Viză Tadjikistan

Cetățenii din România care călătoresc în Tadjikistan în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Viza Electronică de Turism se eliberează cetățenilor străini care intenționează să viziteze Republica Tadjikistan pentru turism.

Se eliberează pentru o singură intrare și permite o ședere de maxim 45 de zile. Perioada de valabilitate a vizei începe de la data emiterii (specificată în document - 90 de zile). Puteți intra în Tadjikistan la orice dată în acestă perioadă de valabilitate.

Dacă doriți să vizitați Regiunea Autonomă Gorno-Badakhshan (zona Munților Pamir) este necesar să solicitați un Permis GBAO împreună cu viza electronică de turism pentru Tadjikistan.

Vă rugăm să aplicați pentru viză din timp însă nu cu mai puțin de 2 zile lucrătoare înainte de data planificată de intrare în Tadjikistan și nici mai devreme de 90 de zile.

 • Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării in Tadjikistan, cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.
 • O copie printată a vizei electronice primite pe e-mail. Vezi modelul de viză electronică.
ATENȚIE! La punctul de control de la intrarea în Tadjikistan pot fi solicitate adițional:
 • Dovada rezervării biletelor de avion (sau alt mijloc de transport) pentru ieșirea din Tadjikistan. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Tadjikistan aici.
 • Rezervările la hotel sau similar. Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Tadjikistan.
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie. Puteți obține aici asigurarea medicală pentru Tadjikistan.
 • Vă rugăm să luați în considerare faptul că, dacă veți fi însoțit de minori, trebuie depusă o cerere individuală de viză electronică pentru fiecare copil. Toți minorii care îi însoțesc pe părinți trebuie să aibă o viză electronică individuală.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o procură notarială cu acordul privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană.
 • Atenție! Depășirea perioadei de ședere acordată prin viză este considerată o încălcare a legii și se sancționează cu: plata unei amenzi la punctul de trecere a frontierei la plecare, interdicția intrării pe teritoriul țării și înregistrarea persoanei pe lista neagră/a indezirabililor, cărora le este refuzat dreptul de intrare în Republica Tadjikistan. Perioada de ședere permisă prin viza electronică de turism nu poate fi prelungită!
 • GBAO Permit - GBAO este Regiunea Autonomă Gorno-Badakhshan (Munții Pamir) – pentru a vizita această zonă, este necesară o autorizație adițională față de viza electronică pentru Tadjikistan. Cetățenii străini ce dețin un permis pentru a vizita Regiunea Muntoasă Autonomă Badakhshan le este permisă intrarea în Regiune, cu excepția teritoriului lacului Sarez.
 • Vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să vă informați asupra măsurilor profilactice ș urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Tadjikistan să urmărească în permanență recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Tadjikistan, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Tadjikistan adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Tadjikistan.
 • În atenția Cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al UE aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Tadjikistan, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Tadjikistan, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Acte necesare - e-Visa Turism Tadjikistan

 1. O copie scanată a pașaportului (pagina cu datele de identificare). Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni. Puteți încărca în aplicație fie o copie scanată fie o poză electronică de bună calitate.

Atât România cât și Tadjikistan sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Tadjikistan, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Tadjikistan și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Tadjikistan. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Rusă iar pentru vizare și apostilare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Apostilări documente pentru Tadjikistan .

PROCESUL DE APLICARE PENTRU VIZĂ ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Completați online aplicația eVisa Tadjikistan

Atașați o copie scanată a documentelor necesare

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Primiți viza pentru Tadjikistan pe e-mail

Ne ocupăm de toate procedurile pentru obținerea vizei dvs.!

Calatoriti fara grija vizei
Călătorie plăcută în Tadjikistan!

Călătoriți ușor și în siguranță cu ajutorul nostru.


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză Tadjikistan


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
O singură intrare
90 de zile (60 de zile perioadă de ședere)
Normal
5 zile lucrătoare
30,75 USD
61 EUR
Intrare multiplă
90 de zile (60 de zile perioadă de ședere)
Normal
5 zile lucrătoare
51,25 USD
61 EUR
e-Visa Turism cu o intrare + GBAO Permit (Munții Pamir)
90 de zile (60 de zile perioadă de ședere)
Normal
5 zile lucrătoare
51,25 USD
61 EUR
e-Visa cu intrări multiple + GBAO Permit
90 de zile (60 de zile perioadă de ședere)
Normal
5 zile lucrătoare
71,75 USD
61 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei se referă la perioada în care este permisă intrarea în Tadjikistan și începe la data emiterii (specificată în documentul eliberat). Perioada de ședere permisă este de 45 de zile. Puteți intra în Tadjikistan la orice dată în această perioadă de valabilitate.

3 TIMP DE PROCESARE

Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii cererii, urmând ca viza să fie eliberată în mod obișnuit după 2 zile lucrătoare.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare stabilit de Guvernul Republicii Tadjikistan, aceste taxe nefiind returnabile în caz de refuz de eliberare a vizei. Taxele consulare din tabel includ taxa vizei, iar taxele de procesare sunt taxe de servicii.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza online (cu card de credit/debit) în conformitate cu Termenii și Condițiile Centrului de Vize și Legalizări.

Servicii adiționale pentru viză Tadjikistan

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin serviciul Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare a fotografiilor conform normelor impuse de către consulate, la care se adaugă serviciul de SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei. Totodată, pentru siguranța și liniștea dvs. pe durata călătoriei, vă punem la dispoziție serviciul de arhivare în format electronic a vizei obținute.


Dacă vreți să beneficiați de prelucrare prioritară alegeți Serviciul Executiv Visa Express. Astfel, un specialist în servicii executive va prelucra cererea dvs. cu maximă prioritate. Prelucrarea cererii dvs. va începe în următoarele 60 de minute* de la confirmarea plății.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit.
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Un specialist răspunde tuturor întrebărilor dvs. în cel mai rapid și profesionist mod.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

*În următoarele 60 de minute de la lansarea comenzii (în timpul programului de lucru cu publicul) veți primi linku-ul de plată.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Tadjikistan. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Tadjikistan

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Tadjikistan

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Tadjikistan

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Tajikistan and provides expediting services for visa to Tajikistan and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Tadjikistan și oferă servicii de visa handling pentru Tadjikistan percepând o taxă pentru serviciile prestate.

e-Visa Afaceri pentru Tadjikistan

Cetățenii din România care călătoresc în Tadjikistan pentru afaceri au nevoie de viză!

Alte categorii De e-Visa pentru Tadjikistan

Cetățenii din România care călătoresc în Tadjikistan pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză de turism pentru Tadjikistan

Cetățenii din România care călătoresc în Tadjikistan în scop turistic au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru Tadjikistan

Cetățenii din România care călătoresc în Tadjikistan pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză privată pentru Tadjikistan

Cetățenii din România care călătoresc în Tadjikistan pentru vizite private au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Tadjikistan

Cetățenii din România care călătoresc în Tadjikistan pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Tadjikistan

Cetățenii din România care călătoresc în Tadjikistan pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles