Viză Columbia

Cetățenii din România care călătoresc în Columbia în scop turistic nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile.

Viză Diplomatică/Oficială pentru Columbia

Cetățenii din România care călătoresc în Columbia pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru Columbia

Cetățenii din România care călătoresc în Columbia pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru Columbia

Cetățenii din România care călătoresc în Columbia pentru activități laborale au nevoie de viză!

Important

Cetățenii străini care se deplasează cu scopuri laborale pot obține o viză de vizitator sau o viză de migrant, în funcție de scopul exact al deplasării:

 1. Viză de vizitator de tip V (Visa de visitante tipo V/Visitor Visa type V) se emite cetățenilor străini care se deplasează în Columbia în scopuri laborale o singură dată sau de mai multe ori fără a se stabili permanent, pentru următoarele activități:
  1. Ship or maritime rig member (pentru membrii de echipaj ai navelor sau pentru platforme maritime);
  2. Audiovisual and/or digital poduction (producție digitală și/sau audiovizuală);
  3. Temporary Services provider (furnizor de servicii temporare – lucrătorii care au contracte temporare, ocazionale sau pe termen scurt care sunt angajați de o persoană fizică sau juridică din Columbia SAU lucrătorii străini care nu au o relația contractuală în Columbia dar care acționează în numele unei companii străine pentru a acorda asistență tehnică specializată în cadrul proiectelor/contractelor pe care le desfășoară în Columbia;
  4. Official or comercial representative of foreign government (reprezentant oficial sau commercial al altui stat care sosește în Columbia în misiune care nu implică acreditarea pe lângă Guvernul columbian);
  5. Journalistic coverage (acoperire jurnalistică/correspondent temporar al mass-media străine)
 2. Viză de migrant de tip M (Visa de migrante tipo M/Migrant Visa type M) se emite celor care doresc să intre în scop laboral și să rămână în Columbia cu intenția de a se stabili, dar care nu îndeplinesc condițiile pentru a solicita o viză de tipul „R”. Se emite pentru:
  1. Employee/Angajat în Columbia (în general cei care sunt angajați în Columbia pe baza unui contract de minim 1 an cu posibilitatea reînnoirii anuale SAU cu un contract pe perioadă nelimitată);
  2. Practice a profession or independent activity/Practicarea unei profesii sau activități independente pe teritoriul columbian.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International, cu sediul în centrul Bucureștiului, este primul și unicul furnizor de servicii specializate de asistență și consiliere pentru obținerea vizelor, permiselor de muncă și de ședere pentru Columbia din România.

Acordarea vizelor/permiselor de orice tip este discreționară și intră în sarcina Secțiilor Consulare din cadrul Ambasadelor sau a Autorității pentru Străini și Imigrări a fiecărei țări, Centrul de Vize T&B International având rolul de a pregăti și transmite spre analiză documentația necesară în funcție de fiecare caz în parte. Venim astfel în sprijinul celor care se deplaseză în Columbia și nu cunosc procedurile care trebuie urmate pentru obținerea vizelor sau permiselor necesare. De asemenea, în caz de necesitate, ne putem ocupa de toate formalitățile privind traducerea în limba spaniolă și legalizarea actelor care urmează să producă efecte în Columbia, scutindu-vă de contactul dificil cu birocrația.

Deoarece punem accentul pe utilizarea cât mai eficientă a timpului și reducerea costurilor pentru clienții noștri, toate detaliile pot fi transmise via e-mail iar documentele prin curier sau scanate (în cazul în care nu sunt necesare originalele). De asemenea, în cazul în care doriți să veniți personal la birourile noastre, acest lucru este posibil pe baza unei programări în prealabil. Prin programarea prealabilă se evită aglomerarea și se asigură confortul solicitantului. Dacă solicitanții nu au făcut o programare în avans, aceștia vor putea beneficia de serviciile noastre în funcție de disponibilitate.

Pentru detalii privind obținerea vizelor, permiselor de munca sau de rezidență pentru Columbia (inclusiv pentru programări), vă rugăm să completați aplicația de mai jos (butonul „aplică aici”). Specialiștii Centrului de Vize vor prelua solicitarea dvs. și în cel mai scurt timp vă vor oferi toate detaliile privind taxele consulare și de procesare, pașii și procedurile care trebuie urmate conform normelor impuse de autoritățile din Columbia.

Personalul Centrului de Vize vă poate asista în limba română, limba engleză și limba spaniolă. De asemenea, mesajele scrise pot fi transmise și în franceză, italiană sau portugheză.

Instrucțiuni privind călătoria în Columbia

La punctul de control de la întrarea în Columbia va trebui să prezentați:

 • Documente de călătorie valabile în conformitate cu regulile impuse de Columbia. Deși nu toate statele aplică aceleași reguli, este recomandat ca pașaportul să aibă o valabilitate de minim 6 luni cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.
 • La intrarea în Columbia poate fi solicitată dovada solvabilității economice (deținerea de fonduri suficiente) și orice alt document care dovedește scopul deplasării.
 • Cetățenii străini care se deplasează în Insulele San Andrés trebuie sa achite la sosire taxa unui card turistic la sosire în valoare de 108974 COP (colombian pesos) – aproximativ 33 EUR. Sunt scutiți de plata taxei cei care stau sub 24 de ore și copiii sub vârsta de 7 ani.
 • Cei care se deplasează în zona amazoniană Leticia vor achita la sosire 30 000 pesos pentru cardul turistic (aproximativ 9 EUR).

ZBORURI, HOTELURI, ASIGURĂRI DE MEDICALE DE CĂLĂTORIE PENTRU Columbia

Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru zborurile către Columbia.

Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Columbia.

Puteți obține online aici asigurarea medicală pentru Columbia.

 • În funcţie de tipul de muncă prestat, acolo unde este cazul, străinul trebuie să prezinte diplomele de studii (obţinute în România sau în altă țară) recunoscute de sistemul de învăţământ columbian, în vederea obţinerii licenţei necesare practicării profesiei respective. Diplomele trebuie traduse în limba spaniolă și legalizate corespunzător (apostilate dacă au fost obținute într-o țară semnatară a Convenției de la Haga sau supralegalizate dacă au fost obținute într-un stat nesemnatar al respectivei Convenții);
 • Străinul care desfăşoară o activitate lucrativă în Columbia are obligaţia să se afilieze la sistemul general de asistenţă socială (obţinute în România sau în altă țară) recunoscute de sistemul de învăţământ columbian, în vederea obţinerii licenţei necesare practicării profesiei respective. Diplomele trebuie traduse în limba spaniolă și legalizate corespunzător (apostilate dacă au fost obținute într-o țară semnatară a Convenției de la Haga sau supralegalizate dacă au fost obținute într-un stat nesemnatar al respectivei Convenții);
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie și să urmăriți recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
  Pe teritoriul Columbiei a fost semnalată prezența virusului Chikungunya. Virusul Chikungunya este transmis la oameni de la țânțarii Aedes aegypti și Aedes albopictus, care pot transmite și virusul Dengue. Perioada de incubație a virusului este de 3 până la 7 zile de la înțepătura țânțarului infectat. De asemenea, recomandăm celor care se deplasează în regiunile amazonice din Columbia să se vaccineze impotriva Febrei Galbene și să urmeze tratamentul profilactic pentru malarie. Pentru lista unităților medicale cărora vă puteți adresa pentru realizarea vaccinurilor consultați Institutul de Sănătate Publică din România - secțiunea Cabinete Vaccinări Internaționale. Cetățenii rezidenți în Republica Moldova se pot adresa Agenției Naționale de Sănătate Publică din Republica Moldova. Cetățenii rezidenți în alte state sunt rugați să se adreseze Institutelor/clinicilor/cabinetelor din țara de rezidență.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Columbia să urmărească recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Columbia, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Columbia adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Columbia. În caz de necesitate, cetățenii români se pot adresa Ambasadei României la Bogotá (Columbia), care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Columbia, Panama și Republica Dominicană. Există de asemenea trei Consulare Onorifice ale României la Medellin, Cali și Baranquilla care vă pot sprijini prin contactul cu autoritățile locale, însă care nu poate emite documente de identitate românești sau realiza formalități consulare. Responsabilă de eliberarea de documente oficiale românești și de acordarea de asistență consulară pe teritoriul Columbiei este doar Ambasada României la Bogotá.
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Columbia, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Columbia, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora vă puteți adresa în Columbia utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o declarație notarială cu acordul unuia dintre părinți sau al ambilor părinți, după caz, privind călătoria minorului cu celălalt părinte sau cu o terță persoană.

Notă: În cazul părinților divorțați, declarația notarială a celuilalt părinte este necesară doar în cazul custodiei comune. În caz contrar, se va prezenta hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă prin care minorul i-a fost încredințat sau, după caz, prin care i-a fost atribuită exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești. În cazul în care celălalt părinte este decedat, dispărut sau decăzut din drepturi se va face dovada decesului/dispariției/decăderii din drepturile părintești prin prezentarea documentelor care dovedesc acest aspect (certificatului de deces, comunicare oficială din partea misiunilor diplomatice sau a oficiilor consulare în străinătate, hotărârea judecătorească definitivă de declarare a morții, de constatare a dispariției sau a decăderii din drepturi, după caz). În cazul în care ambii părinți sunt decedați/decăzuți din drepturi se va prezenta declarația reprezentantului legal al minorului.

Atât România cât și Columbia sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Columbia, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Columbia și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Columbia. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de vizare, apostilare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și apostilări documente pentru Columbia

CU T&B INTERNATIONAL PROCESUL ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Columbia and provides expediting services for visa to Columbia and charges a service fee.

Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Columbia și oferă servicii de pregătire și expediere a documentelor pentru vizelele pentru Columbia percepând o taxă pentru serviciile prestate. Centrul de Vize nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari sau de imigrări. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Columbia sau de autoritățile de imigrări, după caz.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Columbia

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Columbia

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Columbia

Alte Categorii De Vize pentru Columbia

Cetățenii din România care călătoresc în Columbia pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles