Viză Kuwait

Cetățenii din România care călătoresc în Kuwait au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru Kuwait

Cetățenii din România care călătoresc în Kuwait pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru Kuwait

Cetățenii din România care călătoresc în Kuwait pentru activități laborale au nevoie de viză!

Important

Viza de muncă se eliberează resortisanților străini care se deplasează în Kuwait în scopuri laborale cu contracte de muncă pe perioadă determinată în anumite domenii (petrolier, tehnic, IT, turism și alte domenii). De asemenea, se eliberează celor care sunt detașați în Kuwait (în cadrul filialei/reprezentanței companiei străine). Viza se eliberează pe baza permisului de muncă obținut prin intermediul angajatorului kuwaitian, autorizat de Departamentul de Imigrări din cadrul Ministerului de Interne al Statului Kuwait.

Obținerea permisului de muncă permite, dacă așa se dorește, posibilitatea obținerii vizei pentru membrii de familie însoțitori (soț/soție, copii minori sau cu incapacitate de muncă de orice vârstă). Pentru vizele pentru membrii de familie însoțitori vă rugăm să consultați secțiunea - Alte Categorii de Vize.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International din București (România) vă poate asista în pregătirea documentelor pentru obținerea vizelor de muncă și totodată vă poate oferi consultanță specializată și servicii de traducere, legalizare și supralegalizare a tuturor documentelor necesare pentru obținerea permiselor de muncă în Kuwait. Vă invităm să utilizați aplicația de mai jos sau să ne contactați prin orice alt mijloc.

Acte necesare - viza de muncă Kuwait

 1. Pașaport cu minim 2 pagini libere, al cărui termen de valabilitate să fie mai mare de 6 luni. Nu se acceptă pașaportul temporar. De asemenea, pașaportul nu trebuie să conțină vize sau dovezi ale călătoriei în Israel. Se consideră dovezi inclusiv ștampilele aplicate la punctele de frontieră cu Israelul (exemplu: punctele de frontieră cu Iordania sau Egipt).
 2. Două fotografii color 3.5cm x 4.5cm pe fundal alb, nu mai vechi de 6 luni. Fața trebuie să fie vizibilă în totalitate (fără ochelari, cu capul descoperit - exceptând situația în care din motive religioase sau etnice se impune acoperirea capului).
  În cazul în care nu dispuneți de o fotografie recentă cu caracteristicile menționate, puteți opta să ne trimiteți online o poză în format electronic (vezi instrucțiunile ) pe care o vom adapta pentru dvs. la cerințele Consulatului, eliminând astfel posibilitatea ca poza să fie respinsă de agenții consulari. Dacă totuși dispuneți deja de o poză recentă printată, vă rugăm să verificați ca aceasta să îndeplinească cu precizie toate cerințele pozei pentru obținerea vizei specifice Consulatului kuwaitian.
 3. Formular viză Kuwait - semnat în original, în dublu exemplar. Aveți la dispoziție două posibilități:
  1. Completarea aplicației ONLINE de mai jos. Completând aplicația online (vezi butonul de mai jos), agenții noștri vor pregăti formularele necesare și, în cel mai scurt timp (maxim 24h), le veți primi pe e-mail pentru a fi semnate de dvs. și transmise alături de restul documentelor prin curier sau personal la birourile noastre.
  2. Completarea formularului direct la birourile noastre. În cazul în care optați pentru această variantă, cererea dvs. poate fi preluată pe loc beneficiind de serviciul de completare asistată a formularului. În caz de necesitate, vă punem la dispoziție de asemenea serviciile Visa Express și/sau de realizare a fotografiilor necesare.
 4. Permis de muncă eliberat de Ministerul Muncii din Kuwait prin intermediul angajatorului. Permisul de muncă trebuie să fie autorizat de Ministerul de Interne (General Department of Immigration Affairs in Kuwait). Angajatorul trebuie să vă transmită documentul. Dacă titularul este însoțit de soție/soț sau copii minori sau cu incapacitate de muncă de orice vârstă), trebuie ca angajatorul să facă formalitățile să să obțină permisul corespunzător odată cu permisul dvs. de muncă.
 5. Cazier Judiciar nu mai vechi de 3 luni de la emiterea permisului de muncă. Documentul trebuie tradus în engleză sau arabă, legalizat și supralegalizat corespunzător.
 6. Certificate medicale (în engleză sau cu traducere atașată). Toți cetățenii străini care urmează să lucreze în Kuwait trebuie să prezinte un certificat medical de la medicul specialist din care reiese că pacientul este în stare bună de sănătate și fără boli contagioase. Trebuie să se supună unui set complet de examinări și analize medicale (acest set trebuie să includă test HIV, analize Hepatita B și C, serologie sifilis, X-ray Test – radiografie toracică pentru tuberculoză). La Certificatul Medical emis de medicul specialist, se vor atașa copii după rezultatele testelor.
 7. Adițional, dar nu obligatoriu, se poate prezenta copia biletelor de avion sau confirmarea rezervării. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Kuwait aici.

NOTĂ: Cazierul Judiciar și Certificatele Medicale trebuie traduse, legalizate și supralegalizate corespunzător. De asemenea, este indicat ca înainte de deplasarea în străinătate, să dispuneți de documentele de studii care atestă pregatirea profesională și a documentelor care atestă experiența cerută de poziția ocupată traduse și legalizate corespunzător, pentru a evita revenirea în România pentru aceste formalități. În caz de necesitate, ne putem ocupa de toate aceste formalități în numele dvs. (traducere, legalizare la Ministerul de Externe și supralegalizare la Ambasada Statului Kuwait).

 • Înainte de orice călătorie în străinătate vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să va informați asupra masurilor profilactice urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 • ATENȚIE! În cazul în care cetățeanul străin urmează să desfășoară activități lucrative în Kuwait, aceasta are obligația de a încheia o asigurare medicală permanentă. În majoritatea cazurilor, acest lucru intră în obligațiile angajatorului kuwaitian.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor români sau de orice altă naționalitate care se deplasează în Kuwait, să urmărească în permanență recomandările autorităților locale. Recomandările de călătorie ale statelor UE pentru Kuwait pot fi urmărite accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei în Kuwait, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din această țară, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în aceast stat, adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Kuwait. Cetățenii români se pot adresa, în caz de necesitate, Ambasadei României în Kuwait, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Kuwait. Vă informăm totodată că există și o
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Kuwait, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Kuwait, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa în Kuwait utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Kuwait, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Kuwait și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Kuwait. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de vizare, supralegalizare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și supralegalizări documente pentru Kuwait

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză Kuwait

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în Kuwait!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză Kuwait


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
Viză de muncă
În funcție de durata contractului de muncă
Normal
10 zile lucrătoare
575 RON
84 EUR

1 TIP DE VIZĂ

Se face referire la scopul pentru care a fost acordată viza.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei de muncă depinde de durata contractului de muncă în Kuwait. Aceasta se va acorda în conformitate cu datele specificate în Permisul de Muncă.

3 TIMP DE PROCESARE

Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii pașaportului și actelor necesare la birourile noastre, urmând ca viza să fie eliberată în mod obișnuit după 10 zile lucrătoare. În anumite cazuri, Secția Consulară iși rezervă dreptul de a prelungi durata de procesare a vizei.

De asemenea, dacă transmiterea documentelor se va face prin curier, la timpul de procesare se va adăuga timpul de circulație al documentelor. Totodată, se va ține cont de liberele oficiale cu ocazia sărbătorilor române și kuwaitiene.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare, percepute de oficiile consulare ale Statului Kuwait sau cu acordurile bilaterale ale acestuia, aceste taxe nefiind returnabile în cazul în care personalul consular decide sa nu acorde viza.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Facturarea și plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza în LEI, la cursul de schimb al Băncii Naționale a României. Pentru cetățenii români sau străini nerezidenți în România plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se poate realiza în EUR.

Plata NU se va realiza anticipat. După primirea documentelor și începerea procesării vizei se va emite o factură care va fi transmisă prin e-mail și care trebuie achitată în termen de 48 de ore prin oricare metodă aleasă de dvs.

Centrul de Vize vă pune la dispoziție o gamă variată de metode de plată în funcție de preferințele dvs. (plată online, transfer bancar prin Internet Banking, depunere numerar la bancă).

Servicii adiționale pentru viză Kuwait

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin Serviciul Executiv Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare în cadrul birourilor noastre a fotografiilor conform normelor impuse de către Consulate, la care se adaugă serviciul SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei.


Alegând Serviciul Executiv Visa Express, un specialist în servicii executive va lua legătura cu dvs., oferindu-vă consiliere personalizată, cererea dvs. fiind tratată în acest fel cu maximă prioritate. Acesta va gestiona întregul proces de aplicare de la început până la sfârșit făcând formalitățile necesare astfel încât procesarea vizei dvs. să înceapă cât mai repede posibil.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Contactați-ne telefonic, trimiteți-ne un e-mail sau plasați comanda ONLINE și astfel un specialist va lua legătura cu dvs. în următoarele 60 minute, câștigând astfel timp valoros.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Pregătirea documentației. Vă vom ghida pe tot parcursul pregătirii dosarului de solicitare a vizei iar, în caz de necesitate, veți beneficia gratuit de imprimarea/fotocopierea întregii documentații.
 • Visa & Pasport Scan. După aprobarea vizei, pentru siguranța și comoditatea dvs. în cazul pierderii, furtului sau deteriorării pașaportului în timpul călătoriei, vom realiza o copie digitală a vizei și pașaportului dvs. pe care o veți primi pe e-mail, având astfel acces la aceasta în cazuri de urgență.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.
 • Prioritate în livrarea rapidă a pașaportului. Pașaportul dvs. va fi livrat în prima serie de documente preluate de la Secția Consulară. Astfel veți putea intra în posesia acestuia în cel mai rapid mod posibil. În cazul în care doriți să îl ridicați personal de la birourile noastre, o veți putea face la orice oră în timpul programului de lucru din momentul în care sunteți înștiințat că pașaportul este pregătit pentru a fi ridicat.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

Etapa obținterii fotografiilor pentru vize s-a dovedit a fi de foarte multe ori extrem de complicată, având în vedere că fiecare Consulat are cerințe diferite. Alegând serviciul nostru de realizare a fotografiilor pentru viză, eliminați posibilitatea respingerii dosarului dvs. de către Consulat pentru neîndeplinirea normelor fotografiei

Vă oferim 2 posibilități:

 1. De a încărca pur și simplu fotografia dvs. digitală în aplicația online. Fotografia digitală trebuie să fi fost realizată în ultimele 6 luni pe fundal alb, fără umbre, fără ochelari și cu o expresie neutră a feței și cu capul descoperit (daca apartenența religioasă sau etnică nu impune altceva). Verificați instrucțiunile pentru realizarea fotografiei digitale. Pe baza acesteia vom realiza fotografiile necesare pentru obținerea vizei dvs. pe care le vom atașa la dosarul pe care îl vom înainta Secției Consulare din cadrul Ambasadei, asigurându-ne că respectă regulile impuse de aceasta.
 2. În cazul în care nu doriți să transmiteți documentele prin curier și alegeți să depuneți personal la birourile noastre documentele pentru viză fără completarea în prealabil a aplicației online SAU dacă nu dispuneți de posibilitatea de a realiza o fotografie digitală coonform cerințelor de mai sus, vă oferim posibilitatea de realiza forografiile necesare pentru viză pe loc direct la birourile noastre în momentul depunerii dosarului.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Kuwait. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Kuwait

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Kuwait

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Kuwait

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Kuwait and provides expediting services for visa to Kuwait and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Kuwait și oferă servicii de visa handling pentru Kuwait percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Alte Categorii De Vize pentru Kuwait

Cetățenii din România care călătoresc în Kuwait pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Kuwait

Cetățenii din România care călătoresc în Kuwait pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles