cu doua intrări sau cu intrări multiple și permite o ședere de maxim 30 de zile. În cazul în care intenționați să vizitați țari vecine și să reveniți în Iordania vă recomandăm să solicitați o viză cu doua sau cu intrări multiple.

Perioada de valabilitate a vizei este de 2 luni și începe de la data emiterii vizei electronice (specificată în document). Puteți intra în Iordania la orice dată în acestă perioadă de valabilitate.

Tranzit Aeroportuar Iordania: Cetățenii străini care tranzitează prin Queen Alia International Airport (Amman) spre o altă destinație sunt scutiți de obligativitatea obținerii vizei dacă își continuă călătoria cu același avion sau cu primul zbor de legătură (în decursul a 24 de ore), cu condiția prezentării biletului de avion precum și a tuturor documentelor de călătorie pentru țară de destinație (viza, în cazul în care este necesară și nu se poate obține la sosire) și doar dacă rămân în zona de tranzit internațional a aeroportului. Pasagerilor care zboară cu Royal Jordanian Airlines, iar tranzitul depășește 8 ore (fără a alege dvs. varianta cu tranzit mai lung în cazul în care există posibilitatea unei conexiuni mai rapide) li se poate oferi posibilitatea cazării la Amman Airport Hotel fără costuri adiționale și fără a fi necesară viza (nu veți putea părăsi hotelul decât la indicațiile staff-ului companiei aeriene iordaniene). Pentru detalii despre această posibilitate contactați direct compania aeriană. În alte situații obținerea unei vize este obligatorie.

 • Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni cu 1 pagină liberă pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.
 • O copie printată a vizei electronice primite pe e-mail.
ATENȚIE! La punctul de control de la intrarea în Iordania pot fi solicitate adițional:
 • Dovada rezervării biletelor de avion (sau alt mijloc de transport) pentru ieșirea din Iordania. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Iordania aici.
 • Rezervările la hotel sau similar. Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Iordania.
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie. Puteți obține aici asigurarea medicală pentru Iordania.
 • Vă rugăm să luați în considerare faptul că, dacă veți fi însoțit de minori, trebuie depusă o cerere individuală de viză electronică pentru fiecare copil. Toți minorii care îi însoțesc pe părinți trebuie să aibă o viză electronică individuală.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o procură notarială cu acordul privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană.
 • Înainte de orice călătorie în străinătate vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să va informați asupra masurilor profilactice urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor români sau de orice altă naționalitate care se deplasează în Iordania, să urmărească în permanență recomandările autorităților locale. Recomandările de călătorie ale statelor UE pentru Iordania pot fi urmărite accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei în Iordania, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din această țară, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în aceast stat, adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Iordania. Cetățenii români se pot adresa, în caz de necesitate Ambasadei României în Iordania, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Regatul Hașemit al Iordaniei.
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Iordania, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Iordania, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa în Iordania utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Acte necesare - E-Visa Turism Iordania

 1. O copie scanată a pașaportului (pagina cu datele de identificare). Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni. Puteți încărca în aplicație fie o copie scanată fie o poză electronică de bună calitate.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Iordania, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Iordania și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Iordania. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Arabă iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Iordania.

PROCESUL DE APLICARE PENTRU VIZĂ ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Completați online aplicația eVisa Iordania

Atașați o copie scanată a documentelor necesare

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Primiți viza pentru Iordania pe e-mail

Ne ocupăm de toate procedurile pentru obținerea vizei dvs.!

Calatoriti fara grija vizei
Călătorie plăcută în Iordania!

Călătoriți ușor și în siguranță cu ajutorul nostru.


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză Iordania


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
O singură intrare
3 luni (30 zile de ședere)
Normal
2 zile lucrătoare
51,5 EUR
55 EUR
Intrare dublă
3 luni (30 zile de ședere)
Normal
2 zile lucrătoare
77 EUR
55 EUR
Intrare multiplă
6 luni (30 zile de ședere)
Normal
2 zile lucrătoare
154 EUR
55 EUR
Intrare multiplă
1 an (30 zile de ședere)
Normal
2 zile lucrătoare
256 EUR
55 EUR
Intrare multiplă
5 ani (30 zile de ședere)
Normal
2 zile lucrătoare
450 EUR
55 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi în perioada de valabilitate a vizei.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei face referire valabilitatea acesteia de la data eliberării. Perioada de ședere nu trebuie confundată cu valabilitatea vizei de la data eliberării care este 60 de zile în cazul vizei cu o singură intrare, de 90 de zile în cazul vizei cu două intrări și de 180 de zile în cazul vizei cu intrări multiple. În acest interval viza trebuie utilizată, în caz contrar își perde valabilitatea. Puteți intra oricând în aceasta perioada de valabilitate și rămâne pe teritoriul acestui stat pentru perioada în scrisă pe viză ( 30 de zile).

Atenție! Cetățenii străini care intenționează să rămână în Iordania pentru o perioadă care depășește 30 de zile, au obligația ca în termen de 30 de zile de la data intrării în Regat să se prezinte la un post de poliție sau la Ministry of Interior pentru a se înregistra și reglementa șederea. Depășirea termenului de valabilitate al vizei fără a face formalitățile corespunzătoare atrage după sine sancționarea financiară și, după caz ,interzicerea de a mai intra în Iordania pentru o anumită perioadă.

3 TIMP DE PROCESARE

Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii pașaportului și actelor necesare la birourile noastre, urmând ca viza să fie eliberată în mod obișnuit după 2-5 zile lucrătoare. În anumite cazuri, Secția Consulară iși rezervă dreptul de a prelungi durata de procesare a vizei.

De asemenea, dacă transmiterea documentelor se va face prin curier, la timpul de procesare se va adăuga timpul de circulație al documentelor. Totodată, se va ține cont de liberele oficiale cu ocazia sărbătorilor române și iordaniene.

Atenție! Pentru cetățenii anumitor state pentru care este necesară aprobare pentru emiterea vizei de la autoritățile competente din Iordania (Visa Clearance), procesarea vizei poate dura câteva săpămâni (2-4 săptămâni, în unele cazuri chiar mai mult). Cetățenii UE nu au nevoie de aprobări suplimentare. Consultați lista țărilor care au nevoie de aprobare specială (Visa Clearance).

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare, percepute de oficiile consulare ale Regatului Hașemit al Iordaniei sau cu acordurile bilaterale ale acestuia, aceste taxe nefiind returnabile în cazul în care personalul consular decide sa nu acorde viza.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Facturarea și plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza în LEI, la cursul de schimb al Băncii Naționale a României. Pentru cetățenii români sau străini nerezidenți în România plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se poate realiza în EUR.

Plata NU se va realiza anticipat. După primirea documentelor și începerea procesării vizei se va emite o factură care va fi transmisă prin e-mail și care trebuie achitată în termen de 48 de ore prin oricare metodă aleasă de dvs.

Centrul de Vize vă pune la dispoziție o gamă variată de metode de plată în funcție de preferințele dvs. (plată online, transfer bancar prin Internet Banking, depunere numerar la bancă).

Servicii adiționale pentru viză Iordania

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin serviciul Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare a fotografiilor conform normelor impuse de către consulate, la care se adaugă serviciul de SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei. Totodată, pentru siguranța și liniștea dvs. pe durata călătoriei, vă punem la dispoziție serviciul de arhivare în format electronic a vizei obținute.


Dacă vreți să beneficiați de prelucrare prioritară alegeți Serviciul Executiv Visa Express. Astfel, un specialist în servicii executive va prelucra cererea dvs. cu maximă prioritate. Prelucrarea cererii dvs. va începe în următoarele 60 de minute* de la confirmarea plății.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit.
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Un specialist răspunde tuturor întrebărilor dvs. în cel mai rapid și profesionist mod.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

*În următoarele 60 de minute de la lansarea comenzii (în timpul programului de lucru cu publicul) veți primi linku-ul de plată.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Iordania. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Iordania

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Iordania

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Iordania

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Jordan and provides expediting services for visa to Jordan and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Iordania și oferă servicii de visa handling pentru Iordania percepând o taxă pentru serviciile prestate.

e-Visa Afaceri pentru Iordania

Cetățenii din România care călătoresc în Iordania pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Iordania

Cetățenii din România care călătoresc în Iordania pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles