Viză Kosovo

Cetățenii din România care călătoresc în Kosovo în scop turistic nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile.

Viză de afaceri pentru Kosovo

Cetățenii din România care călătoresc în Kosovo pentru afaceri nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile.

Viză Diplomatică/Oficială pentru Kosovo

Cetățenii din România care călătoresc în Kosovo pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Kosovo, trebuie să fie supuse unor proceduri speciale de legalizare, dacă altceva nu este stipulat printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Mențiuni speciale:

(1) Kosovo a aderat la Convenția de la Haga (entry into force: 14.07.2016) privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din Kosovo care urmează să fie utilizate în alte state semnatare ale Convenției și viceversa, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga (apostilare). Consultă lista statelor semnatare ale Convenției de la Haga.

Cu titlu de excepție, o parte dintre statele semnatare ale Convenției de la Haga au depus obiecții și, prin urmare, Convenția nu va intra în vigoare între Kosovo și următoarele state contractante: consultă lista completă de state care au depus obiecții.

În consecință, pînă la retragerea obiecțiilor acestor state faţă de aderarea Republicii Kosovo la Convenţia de la Haga, actele oficiale emise de Kosovo care urmează să producă efecte în oricare dintre statele care au depus obiecții, CÂT ȘI actele oficiale emise de statele care au depus obiecții care urmează să producă efecte în Kosovo, se vor supune în continuare procedurilor de supralegalizare.

(2) În cazul actelor oficiale emise de Kosovo care urmează să producă efecte într-un stat nesemnatar al Convenției de la Haga SAU a actelor emise de un stat nesemnatar al Convenției de la Haga care urmează să producă efecte în Kosovo acestea trebuie să urmeze procedura de supralegalizare.

Pentru serviciile de vizare, apostilare/supralegalizare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și apostilări/supralegalizări documente pentru Kosovo

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Kosovo

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Kosovo

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Kosovo

Alte Categorii De Vize pentru Kosovo

Cetățenii din România care călătoresc în Kosovo pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles