Viză Togo

Cetățenii din România care călătoresc în Togo în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Viza Electronică de turism se eliberează cetățenilor străini care intenționează să viziteze Togo pentru turism/vizite private sau să participe, la invitație, la întâlniri, târguri, seminarii sau conferințe.

Se eliberează pentru o singură intrare sau intrări multiple și permite o ședere de până la 90 de zile, în funcție de tipul acesteia. Perioada de valabilitate a vizei este de până la 90 de zile (specificată în document). Puteți intra în Togo la orice dată în acestă perioadă de valabilitate.

Vă rugăm să aplicați pentru viză din timp însă nu cu mai puțin de 6 zile lucrătoare înainte de data planificată de intrare în Togo și nici mai devreme de 30 de zile.

 • Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.
 • O copie printată a vizei electronice primite pe e-mail.
ATENȚIE! La punctul de control de la intrarea în Togo pot fi solicitate adițional:
 • Dovada rezervării biletelor de avion (sau alt mijloc de transport) pentru ieșirea din Togo. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Togo aici.
 • Rezervările la hotel sau similar. Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Togo.
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie. Cea emisă la eliberarea vizei acoperă DOAR cazurile de urgență. Puteți obține aici asigurarea medicală pentru Togo.
 • Vă rugăm să luați în considerare faptul că, dacă veți fi însoțit de minori, trebuie depusă o cerere individuală de viză electronică pentru fiecare copil. Toți minorii care îi însoțesc pe părinți trebuie să aibă o viză electronică individuală.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o procură notarială cu acordul privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană.
 • Având în vedere incidența ridicată a bolilor tropicale în Togo vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să va informați asupra măsurilor profilactice și tipurilor de vaccinuri care trebuie efectuate înainte de a călători în zone tropicale urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 • Vă informăm că Republica Togo se regăsește pe lista statelor în care Febra Galbenă este endemică, prin urmare la intrarea în această țară va fi solicitat Certificatul Internațional de Vaccionare pentru prevenirea Febrei Galbene. Acesta poate fi solicitat inclusiv de compania aeriană la îmbarcare (în ambele sensuri – atât către Togo cât și dinspre Togo).
 • Pentru lista unităților medicale cărora vă puteți adresa pentru realizarea vaccinurilor consultați Institutul de Sănătate Publică din România - secțiunea Cabinete Vaccinări Internaționale.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor români sau de orice altă naționalitate care se deplasează în Togo, să urmărească în permanență recomandările autorităților locale. Recomandările de călătorie ale statelor UE pentru Togo pot fi urmărite accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei în Togo, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din această țară, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în aceast stat, adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Togo. România nu are o Misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Togo, prin urmare în caz de necesitate vă puteți adresa Ambasadei României în Nigeria, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Togo.
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Togo, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Togo, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa în Togo utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Acte necesare - e-Visa turism Togo

 1. O copie scanată a primelor 3 pagini din pașaportului (inclusiv pagina cu datele de identificare). Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni. Puteți încărca în aplicație fie o copie scanată fie o poză electronică de bună calitate.
 2. O fotografie electronică de tip pașaport. Vă rugăm să verificați instrucțiunile.
 3. Dovada rezervării biletelor de avion (sau alt mijloc de transport) .
 4. Rezervările la hotel sau similar .
 5. Certificat de vaccinare COVID, în cazul persoanelor ce au schema completă de vaccinare anti COVID-19.
 6. În cazul vizitelor non-turistice, O scrisoare de invitație din partea companiei/organizației/instituției primitoare din Togo din care trebuie să reiasă: datele persoanei invitate, scopul detaliat al vizitei, relația cu aplicantul sau cu compania pentru care acesta lucrează, perioada pentru care se solicită viza și numărul de intrări necesare, precum și detalii ale entitații din Togo (nume, date de contact, numărul de înregistrare al companiei, după caz). Scrisoarea trebuie să conțină ștampila oficială și semnătura reprezentantului legal și să fie redactată pe hârtie cu antetul companiei.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Togo, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Togo și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Togo. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Franceză iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Togo.

PROCESUL DE APLICARE PENTRU VIZĂ ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Completați online aplicația eVisa Togo

Atașați o copie scanată a documentelor necesare

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Primiți viza pentru Togo pe e-mail

Ne ocupăm de toate procedurile pentru obținerea vizei dvs.!

Calatoriti fara grija vizei
Călătorie plăcută în Togo!

Călătoriți ușor și în siguranță cu ajutorul nostru.


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză Togo


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
O singură intrare
Până la 15 zile
Normal
5 zile lucrătoare
38,2 EUR
64 EUR
Intrare multiplă
Până la 15 zile
Normal
5 zile lucrătoare
53,5 EUR
64 EUR
Intrare multiplă
Până la 30 zile
Normal
5 zile lucrătoare
68,8 EUR
64 EUR
Intrare multiplă
Până la 90 zile
Normal
5 zile lucrătoare
99,2 EUR
64 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei face referire la perioada în care este permisă intrarea în Togo și începe la data emiterii vizei (specificată în documentul eliberat). Perioada de ședere permisă este de până la 90 de zile. Puteți intra în Togo la orice data în această perioadă de valabilitate.

3 TIMP DE PROCESARE

Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii cererii, urmând ca viza să fie eliberată în mod obișnuit după 5 zile lucrătoare.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare stabilit de Guvernul Togo, aceste taxe nefiind returnabile în caz de refuz de eliberare a vizei. Taxele de procesare sunt taxe de servicii.

Taxele consulare prezentate în tabel reprezintă o aproximare în EUR a taxelor percepute în F CFA (CFA Franc), BNR neoferind o cotație directă pentru această monedă. Conversia a fost realizată pe baza convertorului https://www.xe.com/ după cum urmează: 25 000 F CFA = 38,2 EUR.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza online (cu card de credit/debit) în conformitate cu Termenii și Condițiile Centrului de Vize și Legalizări.

Servicii adiționale pentru viză Togo

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin serviciul Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare a fotografiilor conform normelor impuse de către consulate, la care se adaugă serviciul de SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei. Totodată, pentru siguranța și liniștea dvs. pe durata călătoriei, vă punem la dispoziție serviciul de arhivare în format electronic a vizei obținute.


Dacă vreți să beneficiați de prelucrare prioritară alegeți Serviciul Executiv Visa Express. Astfel, un specialist în servicii executive va prelucra cererea dvs. cu maximă prioritate. Prelucrarea cererii dvs. va începe în următoarele 60 de minute* de la confirmarea plății.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit.
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Un specialist răspunde tuturor întrebărilor dvs. în cel mai rapid și profesionist mod.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

*În următoarele 60 de minute de la lansarea comenzii (în timpul programului de lucru cu publicul) veți primi linku-ul de plată.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Togo. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Togo

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Togo

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Togo

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Togo and provides expediting services for visa to Togo and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Togo și oferă servicii de visa handling pentru Togo percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză Diplomatică/Oficială pentru Togo

Cetățenii din România care călătoresc în Togo pentru vizite oficiale au nevoie de viză!