Viză Somalia

Cetățenii din România care călătoresc în Somalia în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Pe fondul situației de securitate precare, se recomandă atât evitarea deplasărilor în Republica Federală Somalia cât și tranzitarea apelor teritoriale ale acesteia.

Dacă deplasarea în Somalia este imperios necesară, vă rugăm să vă asigurați ca vă sunt asigurate toate masurile de siguranță (inclusiv o echipă de protecție), să încheiați asigurări de călătorie, medicale și de viață pentru întreaga durată a deplasării și să să vă înregistrați prezența în această țară la misiunea diplomatică acreditată pentru Somalia (în cazul cetățenilor români, Ambasada României în Sudan).

Politica de Vize a Somaliei prevede obligativitatea deținerii vizelor de intrare pentru orice călătorie și pentru orice naționalitate.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International, cu sediul în centrul Bucureștiului, este primul și unicul furnizor de servicii specializate de asistență și consiliere pentru obținerea vizelor pentru un număr însemnat de țări din România. Din pacate, în prezent nu putem asigura asistență în obținerea vizelor pentru Somalia. În schimb, în caz de necesitate, ne putem ocupa de toate formalitățile privind traducerea și supralegalizarea actelor care urmează să producă efecte în Somalia, scutindu-vă de contactul dificil cu birocrația. Supralegalizarea se va realiza la misiunea diplomatică somaleză din stăinătate. Pentru aceste servicii completați aplicația de mai jos (butonul „aplică aici”).

Vizele pot fi obținute de la misiunile diplomatice ale Somaliei din străinătate sau la sosirea pe Aeroportul Internațional din Mogadishu (Aden Adde International Airport) pentru o perioada de 30 de zile, pe baza documentelor justificative (bilete de avion, dovada solvabilității economice, rezervări la hotel, scrisoare de invitație în cazul vizitelor de afaceri etc.). De asemenea este necesar să aveți un sponsor (un contact) în Somalia care să se asigure ca beneficiați de protecția necesară pe toata durată șederii în Somalia.

Costul vizei la Aeroportul din Mogadishu este de 60 USD (prețul este unul orientativ, putând fi modificat fără preaviz, în conformitate cu regulile interne impuse de autoritățile somaleze).

Pentru mai multe detalii despre viză consultați Ministerul Afacerilor Externe si al Cooperării Internaționale al Republicii Federale Somalia.

INFORMȚII DESPRE SOMALILAND

Somaliland aplică reguli diferite în privința vizelor fața de restul Somaliei și nu recunoaște vizele emise de autoritățile de la Mogadishu. Somaliland (capitala la Hargeisa) și-a declarat independența în 1991, fiind o zonă mai stabilă și mai sigură ca restul Somaliei. Cu toate acestea, nici o țară nu a recunoscut independența acestuia, Guvernul Somaliei considerând Somaliland ca stat membru federal. Totuși pentru a putea călători în această regiune este nevoie de o viză obținută de la o Reprezentață a Somalilandului din străinătate. În caz de necesitate, vă putem asista în obținerea vizelor pentru Somaliland, prezența dvs. la Secția Consulară nefiind în acest caz necesară.

Pentru detalii privind obținerea vizelor pentru Somaliland, vă rugăm să completați aplicația de mai jos (butonul „aplică aici”). Specialiștii Centrului de Vize vor prelua solicitarea dvs. și în cel mai scurt timp vă vor oferi toate detaliile privind pașii și procedurile care trebuie urmate conform normelor impuse de autoritățile din Somaliland. În aplicație vă rugăm să alegeți la destinație - SOMALIA - și să faceți pecizarea în rubrica „scopul călătoriei” că este vorba de o viză pentru Somaliland.

Pentru detalii suplimentare despre Somaliland consultați site-ul oficial al Guvernului Republicii Somaliland.

Instrucțiuni privind călătoria în Somalia

La punctul de control de la întrarea în Somalia va trebui să prezentați:

 • Documente de călătorie valabile în conformitate cu regulile impuse de Somalia (sau Somaliland). Deși nu toate statele aplică aceleași reguli, este recomandat ca pașaportul să aibă o valabilitate de minim 6 luni cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.
 • Dovada rezervării biletelor de avion (sau alt mijloc de transport dacă este disponibil) pentru ieșirea din Somalia /Somaliland. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Somalia /Somaliland aici. Dovada ieșirii din țară nu este necesară în cazul celor care sosesc pentru stabilirea rezidenței pe teritoriul acestui stat.
 • Rezervările la hotel sau alte dovezi privind locul de cazare pe durata șederii. Dacă incă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Somalia /Somaliland aici.
 • Dovada solvabilității economice (deținerea de fonduri suficiente).
 • Asigurare medicală de călătorie. Puteți obține online aici asigurarea medicală pentru Somalia /Somaliland.
 • Orice alte documente care dovedesc scopul deplasării în Somalia /Somaliland.
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie și să urmăriți recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Somalia /Somaliland să urmărească recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Somalia, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Somalia adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Somalia.
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Somalia, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Somalia, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora vă puteți adresa în Somalia utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o declarație notarială cu acordul unuia dintre părinți sau al ambilor părinți, după caz, privind călătoria minorului cu celălalt părinte sau cu o terță persoană.

Notă: În cazul părinților divorțați, declarația notarială a celuilalt părinte este necesară doar în cazul custodiei comune. În caz contrar, se va prezenta hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă prin care minorul i-a fost încredințat sau, după caz, prin care i-a fost atribuită exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești. În cazul în care celălalt părinte este decedat, dispărut sau decăzut din drepturi se va face dovada decesului/dispariției/decăderii din drepturile părintești prin prezentarea documentelor care dovedesc acest aspect (certificatului de deces, comunicare oficială din partea misiunilor diplomatice sau a oficiilor consulare în străinătate, hotărârea judecătorească definitivă de declarare a morții, de constatare a dispariției sau a decăderii din drepturi, după caz). În cazul în care ambii părinți sunt decedați/decăzuți din drepturi se va prezenta declarația reprezentantului legal al minorului.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Somalia, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Somalia și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Somalia. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Arabă iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Somalia.

CU T&B INTERNATIONAL PROCESUL ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză Somalia

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în Somalia!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).

Vă invităm să aplicați online utilizând butonul de mai jos și un specialist al Centrului de Vize și Legalizări T&B va analiza solicitarea dvs. și vă va transmite o ofertă adaptată nevoilor dvs.

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Somalia and provides expediting services for visa to Somalia and charges a service fee.

Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Somalia și oferă servicii de pregătire și expediere a documentelor pentru vizelele pentru Somalia percepând o taxă pentru serviciile prestate. Centrul de Vize nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari sau de imigrări. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Somalia sau de autoritățile de imigrări, după caz.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Somalia

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Somalia

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Somalia

Viză de afaceri pentru Somalia

Cetățenii din România care călătoresc în Somalia pentru afaceri au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Somalia

Cetățenii din România care călătoresc în Somalia pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Somalia

Cetățenii din România care călătoresc în Somalia pentru vizite oficiale au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles