Viză Pakistan

Cetățenii din România care călătoresc în Pakistan în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Pentru a veni în sprijinul dvs. în continuare vă punem la dispoziție principalele cerințe privind obținerea vizelor pentru Pakistan. Vă rugăm să țineți cont că, în funcție de țara de reședință a misiunii diplomatice sau consulare, pot exista cerințe adiționale, prin urmare, informațiile de mai jos au doar rol informativ.

Viza turistică se acordă cetățenilor străini care intenționează să călătorească în Pakistan pentru activități turistice. Orice alte activități precum cele de afaceri sau de muncă nu sunt permise pe baza vizei de turism.

Notă:
(1) Cetățenii străini care plănuiesc/fac afaceri în Pakistan, cei care se deplasează pentru negocieri de contracte, pentru activități de marketing, tranzacții și evenimente comerciale, afaceri corporatiste, participări la târguri, expoziții, forumuri, conferințe și alte activități similare trebuie să obțină o Viză de Afaceri.
(2) Cetățenii străini care călătoresc pentru vizite private (la invitația unor prieteni sau membri de familie), cât și cei care călătoresc pentru a își însoți soțul/soția de origine pakistaneză sau pentru alte scopuri specifice sunt rugați să consulate secțiunea Alte categorii de vize.

Tranzit Aeroportuar Pakistan: Cetățenii străini care tranzitează prin aeroporturile internaționale din Pakistan (Jinnah International Airport (Karachi), Allama Iqbal International Airport (Lahore), Islamabad International Airport (Islamabad) spre o altă destinație sunt scutiți de obligativitatea obținerii vizei dacă își continuă călătoria cu același avion sau cu primul zbor de legătură (în decursul a 24 de ore), cu condiția nepărăsirii zonei internaționale a aeroportului și a prezentării biletului de avion precum și a tuturor documentele de călătorie pentru țară de destinație (viza, în cazul în care este necesară). Această scutire nu se aplică în cazul în care intenționați/sunteți nevoit să părăsiți zona internațională a aeroportului, caz în care obțierea vizei este necesară.

Acte necesare - viza turistică Pakistan

 1. Pașaport cu minim 2 pagini libere, al cărui termen de valabilitate să fie mai mare de 6 luni.
 2. Trei fotografii color 3.5cm x 4.5cm pe fundal alb, nu mai vechi de 6 luni. Fața trebuie să fie vizibilă în totalitate (fără ochelari, cu capul descoperit - exceptând situația în care din motive religioase sau etnice se impune acoperirea capului).
  Vă rugăm să verificați ca aceasta să îndeplinească cu precizie toate cerințele pozei pentru obținerea vizei specifice Consulatului pakistanez.
 3. Formular viză Pakistan - semnat în original.
 4. Copia biletelor de avion sau confirmarea rezervării. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Pakistan aici.
 5. Dovada rezervării la hotel. Se va prezenta o copie după documentele care atestă rezervarea. Dacă incă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Pakistan aici.

  *** Dacă deplasarea se face în cadrul unui tur organizat de o agenție de turism se va prezenta o confirmare (rezervare) din partea Agenției de Turism din care trebuie să reiasă ce servicii sunt incluse (transport, cazare etc.) și itinerariul complet.

 6. Dovada deținerii resurselor financiare suficiente pentru durata călătoriei (extras de cont recent sau alt document din care să reiasă echivalentul a 100 USD/zi ședere).
 7. Este indicat să se prezinte o asigurare medicală de călătorie care să acopere sejurul în Pakistan. Vă rugăm insistent să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei. Puteți obține online aici asigurarea medicală pentru Pakistan.
În cazul călătoriilor cu minori, pentru obținerea vizelor, pot fi solicitate documente adiționale în funcție de fiecare caz, după cum urmează:
 1. Dacă viza este solicitată pentru minorul care călătorește cu ambii părinți:
  • Certificatul de naștere (original și copie)
 2. Dacă viza este solicitată pentru minorul care călătorește cu unul dintre părinți:
  • Certificatul de naștere (original și copie)
  • Declarație notarială (original și copie) privind acordul unuia dintre părinți pentru ieșirea din țară a minorului însoțit de celălalt părinte. Adițional, se va prezenta copia pașaportului părintelui care nu însoțește minorul (sau copia cărții de identitate dacă nu dispune de pașaport).
 3. Dacă viza este solicitată pentru minorul care călătorește însoțit de o altă persoană fizică majoră:
  • Certificatul de naștere (original și copie)
  • Declarația notarială (original și copie) privind acordul ambilor părinți pentru ieșirea din țară a minorului însoțit de o altă persoană fizică majoră. Adițional, se va prezenta o copie după pașapoartele (sau CI) părinților.

În cazul părinților divorțați, declarația notarială a celuilalt părinte este necesară doar în cazul custodiei comune. În caz contrar, se va prezenta hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă prin care minorul i-a fost încredințat sau, după caz, prin care i-a fost atribuită exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești. În cazul în care celălalt părinte este decedat, dispărut sau decăzut din drepturi se va face dovada decesului/dispariției/decăderii din drepturile părintești prin prezentarea documentelor care dovedesc acest aspect (certificatului de deces, comunicare oficială din partea misiunilor diplomatice sau a oficiilor consulare în străinătate, hotărârea judecătorească definitivă de declarare a morții, de constatare a dispariției sau a decăderii din drepturi, după caz). În cazul în care ambii părinți sunt decedați/decăzuți din drepturi se va prezenta declarația reprezentantului legal al minorului.

ATENŢIE! Deținerea unei vize nu garantează ieșirea minorului din țară dacă nu sunt îndeplinite condițiile de ieșire din țară a minorilor.

 • Pentru călătoriile în Pakistan vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să va informați asupra masurilor profilactice și tipurilor de vaccinuri care trebuie efectuate înainte de a călători urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 • Pentru detalii suplimentare legate de lista unităților medicale cărora vă puteți adresa pentru realizarea vaccinurilor, în caz de necesitate, vă puteți adresa Institului de Sănătate Publică din țara natală sau de reședință.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor români sau de orice altă naționalitate care se deplasează în Pakistan, să urmărească în permanență recomandările autorităților locale. Recomandările de călătorie ale statelor UE pentru Pakistan pot fi urmărite accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei în Pakistan, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din această țară, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în aceast stat, adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Pakistan. România nu are o Misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Pakistan, prin urmare în caz de necesitate vă puteți adresa Ambasadei României în Pakistan. De asemenea, în Pakistan există alte trei Consulate Onorifice ale României la Lahore, Karachi și Peshawar care pot sprijini rezolvarea unor probleme urgente, prin contactele cu autoritățile locale, dar care nu pot emite documente de identitate românești sau realiza formalități consulare.
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Pakistan, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Pakistan, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa în Pakistan utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Atât România cât și Pakistan sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Pakistan, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Pakistan și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Pakistan. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Urdu iar pentru vizare și apostilare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Apostilări documente pentru Pakistan .

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză Pakistan

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în Pakistan!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Pakistan

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Pakistan

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Pakistan

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Pakistan and provides expediting services for visa to Pakistan and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Pakistan și oferă servicii de visa handling pentru Pakistan percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză de afaceri pentru Pakistan

Cetățenii din România care călătoresc în Pakistan pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru Pakistan

Cetățenii din România care călătoresc în Pakistan pentru activități laborale au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Pakistan

Cetățenii din România care călătoresc în Pakistan pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Pakistan

Cetățenii din România care călătoresc în Pakistan pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles