Viză Zimbabwe

Cetățenii din România care călătoresc în Zimbabwe în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Viza turistică se acordă cetățenilor străini care intenționează să călătorească în Zimbabwe pentru activități turistice sau pentru vizite private (familie, prieteni rezidenți în Zimbabwe). Orice alte activități precum cele de afaceri sau de muncă nu sunt permise pe baza vizei de turism.

Cetățenii români, dar și majoritatea cetățenilor UE pot obține viza la sosirea în Zimbabwe, la punctul de frontieră.

Acte necesare - viza turistică Zimbabwe

LA SOSIREA ÎN ZIMBABWE, LA PUNCTUL DE TRECERE AL FRONTIEREI PENTRU OBȚINEREA VIZEI SE VOR PREZENTA:

 1. Pașaport cu minim 2 pagini libere, al cărui termen de valabilitate să fie mai mare de 6 luni și o copie a paginii cu datele de identificare.
 2. Două fotografii color 3.5cm x 4.5cm pe fundal alb, nu mai vechi de 6 luni. Fața trebuie să fie vizibilă în totalitate (fără ochelari, cu capul descoperit - exceptând situația în care din motive religioase sau etnice se impune acoperirea capului).
 3. Copia biletelor de avion sau confirmarea rezervării. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Zimbabwe aici.
 4. Dovada rezervării la hotel. Se va prezenta o copie după documentele care atestă rezervarea. Dacă incă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Zimbabwe aici.
 5. De asemenea, este indicat să se poată face dovada deținerii unei asigurări medicale de călătorie care să acopere sejurul în Zimbabwe. Având în vedere condițiile specifice continentului african, și faptul că în Zimbabwe frecvența bolilor tropicale este ridicată, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală. Puteți obține online aici asigurarea medicală pentru Zimbabwe.
 6. În cazul în care ați deținut în trecut o viză pentru Zimbabwe, se va prezenta o copie după aceasta.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să contactați Ambasadele Republicii Zimbabwe.

 • Având în vedere incidența ridicată a bolilor tropicale în Zimbabwe vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să va informați asupra măsurilor profilactice și tipurilor de vaccinuri care trebuie efectuate înainte de a călători în zone tropicale urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 • Pentru lista unităților medicale cărora vă puteți adresa pentru realizarea vaccinurilor consultați Institutul de Sănătate Publică din România - secțiunea Cabinete Vaccinări Internaționale.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor români sau de orice altă naționalitate care se deplasează în Zimbabwe, să urmărească în permanență recomandările autorităților locale. Recomandările de călătorie ale statelor UE pentru Zimbabwe pot fi urmărite accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei în Zimbabwe, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din această țară, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în aceast stat, adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Zimbabwe. Cetățenii români se pot adresa Ambasadei României în Zimbabwe.
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Zimbabwe, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Zimbabwe, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa în Zimbabwe utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Zimbabwe, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Zimbabwe și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Zimbabwe. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Engleză iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Zimbabwe.

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză Zimbabwe

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în Zimbabwe!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Zimbabwe

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Zimbabwe

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Zimbabwe

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Zimbabwe and provides expediting services for visa to Zimbabwe and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Zimbabwe și oferă servicii de visa handling pentru Zimbabwe percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză de afaceri pentru Zimbabwe

Cetățenii din România care călătoresc în Zimbabwe pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Zimbabwe

Cetățenii din România care călătoresc în Zimbabwe pentru vizite oficiale au nevoie de viză!