Viză Kosovo

Cetățenii din România care călătoresc în Kosovo în scop turistic nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Kosovo, trebuie să fie supuse unor proceduri speciale de legalizare, dacă altceva nu este stipulat printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Mențiuni speciale:

(1) Kosovo a aderat la Convenția de la Haga (entry into force: 14.07.2016) privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din Kosovo care urmează să fie utilizate în alte state semnatare ale Convenției și viceversa, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga (apostilare). Consultă lista statelor semnatare ale Convenției de la Haga.

Cu titlu de excepție, o parte dintre statele semnatare ale Convenției de la Haga au depus obiecții și, prin urmare, Convenția nu va intra în vigoare între Kosovo și următoarele state contractante: consultă lista completă de state care au depus obiecții.

În consecință, pînă la retragerea obiecțiilor acestor state faţă de aderarea Republicii Kosovo la Convenţia de la Haga, actele oficiale emise de Kosovo care urmează să producă efecte în oricare dintre statele care au depus obiecții, CÂT ȘI actele oficiale emise de statele care au depus obiecții care urmează să producă efecte în Kosovo, se vor supune în continuare procedurilor de supralegalizare.

(2) În cazul actelor oficiale emise de Kosovo care urmează să producă efecte într-un stat nesemnatar al Convenției de la Haga SAU a actelor emise de un stat nesemnatar al Convenției de la Haga care urmează să producă efecte în Kosovo acestea trebuie să urmeze procedura de supralegalizare.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Albaneză iar pentru vizare și apostilare/supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Apostilări/Supralegalizări documente pentru Kosovo.

Important

Deși nu este necesară obținerea unei vize în prealabil, vă rugăm sa aveți în vedere următoarele aspecte:


 1. Ca pașaportul să aibă valabilitatea minimă necesară conform regulilor interne ale țării de destinație. Majoritatea statelor solicită ca pașaportul să aibă o valabilitate de minim 6 luni la momentul trecerii frontierei de stat. Vă rugăm să vă informați cu atenție deoarece regulile interne se pot schimba frecvent. De asemenea, pașaportul trebuie să conțină cel puțin două pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de intrare și ieșire în/din țara de destinație.
 2. Dovada deținerii mijloacelor financiare suficiente pentru perioada de ședere trebuie să poată fi făcuta, în cazul în care se solicită de funcționarul de la punctul de frontieră de la intrarea în țara de destinație (dovada o pot reprezenta inclusiv cardurile de credit).
 3. Să aveți asupra dvs. dovezile necesare privind scopul călătoriei. Vă rugăm să rețineți că în unele cazuri dovada ieșirii din țară (rezervarea biletelor de avion sau alt mijloc de transport) și a aranjamentelor privind cazarea pot fi solicitate de autoritățile de frontieră.
  Puteți găsi cele mai bune oferte de zboruri spre Kosovo aici. De asemenea, dacă încă nu v-ați rezervat hotelul pentru călătoria dvs. în Kosovo, vă punem la dispoziție cea mai amplă ofertă.
 4. Încheierea unei asigurări medicale de călătorie este în cazul unor țări obligatorie. Pentru o călătorie în siguranță vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală de călătorie pentru Kosovo Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 5. În cazul călătoriilor spre sau dinspre țări cu risc de transmitere a Febrei Galbene să aveți asupra dvs. dovada vaccinării. Vizualizați lista țărilor pentru care vaccinarea este obligatorie.
 6. În cazul în care pentru a ajunge la destinație este necesar să tranzitați printr-un alt stat, vă rugăm insistent să verificați dacă aveți nevoie de o viză de tranzit. Puteți verifica contactând autoritățile din țara de tranzit sau compania aeriana cu care veți zbura sau utilizând motorul nostru de căutare . În caz de necesitate vă putem ajuta să obțineți viza de tranzit.
 7. În cazul călătoriilor cu animale de companie, vă recomandăm să va informați la autoritatea competentă din Kosovo cu privire la documentele de călătorie necesare pentru acestea.
 8. În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastră, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Kosovo care vă poate oferi asistență consulară de specialitate. Dacă România nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă, contactați Ambasada sau Consulatul țării dvs. în a carei jurisdicție se află Kosovo . Cetățenii Uniunii Europene aflați în Kosovo în cazul în care propriul lor stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în această țară, au dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a Uniunii Europeane care dispun de o misiune rezidentă în Kosovo . În cazul în care un cetățean al UE într-o astfel de situație solicită sprijin din partea Ambasadei sau Consulatului unei alte țări din UE, acesta trebuie să prezinte pașaportul sau cartea de identitate pentru a-și confirma cetățenia. Dacă a pierdut sau i-au fost furate aceste documente, Ambasada poate accepta altă dovadă.
 9. Este indicat să aveți cu dumneavoastră un al doilea act de identitate (preferabil cu fotografie) pentru a gestiona mai ușor situația în cazul în care pierdeți sau vă este furat pașaportul sau cartea de identitate.
 10. Vă rugăm insistent să respectați perioada maxima de ședere permisă, în caz contrar, în funcție de legislația locală, se pot aplica amenzi substanțiale, în unele cazuri putându-se ajunge până la arestare și deportare cu interzicerea intrării ulterioare. De asemenea, rețineți că cetățenii străini se supun jurisdicției statelor în care se află și sunt responsabili pentru orice încălcare a legilor și regulilor locale. Pentru evitarea unor situații neplăcute, respectați legislația, regulie, tradițiile și obiceiurile locale!
www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Kosovo

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Kosovo

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Kosovo

Viză de afaceri pentru Kosovo

Cetățenii din România care călătoresc în Kosovo pentru afaceri nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile.

Viză Diplomatică/Oficială pentru Kosovo

Cetățenii din România care călătoresc în Kosovo pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Kosovo

Cetățenii din România care călătoresc în Kosovo pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles