Viză Canada

Cetățenii din România care călătoresc în Canada pentru turism, vizite de afaceri sau private au nevoie de viză!

Important

! Dumneavoastră NU aveți nevoie de o viză de turism sau de afaceri propriu-zisă, însă, pentru a vă fi admisă intrarea în Canada pe cale aeriană, este necesară obținerea în prealabil a unei Autorizații de Călătorie (ETA). Pe baza aceste autorizații obțineți dreptul de ședere pentru maxim 6 luni.

Dacă scopul viziei dvs. este unul laboral, de studii sau pentru un alt scop care presupune o ședere de peste 6 luni TREBUIE să aplicați pentru categoría corespunzătoare de viză.

Vă rugăm să aplicați pentru o Autorizație Electronică de Călătorie doar dacă:

 • Nu sunteți în posesia unei vize valabile pentru Canada;
 • Plănuiți să vizitați Canada pentru maxim 6 luni;
 • Călătoriți în Canada pentru afaceri, pentru turism/vizite sau în tranzit către o altă destinație.
 • Intrați în Canada pe cale aeriană.

Aveți nevoie de:

 • Un pașaport valabil emis de una din Tările Scutite de Viză;
 • Mijloace de plată electronice (Carduri de Credit: Visa, Mastercard, American Express; Carduri de debit: Visa, Mastercard; sau alte mijloace: Union Pay, JCB Card, Interac);
 • Adresă de e-mail valabilă;
 • Cetățenii români trebuie să se afle în posesia unui pașaport biometric.

Please apply for an Electronic Travel Authorization if you:

 • Are currently not in possession of a Canadian valid Visa;
 • Your travel is for 6 months or less;
 • You plan to travel to Canada for business or pleasure or in transit to another country.

What You Need:

 • Valid passport from a Visa Exempt Country;
 • Valid credit/debit card to pay the 7 CAD per application (Credit Card: Visa, Mastercard, American Express OR Debit Card: Visa, Mastercard) + Union Pay, JCB Card or Interac.
 • Your contact information (valid e-mail).

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Canada, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Canada și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Canada. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Engleză iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Canada.

OFERTE DE ZBORURI PENTRU CANADA

OFERTE HOTELURI ÎN CANADA

Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii în Canada, vă recomandăm insistent să încheiați o sigurare medicală de călătorie. Puteți obține online aici asigurarea medicală pentru Canada.

ETA Tranzit Aeroportuar pentru Canada

Cetățenii din România care călătoresc în Canada în tranzit aeroportuar au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru Canada

Cetățenii din România care călătoresc în Canada pentru activități laborale au nevoie de viză!

Viză de studii pentru Canada

Cetățenii din România care călătoresc în Canada pentru studii au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Canada

Cetățenii din România care călătoresc în Canada pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Canada

Cetățenii din România care călătoresc în Canada pentru vizite oficiale au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles