Viză Irak

Cetățenii din România care călătoresc în Irak în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Începând cu anul 2021, sub anumite condiții, pentru cetățenii români, este posibilă obținerea vizei chiar la sosirea în Irak, prin orice punct de frontieră terestru, aer sau maritim.

Vizele clasice de turism pentru Irak în general sunt restricționate. Acestea pot totuși fi obținute dacă se îndeplinesc anumite condiții:

  • Se acordă cetățenilor străini care doresc să viziteze pe baza unui itinerariu clar pre-stabilit site-uri turistice și arheologice.
  • Pentru obținerea unei vize de turism este necesar ca un sponsor din Irak sa transmită o copie a pașaportului solicitantului împreună cu o scrisoare de asumare a responsabilității (de garanție) către Departamentul responsabil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Irak prin care solicită aprobarea vizitei. În cazul în care solicitarea este aprobată, aceasta este transmisă Secției Consulare din cadrul Ambasadei Republicii Irak. Pe baza acestei aprobări ofițerii consulari vor emite viza de intrare în Irak. Vă rugăm să rețineți că acceptarea sau respingerea cererilor rămâne exclusiv la discreția autorităților de la Bagdad.
  • Pentru grupurile turistice cererea poate fi înaintată prin intermediul companiilor turistice irakiene acreditate de Ministerul Irakian al Turismului.

Pentru deplasări în Irak cu alte scopuri (vizite oficiale sau de afaceri, pentru muncă, private sau în alte scopuri specifice) vă rugăm să consultați categoia corespunzătoare de viză.

Notă: Regiunea Kurdistan aplică reguli proprii în privința imigrației. Conform normelor Guvernului Regional Kurdistan, cetățenii Uniunii Europene precum și cetățenii altor state listate aici pot obține viza turistică la punctele de trecere a frontierei valabilă pentru 30 de zile. Viza turistică obținută la intrare în Regiunea Kurdistan-Irak NU este valabilă pentru restul Republicii Irak. Pentru deplasările în zone situate în afara regiunii administrate de Guvernul Regional Kurdistan este obligatorie deținerea unei vize irakiene valabile, în caz contrar riscați să fiți acuzați de trecerea frauduloasă a frontierei irakiene.

  • Înainte de orice călătorie în străinătate vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să va informați asupra masurilor profilactice urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
  • Recomandăm tuturor cetățenilor români sau de orice altă naționalitate care se deplasează în Irak, să urmărească în permanență recomandările autorităților locale. Recomandările de călătorie ale statelor UE pentru Irak pot fi urmărite accesând motorul Travel Advice.
  • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei în Irak, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din această țară, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în aceast stat, adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Irak. Cetățenii români se pot adresa Ambasadei României în Irak, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Republica Irak. De asemenea cei care se află în Regiunea Kurdistan se pot adresa Biroului Consular al României la Erbil. Este recomandat să vă anunţaţi prezenţa în regiune, comunicând coordonatele dumneavoastră. În acest fel puteți fi contactați rapid în cazul unor situații de urgență.
  • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Irak, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Irak, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa în Irak utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Irak, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Irak și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Irak. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Arabă iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Irak.

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză Irak

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în Irak!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Irak

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Irak

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Irak

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Iraq and provides expediting services for visa to Iraq and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Irak și oferă servicii de visa handling pentru Irak percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză de afaceri pentru Irak

Cetățenii din România care călătoresc în Irak pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Irak

Cetățenii din România care călătoresc în Irak pentru vizite oficiale au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles