Viză Irak

Cetățenii din România care călătoresc în Irak în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Vizele de turism pentru Irak în general sunt restricționate. Acestea pot totuși fi obținute dacă se îndeplinesc anumite condiții:

 • Se acordă cetățenilor străini care doresc să viziteze pe baza unui itinerariu clar pre-stabilit site-uri turistice și arheologice.
 • Pentru obținerea unei vize de turism este necesar ca un sponsor din Irak sa transmită o copie a pașaportului solicitantului împreună cu o scrisoare de asumare a responsabilității (de garanție) către Departamentul responsabil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Irak prin care solicită aprobarea vizitei. În cazul în care solicitarea este aprobată, aceasta este transmisă Secției Consulare din cadrul Ambasadei Republicii Irak. Pe baza acestei aprobări ofițerii consulari vor emite viza de intrare în Irak. Vă rugăm să rețineți că acceptarea sau respingerea cererilor rămâne exclusiv la discreția autorităților de la Bagdad.
 • Pentru grupurile turistice cererea poate fi înaintată prin intermediul companiilor turistice irakiene acreditate de Ministerul Irakian al Turismului.

Pentru deplasări în Irak cu alte scopuri (vizite oficiale sau de afaceri, pentru muncă, private sau în alte scopuri specifice) vă rugăm să consultați categoia corespunzătoare de viză.

Notă: Regiunea Kurdistan aplică reguli proprii în privința imigrației. Conform normelor Guvernului Regional Kurdistan, cetățenii Uniunii Europene precum și cetățenii altor state listate aici pot obține viza turistică la punctele de trecere a frontierei valabilă pentru 30 de zile. Viza turistică obținută la intrare în Regiunea Kurdistan-Irak NU este valabilă pentru restul Republicii Irak. Pentru deplasările în zone situate în afara regiunii administrate de Guvernul Regional Kurdistan este obligatorie deținerea unei vize irakiene valabile, în caz contrar riscați să fiți acuzați de trecerea frauduloasă a frontierei irakiene.

Acte necesare - viza turistică Irak

 1. Pașaport cu minim 2 pagini libere, al cărui termen de valabilitate să fie mai mare de 6 luni și o copie color după pagina cu datele de identificare.
 2. Două fotografii color 3.5cm x 4.5cm pe fundal alb, nu mai vechi de 6 luni. Fața trebuie să fie vizibilă în totalitate (fără ochelari, cu capul descoperit - exceptând situația în care din motive religioase sau etnice se impune acoperirea capului).
  În cazul în care nu dispuneți de o fotografie recentă cu caracteristicile menționate, puteți opta să ne trimiteți online o poză în format electronic (vezi instrucțiunile ) pe care o vom adapta pentru dvs. la cerințele Consulatului, eliminând astfel posibilitatea ca poza să fie respinsă de agenții consulari. Dacă totuși dispuneți deja de o poză recentă printată, vă rugăm să verificați ca aceasta să îndeplinească cu precizie toate cerințele pozei pentru obținerea vizei specifice Consulatului iraqiană.
 3. Formular viză Irak - semnat în original. Acesta va fi completat de către agenții noștri în baza datelor furnizate de către dvs. în aplicația online de mai jos. În cel mai scurt timp (max. 24h) veți primi formularul pe e-mail pentru a fi semnat personal și transmis (prin curier sau personal la birourile noastre) împreună cu restul documentelor. Semnătura trebuie să corespundă cu semnătura din pașaport.
  Atenție! În cazul în care optați să nu aplicați prin intermediul aplicației noastre online de mai jos și să veniți personal la birourile noastre fară a avea în prealabil aplicația realizată de ofițerii noștri, vă putem asista pe loc prin serviciul nostru Visa Express (completarea/verificarea documentelor se va realiza pe loc). În caz de necesitate, pe loc se pot realiza și fotografiile necesare.
 4. O scrisoare de intenție adresată Ambasadei Republicii Irak prin care se explică scopul exact al călătoriei, durata și perioada deplasării, locurile ce urmează a fi vizitate și unde veți fi cazat. Scrisoarea trebuie să cuprindă datele personale si semnătura.

  Notă: Dacă deplasarea este organizată de o agenție de turism se poate atașa adițional o confirmare din partea acesteia din care trebuie să reiasă ce servicii sunt incluse și itinerariul complet. Vă recomandăm să nu achiziționați pachete turistice până nu obțineți aprobarea privind eliberarea vizei (în cazul rezervărilor asigurați-vă că acestea permit returnarea sumelor achitate în cazul refuzului vizei).

 5. Număr de referință (aprobare) din partea departamentului responsabil din cadrul Ministerului de Interne al Republicii Irak (acesta va fi transmis Ambasadei de către autoritățile din Irak, la cererea sponsorului care face formalitățile pentru dvs. în Irak).
 6. Certificat medical prin care să se confirme să solicitantul nu suferă de HIV, Hepatita A, B, C.
 7. Dacă dispuneți de numărul de referință/aprobare din Irak se pot prezenta adițional:
  • Copia biletelor de avion sau confirmarea rezervării (dus-întors). Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Irak aici.
  • Dovada rezervării la hotel (în copie). S Dacă incă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Irak aici.
  • O asigurare medicală de călătorie care să acopere sejurul în Irak (în copie). Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie. Puteți obține online aici asigurarea medicală pentru Irak.

ATENȚIE! Ambasada Repulicii Irak îsi rezervă dreptul, în caz de necesitate, să solicite orice alte documente necesare pentru emiterea vizei.

În cazul călătoriilor cu minori, pentru obținerea vizelor, pot fi solicitate documente adiționale în funcție de fiecare caz, după cum urmează:
 1. Dacă viza este solicitată pentru minorul care călătorește cu ambii părinți:
  • Certificatul de naștere (original și copie)
 2. Dacă viza este solicitată pentru minorul care călătorește cu unul dintre părinți:
  • Certificatul de naștere (original și copie)
  • Declarație notarială (original și copie) privind acordul unuia dintre părinți pentru ieșirea din țară a minorului însoțit de celălalt părinte. Adițional, se va prezenta copia pașaportului părintelui care nu însoțește minorul (sau copia cărții de identitate dacă nu dispune de pașaport).
 3. Dacă viza este solicitată pentru minorul care călătorește însoțit de o altă persoană fizică majoră:
  • Certificatul de naștere (original și copie)
  • Declarația notarială (original și copie) privind acordul ambilor părinți pentru ieșirea din țară a minorului însoțit de o altă persoană fizică majoră. Adițional, se va prezenta o copie după pașapoartele (sau CI) părinților.

În cazul părinților divorțați, declarația notarială a celuilalt părinte este necesară doar în cazul custodiei comune. În caz contrar, se va prezenta hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă prin care minorul i-a fost încredințat sau, după caz, prin care i-a fost atribuită exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești. În cazul în care celălalt părinte este decedat, dispărut sau decăzut din drepturi se va face dovada decesului/dispariției/decăderii din drepturile părintești prin prezentarea documentelor care dovedesc acest aspect (certificatului de deces, comunicare oficială din partea misiunilor diplomatice sau a oficiilor consulare în străinătate, hotărârea judecătorească definitivă de declarare a morții, de constatare a dispariției sau a decăderii din drepturi, după caz). În cazul în care ambii părinți sunt decedați/decăzuți din drepturi se va prezenta declarația reprezentantului legal al minorului.

Pentru obținerea vizei poate fi solicitată traducerea declarației notariale efectuată de un traducător autorizat. Vă informăm că, în caz de necesitate ne putem ocupa de traducerea și legalizarea tuturor documentelor necesare.

ATENŢIE! Deținerea unei vize nu garantează ieșirea minorului din țară dacă nu sunt îndeplinite condițiile de ieșire din țară a cetățenilor români minori. Pentru procedura și lista completă de documente necesare la punctul de trecere a frontierei consultați Condițiile de ieșire din țară pentru cetățenii români minori.

 • Înainte de orice călătorie în străinătate vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să va informați asupra masurilor profilactice urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor români sau de orice altă naționalitate care se deplasează în Irak, să urmărească în permanență recomandările autorităților locale. Recomandările de călătorie ale statelor UE pentru Irak pot fi urmărite accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei în Irak, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din această țară, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în aceast stat, adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Irak. Cetățenii români se pot adresa Ambasadei României în Irak, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Republica Irak. De asemenea cei care se află în Regiunea Kurdistan se pot adresa Biroului Consular al României la Erbil. Este recomandat să vă anunţaţi prezenţa în regiune, comunicând coordonatele dumneavoastră. În acest fel puteți fi contactați rapid în cazul unor situații de urgență.
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Irak, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Irak, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa în Irak utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Irak, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Irak și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Irak. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Arabă iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Irak.

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză Irak

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în Irak!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză Irak


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
O singură intrare
Până la 3 luni
Normal
În funcție de sosirea aprobării din Irak, poate varia numărul de zile lucrătoare
40 USD
64 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi în perioada de valabilitate a vizei.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei face referire valabilitatea acesteia de la data eliberării. În acest interval viza trebuie utilizată, în caz contrar își perde valabilitatea.

3 TIMP DE PROCESARE

Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii pașaportului și actelor necesare la birourile noastre, urmând ca viza să fie eliberată în 2-5 zile lucrătoare de la sosirea aprobării. În anumite cazuri, Secția Consulară iși rezervă dreptul de a prelungi durata de procesare a vizei.

De asemenea, dacă transmiterea documentelor se va face prin curier, la timpul de procesare se va adăuga timpul de circulație al documentelor. Totodată, se va ține cont de liberele oficiale cu ocazia sărbătorilor române și irakiene.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare, percepute de oficiile consulare ale Republicii Irak sau cu acordurile bilaterale ale acesteia, aceste taxe nefiind returnabile în cazul în care personalul consular decide sa nu acorde viza.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Facturarea și plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza în LEI, la cursul de schimb al Băncii Naționale a României. Pentru cetățenii români sau străini nerezidenți în România plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se poate realiza în EUR.

Plata NU se va realiza anticipat. După primirea documentelor și începerea procesării vizei se va emite o factură care va fi transmisă prin e-mail și care trebuie achitată în termen de 48 de ore prin oricare metodă aleasă de dvs.

Centrul de Vize vă pune la dispoziție o gamă variată de metode de plată în funcție de preferințele dvs. (plată online, transfer bancar prin Internet Banking, depunere numerar la bancă).

Servicii adiționale pentru viză Irak

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin Serviciul Executiv Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare în cadrul birourilor noastre a fotografiilor conform normelor impuse de către Consulate, la care se adaugă serviciul SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei.


Alegând Serviciul Executiv Visa Express, un specialist în servicii executive va lua legătura cu dvs., oferindu-vă consiliere personalizată, cererea dvs. fiind tratată în acest fel cu maximă prioritate. Acesta va gestiona întregul proces de aplicare de la început până la sfârșit făcând formalitățile necesare astfel încât procesarea vizei dvs. să înceapă cât mai repede posibil.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Contactați-ne telefonic, trimiteți-ne un e-mail sau plasați comanda ONLINE și astfel un specialist va lua legătura cu dvs. în următoarele 60 minute, câștigând astfel timp valoros.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Pregătirea documentației. Vă vom ghida pe tot parcursul pregătirii dosarului de solicitare a vizei iar, în caz de necesitate, veți beneficia gratuit de imprimarea/fotocopierea întregii documentații.
 • Visa & Pasport Scan. După aprobarea vizei, pentru siguranța și comoditatea dvs. în cazul pierderii, furtului sau deteriorării pașaportului în timpul călătoriei, vom realiza o copie digitală a vizei și pașaportului dvs. pe care o veți primi pe e-mail, având astfel acces la aceasta în cazuri de urgență.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.
 • Prioritate în livrarea rapidă a pașaportului. Pașaportul dvs. va fi livrat în prima serie de documente preluate de la Secția Consulară. Astfel veți putea intra în posesia acestuia în cel mai rapid mod posibil. În cazul în care doriți să îl ridicați personal de la birourile noastre, o veți putea face la orice oră în timpul programului de lucru din momentul în care sunteți înștiințat că pașaportul este pregătit pentru a fi ridicat.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

Etapa obținterii fotografiilor pentru vize s-a dovedit a fi de foarte multe ori extrem de complicată, având în vedere că fiecare Consulat are cerințe diferite. Alegând serviciul nostru de realizare a fotografiilor pentru viză, eliminați posibilitatea respingerii dosarului dvs. de către Consulat pentru neîndeplinirea normelor fotografiei

Vă oferim 2 posibilități:

 1. De a încărca pur și simplu fotografia dvs. digitală în aplicația online. Fotografia digitală trebuie să fi fost realizată în ultimele 6 luni pe fundal alb, fără umbre, fără ochelari și cu o expresie neutră a feței și cu capul descoperit (daca apartenența religioasă sau etnică nu impune altceva). Verificați instrucțiunile pentru realizarea fotografiei digitale. Pe baza acesteia vom realiza fotografiile necesare pentru obținerea vizei dvs. pe care le vom atașa la dosarul pe care îl vom înainta Secției Consulare din cadrul Ambasadei, asigurându-ne că respectă regulile impuse de aceasta.
 2. În cazul în care nu doriți să transmiteți documentele prin curier și alegeți să depuneți personal la birourile noastre documentele pentru viză fără completarea în prealabil a aplicației online SAU dacă nu dispuneți de posibilitatea de a realiza o fotografie digitală coonform cerințelor de mai sus, vă oferim posibilitatea de realiza forografiile necesare pentru viză pe loc direct la birourile noastre în momentul depunerii dosarului.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Irak. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Irak

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Irak

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Irak

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Iraq and provides expediting services for visa to Iraq and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Irak și oferă servicii de visa handling pentru Irak percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză de afaceri pentru Irak

Cetățenii din România care călătoresc în Irak pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru Irak

Cetățenii din România care călătoresc în Irak pentru activități laborale au nevoie de viză!

Viză pentru șoferi profesioniști pentru Irak

Cetățenii din România care călătoresc în Irak pentru a desfășura activități de transport internațional în calitate de șoferi profesioniști au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Irak

Cetățenii din România care călătoresc în Irak pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Irak

Cetățenii din România care călătoresc în Irak pentru vizite oficiale au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles

Informare
Stimați clienți, pe data de 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) nu vom avea program cu publicul. Pentru urgențe, vă rugăm să ne contactați pe mail la contact@centruldevize.ro și veți primi un răspuns în maxim 24 de ore. La mulți ani România!
×