Viză Africa de Sud

Cetățenii din România care călătoresc în Africa de Sud în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Centrul de Vize și Legalizări T&B International nu oferă asistență pentru obținerea vizelor pentru Africa de Sud și nu procesează astfel de dosare.

Pentru a veni în sprijinul dvs. în continuare vă punem la dispoziție principalele cerințe privind obținerea vizelor pentru Africa de Sud. Vă rugăm să țineți cont că în funcție de țara de reședința a misiunii diplomatice sau consulare, pot exista cerințe adiționale, prin urmare informațiile de mai jos au doar rol informativ.

Viza turistică se acordă cetățenilor străini care intenționează să călătorească în Africa de Sud pentru activități turistice pentru o perioadă de până la 90 de zile. Orice alte activități precum cele de afaceri sau de muncă nu sunt permise pe baza vizei de turism. Pentru detalii despre alte tipuri de vize vă rugăm să consultați secțiunile Viză de Afaceri sau Alte categorii de Vize.

Acte necesare - viza turistică Africa de Sud

 1. Pașaport cu minim 3 pagini libere, al cărui termen de valabilitate să nu fie mai mic cu 30 de zile de la data ieșirii din Africa de Sud.
 2. Două fotografii color 3.5cm x 4.5cm pe fundal alb, nu mai vechi de 6 luni. Fața trebuie să fie vizibilă în totalitate (fără ochelari, cu capul descoperit - exceptând situația în care din motive religioase sau etnice se impune acoperirea capului).
  Vă rugăm să verificați ca aceasta să îndeplinească cu precizie toate cerințele pozei pentru obținerea vizei.
 3. Formular viză Africa de Sud - semnat în original, într-un singur exemplar.
 4. Dovada cazării pe perioada sederii. Se va prezenta o copie după documentele care atestă rezervarea. Dacă incă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Africa de Sud aici.
 5. Copia biletelor de avion sau confirmarea rezervării dus-întors. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Africa de Sud aici.
 6. Dovada deținerii fondurilor financiare suficiente(extras de cont recent).
 7. Asigurare medicală de călătorie care să acopere sejurul în Africa de Sud. Puteți obține online aici asigurarea medicală pentru Africa de Sud.
 8. Itinerariu turistic (cel propus de agenția de turism) sau o descriere a traseului dvs. pe teritoriul Africii de Sud cu principalele puncte care urmează să fie vizitate.
 9. Certificatul de vaccinare pentru prevenirea Febrei Galbene (doar dacă sosiți dintr-o țară sau tranzitați printr-o țară în care febra galbenă este endemică). Exemplu: Dacă sosiți în Africa de Sud direct din Europa sau cu escală în Turcia/Orientul Mijlociu, certificatul de vaccinare nu este necesar. În schimb dacă aveți escală într-o altă țară africană, unde febra galbenă este endemică, atunci certificatul este solicitat. Vezi lista țărilor în care Febra Galbenă este endemică.
În cazul călătoriilor cu minori, pentru obținerea vizelor, pot fi solicitate documente adiționale în funcție de fiecare caz, după cum urmează:
 1. Dacă viza este solicitată pentru minorul care călătorește cu ambii părinți:
  • Certificatul de naștere (original și copie)
 2. Dacă viza este solicitată pentru minorul care călătorește cu unul dintre părinți:
  • Certificatul de naștere (original și copie)
  • Declarație notarială (original și copie) privind acordul unuia dintre părinți pentru ieșirea din țară a minorului însoțit de celălalt părinte. Adițional, se va prezenta copia pașaportului părintelui care nu însoțește minorul (sau copia cărții de identitate dacă nu dispune de pașaport).
 3. Dacă viza este solicitată pentru minorul care călătorește însoțit de o altă persoană fizică majoră:
  • Certificatul de naștere (original și copie)
  • Declarația notarială (original și copie) privind acordul ambilor părinți pentru ieșirea din țară a minorului însoțit de o altă persoană fizică majoră. Adițional, se va prezenta o copie după pașapoartele (sau CI) părinților.

În cazul părinților divorțați, declarația notarială a celuilalt părinte este necesară doar în cazul custodiei comune. În caz contrar, se va prezenta hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă prin care minorul i-a fost încredințat sau, după caz, prin care i-a fost atribuită exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești. În cazul în care celălalt părinte este decedat, dispărut sau decăzut din drepturi se va face dovada decesului/dispariției/decăderii din drepturile părintești prin prezentarea documentelor care dovedesc acest aspect (certificatului de deces, comunicare oficială din partea misiunilor diplomatice sau a oficiilor consulare în străinătate, hotărârea judecătorească definitivă de declarare a morții, de constatare a dispariției sau a decăderii din drepturi, după caz). În cazul în care ambii părinți sunt decedați/decăzuți din drepturi se va prezenta declarația reprezentantului legal al minorului.

ATENŢIE! Deținerea unei vize nu garantează ieșirea minorului din țară dacă nu sunt îndeplinite condițiile de ieșire din țară a minorilor.

 • Pentru detalii suplimentare legate de lista unităților medicale cărora vă puteți adresa pentru realizarea vaccinurilor, în caz de necesitate, vă puteți adresa Institului de Sănătate Publică din țara natală sau de reședință.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor români sau de orice altă naționalitate care se deplasează în Africa de Sud, să urmărească în permanență recomandările autorităților locale. Recomandările de călătorie ale statelor UE pentru Africa de Sud pot fi urmărite accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei în Africa de Sud, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din această țară, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în aceast stat, adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Africa de Sud. Cetățenii români se pot adresa, în caz de necesitate, Ambasadei României în Africa de Sud, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Africa de Sud.
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Africa de Sud, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Africa de Sud, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa în Africa de Sud utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.
Notificare
Centrul de Vize și Legalizări T&B International nu oferă asistență pentru obținerea vizelor pentru Africa de Sud și nu procesează astfel de dosare. Pentru mai multe detalii și pentru obținerea acestui tip de viză vă rugăm să vă adresați Ambasadei Africii de Sud!
×

Atât România cât și Africa de Sud sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Africa de Sud, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Africa de Sud și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Africa de Sud. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Engleză iar pentru vizare și apostilare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Apostilări documente pentru Africa de Sud .

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză Africa de Sud

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în Africa de Sud!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Africa de Sud

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Africa de Sud

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Africa de Sud

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of South Africa and provides expediting services for visa to South Africa and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Africa de Sud și oferă servicii de visa handling pentru Africa de Sud percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză de afaceri pentru Africa de Sud

Cetățenii din România care călătoresc în Africa de Sud pentru afaceri au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Africa de Sud

Cetățenii din România care călătoresc în Africa de Sud pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Africa de Sud

Cetățenii din România care călătoresc în Africa de Sud pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles