Viză Rusia

Cetățenii din România care călătoresc în Rusia în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Pentru moment, Ambasada Federației Ruse solicită prezența personală a aplicanților pentru depunerea cererii de viză. Noi (Centrul de Vize) vă putem ajuta cu conceperea dosarului de viză de turism, tranzit sau afaceri (obținerea invitației de turism sau business, pregătirea întregului dosar și programarea la Ambasada Rusiei pentru depunerea dosarului). Dvs. va trebui doar să vă prezentați în ziua programată pentru depunerea dosarului complet. Dacă doriți să beneficiați de asistența noastră vă rugăm să completați formularul online – butonul APLICĂ AICI).

Viza turistică se acordă pentru călătorii în scop turistic în Federația Rusă cu o durată de până la 30 de zile, cu intrare unică sau dublă pe baza unei invitații turistice. Datele de valabilitate a vizei vor corespunde cu datele menționate în invitație (voucherul turistic).

Pe baza vizei de turism, se admite posibilitatea intrării în scopul desfășurării unor tratative de scurtă durată pentru afaceri, participării la expoziții, licitații, precum și pentru consultații sau investigații medicale de scurtă durată. În acest caz, în invitația emisă de organizația rusească, la rubrica „Scopul călătoriei” se va indica „turism în scop special” (aim-tourism).

În cazul în care călătoria în Rusia se va realiza cu automobilul, pe orice traseu dorit, în invitația turistică trebuie să se menționeze traseul (localitățile vizitate în care vă veți caza și unitățile de cazare). Scopul călătoriei în acest caz va fi „turism auto”. Pentru obţinerea vizei nu aveţi nevoie de documentele maşinii şi asigurare auto. De acestea veți avea nevoie la frontieră și în timpul călătoriei.

Cererea pentru viză pate fi depusă cu maxim 90 de zile înainte de data planificată a călătoriei.

Acte necesare - viza turistică Rusia

 1. Pașaport cu minim 2 pagini libere alăturate (nu e necesar să fie consecutive), al cărui termen de valabilitate să fie mai mare de 6 luni de la data de expirare a termenului de valabilitate a vizei. Se solicită și o copie a primei pagini cu datele de identificare.
 2. Invitație turistică - sunt acceptate invitații din partea organizațiilor înregistrate în Registrul Federal Unic al Operatorilor Turistici din Rusia. Invitația trebuie să fie valabilă penru întreaga durată a călătoriei. Dacă nu aveți invitație, vă putem ajuta cu obținerea acesteia. Mai multe detalii puteți regăsi pe pagina dedicată pentru obținerea invitațiilor de viză pentru Rusia. În cazul în care veți aplica pentru obținerea vizei pe site-ul nostru, veți specifica în formularul de viză în câmpul dedicat, faptul că doriți și obținerea invitației.
 3. Asigurare medicală valabilă pe teritoriul Federației Ruse - polița trebuie să fie valabilă pe toată durata călătoriei, să acopere cheltuielile medicale și de repatriere cu suma minimă de asigurare de 30 000 EUR, să conțină numele titularului, valabilitatea, acoperirea zonei geografice (fie doar Rusia fie acoperire globală) și numele și datele de contact ale asiguratorului. Se acceptă și documentele emise în format electronic (online). Puteți obține asigurarea medicală online la cele mai mici prețuri aici
 4. O fotografie color 3.5 x 4.5 cm pe fundal alb, nu mai veche de 6 luni. Fața trebuie să fie vizibilă în totalitate (fără ochelari, cu capul descoperit - exceptând situația în care din motive religioase sau etnice se impune acoperirea capului). În cazul în care nu dispuneți de o fotografie recentă cu caracteristicile menționate, puteți opta să ne trimiteți online o poză în format electronic (vezi instrucțiunile ) pe care o vom adapta pentru dvs. la cerințele Consulatului, eliminând astfel posibilitatea ca poza să fie respinsă de agenții consulari. Dacă totuși dispuneți deja de o poză recentă printată, vă rugăm să verificați ca aceasta să îndeplinească cu precizie toate cerințele pozei pentru obținerea vizei specifice ale Consulatului.
 5. Formular viză Rusia - semnat în original. Aveți la dispoziție două posibilități:
  1. Completarea aplicației ONLINE de mai jos. Completând aplicația online (vezi butonul de mai jos), agenții noștri vor pregăti formularele necesare în sistemul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse și, în cel mai scurt timp (maxim 24h), le veți primi pe e-mail pentru a fi semnate de dvs. și transmise alături de restul documentelor prin curier sau personal la birourile noastre.
  2. Completarea formularului direct la birourile noastre. În cazul în care optați pentru această variantă, cererea dvs. poate fi preluată pe loc beneficiind de serviciul de completare asistată a formularului prin care agenții noștri vor introduce datele dvs. în sistemul Dep. Consular al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei. În caz de necesitate, vă punem la dispoziție de asemenea serviciile Visa Express și/sau de realizare a fotografiilor necesare.
 • Pentru călătoriile de peste 15 zile în scop turistic trebuie să prezentați suplimentar itinerariul în Rusia conform invitației (orașe vizitate, rezervări la hotel, etc).
 • În cazul în care doriți o viză cu intrare dublă trebuie să faceți dovada că sunt prevăzute călătorii în state vecine Rusiei (Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Belarus, Ucraina, Statele din Caucaz, Statele din Asia Centrală, Mongolia, China) sau alte state dacă întoarcerea se face prin Federația Rusă. Itinerariul trebuie indicat în invitația turistică. Rezervarea biletelor de avion sau/și a cazării pot fi acte doveditoare pentru obținerea vizei cu dublă intrare. Nu se va accepta eliberarea unei vize cu doua intrări dacă nu cunoașteți exact perioadele când intenționați să călătoriți și dacă nu faceți dovada rezervărilor pentru fiecare intrare în parte.
 • Dacă intenționați să vă planificați un tur pe cont propriu în Rusia cu automobilul care presupune intrarea și ieșirea din Rusia de două ori, va trebui să obțineți o viză cu doua intrări. Pentru aceasta este nevoie să prezentați itinerariul care trebuie să fie menționat în invitația turistică (localitățile vizitate în care vă veți caza și unitățile de cazare). Scopul călătoriei în acest caz va fi „turism auto”. Pentru obţinerea vizei NU este nevoie să prezentați documentele maşinii şi asigurarea auto. De acestea veți avea nevoie în schimb la frontieră și în timpul călătoriei. Pentru obținerea invitațiilor turistice, vă rugăm să ne contactați.
 • În cazul în care după obținerea unei vize cu o intrare realizați că aveți nevoie de doua intrări, Consulatul Rusiei nu vă poate schimba durata sau numarul de intrări, prin urmare va trebui să aplicați pentru o nouă viză.
 • Fișa de migrație pentru Rusia În conformitate cu Hotărârea Guvernului Federației Ruse nr. 413 din 16.08.2004, la intrarea în Federația Rusă (înainte de realizarea formalităților la frontieră), cetățenii străini au obligația să completeze o „Fișă de Migrație” (vezi Model) și să o prezinte funcționarului organului de control de frontieră, care va aplica în fișă mențiunea privind intrarea în Federația Rusă. Aceste fișe se eliberează gratuit la punctul de control de la intrarea în Federația Rusă (sau în timpul călătoriei spre Rusia de către compania aeriană/feroviară/de transport auto). Fișa de migrație trebuie păstrată de cetățeanul străin pe toata durată de ședere iar la ieșirea din Federația Rusă va trebui predată autorităților la punctul de control pentru trecerea frontierei de stat a Federației Ruse.
  În cazul pierderii/deteriorării fișei de migrație, sunteți obligat ca în termen de trei zile să anunțați unitatea teritorială a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei din zona de reședință pentru a vi se elibera gratuit un duplicat al fișei de migrație prezentând documentele pe baza cărora ați intrat în Federația Rusă.
 • Înregistrarea șederii în Rusia- În termen de 7 zile lucrătoare aveți obligația să vă înregistrați la Serviciul Federal pentru Migrație (înregistrarea reprezintă de fapt o forma de înștiințare a autorităților teritoriale despre sosirea la locul de destinație).
  Înregistrarea nu este realizată de dvs. ci de partea primitoare. Partea primitoare este după caz compania, instituția, organizația, un cetățean rus, un cetățean străin rezident în Rusia care v-a invitat în Rusia etc. În cazul cazării la hotel (în special în cazul vizitelor turistice), partea primitoare este hotelul la care vă cazați care în decurs de 24 de ore are obligația să înștiințeze autoritățile teritoriale cu privire la sosirea dvs. Înregistrarea se realizează pe baza pașaportului și a fișei de migrație primită la frontieră (pe parcursul procedurii de înregistrare nu este permisă reținerea acestor documente, cei care fac înregistrarea având obligația să facă o copie după acestea).
 • Dorim să venim în ajutorul dvs. și vă punem la dispoziție cele mai bune oferte de zboruri spre Rusia.
 • Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul pentru călătoria în Rusia vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune prețuri.
Notificare
Pentru moment, Ambasada Federației Ruse solicită prezența personală a aplicanților pentru depunerea cererii de viză. Noi (Centrul de Vize) vă putem ajuta cu conceperea dosarului de viză de turism, tranzit sau afaceri (obținerea invitației de turism sau business, pregătirea întregului dosar și programarea la Ambasada Rusiei pentru depunerea dosarului). Dvs. va trebui doar să vă prezentați în ziua programată pentru depunerea dosarului complet. Dacă doriți să beneficiați de asistența noastră vă rugăm să completați formularul online – butonul APLICĂ AICI).
×

Atât România cât și Rusia sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Rusia, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Rusia și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Rusia. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Rusă iar pentru vizare și apostilare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Apostilări documente pentru Rusia .

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză Rusia

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în Rusia!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză Rusia


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
O singură intrare
până la 30 de zile
Normal
Minim 5 zile lucrătoare
43 USD**
39 EUR

**Plata taxei consulare se va realiza personal la Ambasadă, în momentul în care veți depune dosarul de viză complet.

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi în perioada de valabilitate a vizei.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei face referire la durata maximă de ședere pe teritoriul Federației Ruse, în cazul vizei turistice neputând depăși 30 de zile, indiferent de numărul de intrări. Aceasta va corespunde cu datele specificate în invitație/voucherul turistic.

3 TIMP DE PROCESARE

Timpul de procesare afișat se referă la timpul de procesare a vizei de către Secția Consulară a Ambasadei și poate varia de la o solicitare la alta. Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii pașaportului și actelor necesare la birourile noastre, urmând ca viza să fie eliberată după 4-5 zile lucrătoare (în mod obișnuit), ajungând până la 10 zile lucrătoare în cazul călătoriilor în zone din Caucazul de Nord (Republica Adîgă, Daghestan, Osetia de Nord, Ingușetia, Cecenia). În cazul în care alegeți procesarea urgentă, viza va fi eliberată după 1-3 zile lucrătoare.

Exemplu: Actele depuse luni se vor ridica marți sau joi (dacă se solicită viză urgentă) sau lunea următoare pentru viza normală.

Vă rugăm să țineți cont că în cazul în care transmiterea actelor se face prin curier, se va adăuga timpul de circulație aferent. De asemenea se va ține cont de liberele oficiale cu ocazia sărbatorilor române și rusești și de faptul ca miercurea Consulatul Rus nu procesează și nu eliberează vize.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor pentru cetățenii altor țări și apatrizi se calculează în conformitate cu rezoluția privind „Tariful taxelor consulare, percepute de oficiile consulare ale Federației Ruse” sau cu acordurile internaționale ale Federației Ruse, aceste taxe nefiind returnabile în caz de refuz de eliberare a vizei de către Consulat.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Facturarea și plata concretă a taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza în LEI, la cursul de schimb al Băncii Naționale a României.

Centrul de Vize vă pune la dispoziție o gamă variată de metode de plată în funcție de preferințele dvs. (plată online, transfer bancar prin Internet Banking, depunere numerar la bancă).

Plata NU se va realiza anticipat. După primirea documentelor și inceperea procesării vizei vi se va emite o factură care va fi transmisă prin e-mail și care trebuie achitată în termen de 48 de ore prin oricare metodă aleasă de dvs.

Servicii adiționale pentru viză Rusia

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin Serviciul Executiv Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare în cadrul birourilor noastre a fotografiilor conform normelor impuse de către Consulate, la care se adaugă serviciul SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei.


Nu dețineți invitație turistică? Nu este nicio problemă! Alegând acest serviciu, vă putem ajuta în obținerea unei invitații turistice din partea unei organizații înregistrare în Registrul Federal Unic al Operatorilor Turistici din Rusia.

Alegând Serviciul Executiv Visa Express, un specialist în servicii executive va lua legătura cu dvs., oferindu-vă consiliere personalizată, cererea dvs. fiind tratată în acest fel cu maximă prioritate. Acesta va gestiona întregul proces de aplicare de la început până la sfârșit făcând formalitățile necesare astfel încât procesarea vizei dvs. să înceapă cât mai repede posibil.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Contactați-ne telefonic, trimiteți-ne un e-mail sau plasați comanda ONLINE și astfel un specialist va lua legătura cu dvs. în următoarele 60 minute, câștigând astfel timp valoros.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Pregătirea documentației. Vă vom ghida pe tot parcursul pregătirii dosarului de solicitare a vizei iar, în caz de necesitate, veți beneficia gratuit de imprimarea/fotocopierea întregii documentații.
 • Visa & Pasport Scan. După aprobarea vizei, pentru siguranța și comoditatea dvs. în cazul pierderii, furtului sau deteriorării pașaportului în timpul călătoriei, vom realiza o copie digitală a vizei și pașaportului dvs. pe care o veți primi pe e-mail, având astfel acces la aceasta în cazuri de urgență.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.
 • Prioritate în livrarea rapidă a pașaportului. Pașaportul dvs. va fi livrat în prima serie de documente preluate de la Secția Consulară. Astfel veți putea intra în posesia acestuia în cel mai rapid mod posibil. În cazul în care doriți să îl ridicați personal de la birourile noastre, o veți putea face la orice oră în timpul programului de lucru din momentul în care sunteți înștiințat că pașaportul este pregătit pentru a fi ridicat.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

Etapa obținterii fotografiilor pentru vize s-a dovedit a fi de foarte multe ori extrem de complicată, având în vedere că fiecare Consulat are cerințe diferite. Alegând serviciul nostru de realizare a fotografiilor pentru viză, eliminați posibilitatea respingerii dosarului dvs. de către Consulat pentru neîndeplinirea normelor fotografiei

Vă oferim 2 posibilități:

 1. De a încărca pur și simplu fotografia dvs. digitală în aplicația online. Fotografia digitală trebuie să fi fost realizată în ultimele 6 luni pe fundal alb, fără umbre, fără ochelari și cu o expresie neutră a feței și cu capul descoperit (daca apartenența religioasă sau etnică nu impune altceva). Verificați instrucțiunile pentru realizarea fotografiei digitale. Pe baza acesteia vom realiza fotografiile necesare pentru obținerea vizei dvs. pe care le vom atașa la dosarul pe care îl vom înainta Secției Consulare din cadrul Ambasadei, asigurându-ne că respectă regulile impuse de aceasta.
 2. În cazul în care nu doriți să transmiteți documentele prin curier și alegeți să depuneți personal la birourile noastre documentele pentru viză fără completarea în prealabil a aplicației online SAU dacă nu dispuneți de posibilitatea de a realiza o fotografie digitală coonform cerințelor de mai sus, vă oferim posibilitatea de realiza forografiile necesare pentru viză pe loc direct la birourile noastre în momentul depunerii dosarului.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Rusia. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Rusia

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Rusia

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Rusia

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Russian Federation and provides expediting services for visa to Russian Federation and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Rusia și oferă servicii de visa handling pentru Rusia percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză de afaceri pentru Rusia

Cetățenii din România care călătoresc în Rusia pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză privată pentru Rusia

Cetățenii din România care călătoresc în Rusia pentru vizite private au nevoie de viză!

Viză de studii pentru Rusia

Cetățenii din România care călătoresc în Rusia pentru studii au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru Rusia

Cetățenii din România care călătoresc în Rusia pentru activități laborale au nevoie de viză!

Viză umanitară pentru Rusia

Cetățenii din România care călătoresc în Rusia pentru scopuri culturale, științifice, socio-politice, sportive, religioase, caritabile, acordarea de ajutor umanitar, participarea la diverse activități de studiu sau schimburi studențești cât și pentru alte scopuri similare au nevoie de viză!

Viză de tranzit pentru Rusia

Cetățenii din România care călătoresc în Rusia în tranzit au nevoie de viză!

Viză șoferi profesioniști/ membrii de echipaj pentru Rusia

Cetățenii din România care călătoresc în Rusia pentru a desfășura activități de transport internațional în calitate de șoferi profesioniști sau de membri de echipaj au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Rusia

Cetățenii din România care călătoresc în Rusia pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!