Viză Mexic

Cetățenii din România care călătoresc în Mexic în scop turistic nu au nevoie de viză pentru o perioadă de 180 de zile.

Viză de afaceri pentru Mexic

Cetățenii din România care călătoresc în Mexic pentru afaceri nu au nevoie de viză pentru o perioadă de 180 de zile.

Viză Diplomatică/Oficială pentru Mexic

Cetățenii din România care călătoresc în Mexic pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru Mexic

Cetățenii din România care călătoresc în Mexic pentru activități laborale au nevoie de viză!

Important

Cetățenii străini care se deplasează în Mexic pentru muncă, practică profesională sau studii trbuie să obțină viza corespunzătoare. Dacă cetățeanul străin va fi angajat de o companie sau o instituție mexicană și va primi un salariu, compania în cauză trebuie să obțină un permis de muncă la Institutul Național de Migrație, pe baza căruia se va elibera viza de muncă. Cei care se deplasează pentru orice alte scopuri iar durata șederii depășește 180 de zile trebuie să obțină o viză de lungă durata (Visa de larga duración).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International, cu sediul în centrul Bucureștiului, este primul și unicul furnizor de servicii specializate de asistență și consiliere pentru obținerea vizelor, permiselor de muncă și de ședere pentru Mexic din România.

Acordarea vizelor/permiselor de orice tip este discreționară și intră în sarcina Secțiilor Consulare din cadrul Ambasadelor sau a Autorității pentru Străini și Imigrări din Mexic, Centrul de Vize T&B International având rolul de a pregăti și transmite spre analiză (acolo unde este posibil) documentația necesară în funcție de fiecare caz în parte. Venim astfel în sprijinul celor care se deplaseză în Mexic și nu cunosc procedurile care trebuie urmate pentru obținerea vizelor sau permiselor necesare. De asemenea, în caz de necesitate, ne putem ocupa de toate formalitățile privind traducerea și legalizarea actelor care urmează să producă efecte în Mexic, scutindu-vă de contactul dificil cu birocrația.

Vă informăm că serviciile noastre includ:

 • consiliere cu privire la întreg procesul de obținere a vizelor/permiselor corespunzătoare;
 • verificarea tuturor documentelor necesare;
 • transmiterea spre analiză a documentelor și programarea pentru depunerea pașaportului la Secția Consulară din cadrul Ambasadei Mexicului la București (în mod obișnuit viză se va elibera în aceeași zi);
 • consultanță cu privire la formalitățile care trebuie făcute la sosirea în Mexic (în primele 30 de zile) pe lângă Institutul Național de Migrație pentru obținerea rezidenței temporale (credencial de Residente Temporal) valabile un an pentru intrări multiple.

Deoarece punem accentul pe utilizarea cât mai eficientă a timpului și reducerea costurilor pentru clienții noștri, toate detaliile pot fi transmise via e-mail iar documentele prin curier sau scanate. De asemenea, în cazul în care doriți să veniți personal la birourile noastre, acest lucru este posibil pe baza unei programări în prealabil. Prin programarea prealabilă se evită aglomerarea și se asigură confortul solicitantului. Dacă solicitanții nu au făcut o programare în avans, aceștia vor putea beneficia de serviciile noastre în funcție de disponibilitate.

Pentru detalii privind obținerea vizelor, permiselor de munca sau de rezidență pentru Mexic (inclusiv pentru programări), vă rugăm să completați aplicația de mai jos (butonul „aplică aici”). Specialiștii Centrului de Vize vor prelua solicitarea dvs. și în cel mai scurt timp vă vor oferi toate detaliile privind taxele consulare și de procesare, pașii și procedurile care trebuie urmate conform normelor impuse de autoritățile din Mexic.

Personalul Centrului de Vize vă poate asista în limba română, limba engleză și limba spaniolă. De asemenea, mesajele scrise pot fi transmise și în franceză, italiană sau portugheză.

Instrucțiuni privind călătoria în Mexic

La punctul de control de la întrarea în Mexic va trebui să prezentați:

 • Documente de călătorie valabile în conformitate cu regulile impuse de Mexic. Deși nu toate statele aplică aceleași reguli, este recomandat ca pașaportul să aibă o valabilitate de minim 6 luni cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.

Adițional pot fi solicitate:

 • Orice documente care dovedesc scopul deplasării în Mexic (permis de muncă, scrisori de invitație etc.).
 • Dovada solvabilității economice (deținerea de fonduri suficiente sub formă de carduri de credit și/sau debit însoțite de un extras de cont recent sau deținerea de numerar suficient).
 • Asigurare medicală de călătorie. Puteți obține online aici asigurarea medicală pentru Mexic.

ATENȚIE! Deținătorii unei vize mexicane valabile sunt autorizați să călătorească în Mexic, totuși, este important să se precizeze că intrarea în țară face obiectul deciziei finale a autorităților de imigrare și sănătate din Mexic, de la caz la caz, prin urmare vă rugăm insistent să aveți pregatite toate documentele care dovedesc scopul vizitei.

Oferte de Zbor și Hoteluri în Albania

Consultați aici ofertele disponibile pentru Bilete de avion pentru Mexic.

Consultați aici ofertele pentru Hoteluri Mexic.

 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie și să urmăriți recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Mexic să urmărească recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Mexic, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Mexic adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Mexic. Cetățenii români, în caz de necesitate, se pot adresa Ambasadei României în Mexic care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Statele Unite Mexicane. Există de asemenea Consulate Onorifice ale României la Guadalajara, Monterrey, Veracruz și Cancún, însă acestea nu pot emite documente de identitate românești sau realiza alte formalități consulare.
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Mexic, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Mexic, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora vă puteți adresa în Mexic utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o declarație notarială cu acordul unuia dintre părinți sau al ambilor părinți, după caz, privind călătoria minorului cu celălalt părinte sau cu o terță persoană.

Notă: În cazul părinților divorțați, declarația notarială a celuilalt părinte este necesară doar în cazul custodiei comune. În caz contrar, se va prezenta hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă prin care minorul i-a fost încredințat sau, după caz, prin care i-a fost atribuită exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești. În cazul în care celălalt părinte este decedat, dispărut sau decăzut din drepturi se va face dovada decesului/dispariției/decăderii din drepturile părintești prin prezentarea documentelor care dovedesc acest aspect (certificatului de deces, comunicare oficială din partea misiunilor diplomatice sau a oficiilor consulare în străinătate, hotărârea judecătorească definitivă de declarare a morții, de constatare a dispariției sau a decăderii din drepturi, după caz). În cazul în care ambii părinți sunt decedați/decăzuți din drepturi se va prezenta declarația reprezentantului legal al minorului.

Atât România cât și Mexic sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Mexic, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Mexic și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Mexic. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de vizare, apostilare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și apostilări documente pentru Mexic

CU T&B INTERNATIONAL PROCESUL ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Mexic and provides expediting services for visa to Mexic and charges a service fee.

Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Mexic și oferă servicii de pregătire și expediere a documentelor pentru vizelele pentru Mexic percepând o taxă pentru serviciile prestate. Centrul de Vize nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari sau de imigrări. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Mexic sau de autoritățile de imigrări, după caz.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Mexic

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Mexic

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Mexic

Alte Categorii De Vize pentru Mexic

Cetățenii din România care călătoresc în Mexic pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Mexico migration form (FMM) pentru Mexic

Cetățenii din România care călătoresc în Mexic pentru diverse scopuri au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles