Viză Indonezia

Cetățenii din România care călătoresc în Indonezia în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Viza Electronică de Turism se eliberează cetățenilor străini care intenționează sa viziteze Indonezia pentru turism sau vizite care nu au drept scop activități remunerate. Se eliberează pentru o singură intrare și permite o ședere de maxim 30 de zile. Perioada de valabilitate a vizei este de 90 de zile și începe de la data emiterii vizei electronice (specificată în document). Puteți intra în Indonezia la orice dată în acestă perioadă de valabilitate.

Atenție! Viza Electronică permite intrarea în Indonezia prin 24 de puncte de trecere a frontierei care pot fi consultate aici.

Vă rugăm să aplicați pentru viză din timp, însă nu cu mai puțin de 5 zile lucrătoare înainte de data planificată de intrare în Indonezia și nici mai devreme de 3 luni.

Dacă intenționați să rămâneți în Indonezia pentru o perioadă de peste 30 de zile, puteți prelungi perioada de ședere a vizei cu alte 30 de zile la Biroul Local de Imigrări.

 • Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni cu 1 pagină liberă pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.
 • O copie printată a vizei electronice primite pe e-mail. Vezi modelul vizezi electronice.
 • Dovada rezervării biletelor de avion (sau alt mijloc de transport) pentru ieșirea din Indonezia. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Indonezia aici.
ATENȚIE! La punctul de control de la intrarea în Indonezia pot fi solicitate adițional:
 • Rezervările la hotel sau similar. Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Indonezia.
 • Itinerariul călătoriei (un document în care se detaliază itinerariul, în cazul în care ieșiți/intrăți în Indonezia terestru - acest document poate fi redactat de dvs., indicând detaliile traseului și locurile vizitate).
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie. Puteți obține aici asigurarea medicală pentru Indonezia.
 • Vă rugăm să luați în considerare faptul că, dacă veți fi însoțit de minori, trebuie depusă o cerere individuală de viză electronică pentru fiecare copil. Toți minorii care îi însoțesc pe părinți trebuie să aibă o viză electronică individuală.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o procură notarială cu acordul privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană.

Acte necesare - E-Visa Turism Indonezia

 1. O copie scanată a pașaportului (pagina cu datele de identificare). Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni. Puteți încărca în aplicație fie o copie scanată fie o poză electronică de bună calitate.
 2. O fotografie electronică de tip pașaport. Vă rugăm să verificați instrucțiunile.
 3. Dovada rezervării biletelor de avion (sau alt mijloc de transport) pentru ieșirea din Indonezia. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Indonezia aici.
 • Atenție! Depășirea perioadei de ședere acordată prin viză este considerată o încălcare a legii și se sancționează cu: plata unei amenzi (300 000 IDR/zi – aprox. 20 EUR/zi. De asemenea, se poate aplica interdicția intrării pe teritoriul țării și înregistrarea persoanei pe lista neagră/a indezirabililor, cărora le este refuzat dreptul de intrare în Republica Indonezia. Pentru depășirea cu mai mult de 60 de zile a termenului de ședere în Indonezia, se poate impune reținerea și condamnarea la pedeapsa cu închisoarea. Dacă din diferite motive sunteți nevoiți să rămâneți în Indonezia pentru o perioadă mai mare decât cea acordată prin viză, vă rugăm să luați legătura cu autoritățile locale înainte de expirarea vizei.
 • La sosirea în Indonezia se va elibera un Tichet de Sosire (Arrival Card). Acesta trebuie păstrat pe toata perioada șederii, fiind necesar la ieșirea din țară.
 • Cetățenii străini au obligația ca, în cazul în care se cazează la persoane particulare, să se prezinte la oficiul local al poliției pentru înregistrarea șederii. Obligația se consideră respectată prin înregistrarea la un hotel. În cazul nerespectării acestei obligații se pot aplica amenzi. Dacă șederea depășește 90 de zile este obligatorie înregistrarea în evidențele Serviciului de Imigrări din Indonezia.
 • Având în vedere frecvența anumitor boli tropicale, în secial în perioada sezonului ploios (noiembrie-aprilie) vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să va informați asupra masurilor profilactice și tipurilor de vaccinuri care trebuie efectuate înainte de a călători, urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor români sau de orice altă naționalitate care se deplasează în Indonezia, să urmărească în permanență recomandările autorităților locale. Recomandările de călătorie ale statelor UE pentru Indonezia pot fi urmărite accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei în Indonezia, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din această țară, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în aceast stat, adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Indonezia.
 • Cetățenii români, în caz de necesitate, se pot adresa Ambasadei României în Indonezia (Jakarta), care asigură reprezentarea diplomatică a României în Indonezia și Timorul de Est.
 • Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Indonezia, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Indonezia, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa în Indonezia utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Atât România cât și Indonezia sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Indonezia, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Indonezia și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Indonezia. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Indoneziană iar pentru vizare și apostilare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Apostilări documente pentru Indonezia .

PROCESUL DE APLICARE PENTRU VIZĂ ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Completați online aplicația eVisa Indonezia

Atașați o copie scanată a documentelor necesare

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Primiți viza pentru Indonezia pe e-mail

Ne ocupăm de toate procedurile pentru obținerea vizei dvs.!

Calatoriti fara grija vizei
Călătorie plăcută în Indonezia!

Călătoriți ușor și în siguranță cu ajutorul nostru.


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză Indonezia


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
O singură intrare
90 de zile (30 de zile perioadă de ședere)
Normal
3-4 zile lucrătoare
32,5 EUR
59 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei face referire la perioada în care este permisă intrarea în Indonezia și începe la data emiterii vizei (specificată în documentul eliberat). Perioada de ședere permisă este de până la 30 de zile. Puteți intra în Indonezia la orice data în această perioadă de valabilitate.

3 TIMP DE PROCESARE

Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii cererii, urmând ca viza să fie eliberată în mod obișnuit după 2-3 zile lucrătoare.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare stabilit de Guvernul Indoneziei, aceste taxe nefiind returnabile în caz de refuz de eliberare a vizei. Taxele consulare din tabel include taxa vizei (IDR 500 000) și comisionul bancii din Indonezia (IDR 19 500), cumulul acestor 2 taxe fiind transformat in EUR (32.5). Taxele de procesare sunt taxe de servicii.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza online (cu card de credit/debit) în conformitate cu Termenii și Condițiile Centrului de Vize și Legalizări.

Servicii adiționale pentru viză Indonezia

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin serviciul Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare a fotografiilor conform normelor impuse de către consulate, la care se adaugă serviciul de SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei. Totodată, pentru siguranța și liniștea dvs. pe durata călătoriei, vă punem la dispoziție serviciul de arhivare în format electronic a vizei obținute.


Dacă vreți să beneficiați de prelucrare prioritară alegeți Serviciul Executiv Visa Express. Astfel, un specialist în servicii executive va prelucra cererea dvs. cu maximă prioritate. Prelucrarea cererii dvs. va începe în următoarele 60 de minute* de la confirmarea plății.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit.
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Un specialist răspunde tuturor întrebărilor dvs. în cel mai rapid și profesionist mod.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

*În următoarele 60 de minute de la lansarea comenzii (în timpul programului de lucru cu publicul) veți primi linku-ul de plată.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Indonezia. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Indonezia

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Indonezia

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Indonezia

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Indonesia and provides expediting services for visa to Indonesia and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Indonezia și oferă servicii de visa handling pentru Indonezia percepând o taxă pentru serviciile prestate.

e-Visa Afaceri pentru Indonezia

Cetățenii din România care călătoresc în Indonezia pentru afaceri au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Indonezia

Cetățenii din România care călătoresc în Indonezia pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!