Viză Azerbaidjan

Cetățenii din România care călătoresc în Azerbaidjan în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Viza Electronică de Turism pentru Azerbaidjan se eliberează pentru călătoriile care au ca scop vizitarea locurilor turistice.

Viza Electronică de Turism are o valabilitate de 90 de zile de la data aleasă în aplicație, durata permisă de ședere în Azerbaidjan fiind de maxim 30 de zile (cu intrare unică).

Aplicarea pentru vizele electronice se poate face cu minim 5 zile lucrătoare și maxim 6 luni înainte de data planificată de sosire.


Guvernul Republicii Azerbaidjan condamnă și interzice cu strictețe vizitele cetățenilor străini în regiunea Nagorno-Karabakh (autoproclamată sub denumirea de „Republica”), fără consimțământul prealabil al Guvernului din Azerbaidjan. Vizitarea acestui teritoriu și, cu atât mai mult, orice tip de interacțiune politică, economică, financiară sau culturală cu regimul de la Stepankert atrage după sine măsuri concrete luate de Guvernul Azerbaidjanului. Prin urmare, cetățenii străini vor fi incluși pe lista „persoanelor non-grata”, intrarea acestora pe teritoriul Republicii Azerbaidjan fiind interzisă.
Persoanele care au vizitat Nagorno-Karabah și alte regiuni ale Republicii Azerbaidjan ocupate de Republica Armenia fără permisiunea oficială a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan după 1991 nu vor fi admiși pe teritoriul din Republica Azerbaidjan, indiferent dacă au obținut sau nu o viză electronică.

 • Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 3 luni de la data expirării perioadei de valabilitate a vizei cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către Ofițerul de Imigrație la punctul control.
 • La punctul de control de la intrarea în Azerbaidjan se va prezenta o copie printată a vizei electronice primite pe e-mail.
 • La punctul de control de la intrarea în Azerbaidjan se poate solicita prezentarea rezervărilor biletelor de ieșire din Azerbaidjan. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru zborurile către Azerbaidjan aici.
 • În cazul în care vă veți caza la hotel pe perioada șederii în Azerbaidjan este recomandat să puteți face dovada rezervărilor la punctul de control de la intrarea în Azerbaidjan. Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul pentru șederea în Azerbaidjan, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte aici.
 • De asemenea, vă recomandăm să încheiați o asigurare care să acopere eventualele cheltuieli medicale în Azerbaidjan. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 • Străinii și apatrizii aflați pentru o perioadă care depășește 10 zile în Republica Azerbaidjan trebuie trebuie să se înregistreze la Serviciul de Stat pentru Migrație al Republicii Azerbaidjan. Neînregistrarea conduce la amenzi și întâmpinarea de dificultăți la plecare. Cetățenii străini care se cazează la hotel sau alte unități similare sunt înregistrați automat la check-in de unitatea la care se cazează. Se aplică procedura de reînregistrare și în cazul în care pe perioada șederii se schimbă locul de reședință. Înregistrarea este gratuită.
 • Atenție! Vă rugăm insistent să respectați cu strictețe termenele de ședere indicate în viză! Legislația Republicii Azerbaidjan în materia străinilor este foarte strictă și prevede sancțiuni administrative sau penale, urmate de expulzarea din tară. Dacă sunteti nevoit să rămâneți in Azerbaidjan mai mult decât termenul indicat în viză trebuie să indepliniți formalitățile necesare prelungirii dreptului de ședere temporară la Oficiul pentru Imigrări al Republicii Azerbaidjan, înainte de expirarea vizei.
 • Vă rugăm să luați în considerare faptul că, dacă veți fi însoțit de minori, trebuie depusă o cerere individuală de viză electronică pentru fiecare copil. Toți minorii care îi însoțesc pe părinți trebuie să aibă o viză electronică individuală.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o procură notarială cu acordul privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană. Procura trebuie tradusă în limba engleză sau azeră.

Acte necesare - Viza electronică de turism

 1. O copie scanată a pașaportului (pagina cu datele de identificare). Pașaportul trebuie să aibă o valabililitate mai mare de 3 luni decât perioada de valabilitate a vizei care urmează să fie emisă. Puteți încarca în aplicație fie o copie scanată fie o poza electronică de bună calitate.

Atât România cât și Azerbaidjan sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Azerbaidjan, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Azerbaidjan și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Azerbaidjan. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Rusă iar pentru vizare și apostilare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Apostilări documente pentru Azerbaidjan .

PROCESUL DE APLICARE PENTRU VIZĂ ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Completați online aplicația eVisa Azerbaidjan

Atașați o copie scanată a documentelor necesare

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Primiți viza pentru Azerbaidjan pe e-mail

Ne ocupăm de toate procedurile pentru obținerea vizei dvs.!

Calatoriti fara grija vizei
Călătorie plăcută în Azerbaidjan!

Călătoriți ușor și în siguranță cu ajutorul nostru.


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză Azerbaidjan


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
O singură intrare
90 de zile (ședere maxim 30 zile)
Normal
3 zile lucrătoare
26 USD
53 EUR
O singură intrare
90 de zile (ședere maxim 30 zile)
Urgent
3 ore până la 1 zile lucrătoare
62 USD
65 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei face referire la intervalul de timp în care aceasta poate fi utilizată pentru a intra în Azerbaidjan. În cazul vizelor standard valabilitatea este de 90 de zile și începe cu data aleasă de dvs., perioada de ședere permisă fiind de maxim 30 de zile.
În cazul vizelor urgente valabilitatea începe din ziua emiterii vizei pentru 90 de zile, perioada de ședere permisă fiind de maxim 30 de zile.

3 TIMP DE PROCESARE

Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii cererii, urmând ca viza să fie eliberată după o perioadă de minim 3 ore până la 3 zile lucrătoare (în funcție de tipul de procesare ales). În anumite cazuri, Guvernul Republicii Azerbaidjan iși rezervă dreptul de a prelungi durata de procesare a vizelor. În cazul vizei cu procesare standard la calcularea timpului de procesare se va ține cont de liberele oficiale din Republica Azerbaidjan. Vizele urgente se vor procesa și în zilele declarate oficial zile libere în Azerbaidjan.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare stabilit de Guvernul Republicii Azerbaidjan, aceste taxe nefiind returnabile în caz de refuz de eliberare a vizei.Taxele consularedin tabel includ comisionul bancii din Azerbaidjan și toate celelalte cheltuieli consulare (viza standard: 20 USD+3USD+1USD comision bancar/viza urgentă: 20 USD+30USD+1USD comision bancar). Taxele de procesare sunt taxe de servicii.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Facturarea și plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza online (cu card de credit/debit) în conformitate cu Termenii și Condițiile Centrului de Vize și Legalizări. Confirmarea cu detaliile plății va fi transmisă pe e-mail.

Servicii adiționale pentru viză Azerbaidjan

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin serviciul Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare a fotografiilor conform normelor impuse de către consulate, la care se adaugă serviciul de SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei. Totodată, pentru siguranța și liniștea dvs. pe durata călătoriei, vă punem la dispoziție serviciul de arhivare în format electronic a vizei obținute.


Dacă vreți să beneficiați de prelucrare prioritară alegeți Serviciul Executiv Visa Express. Astfel, un specialist în servicii executive va prelucra cererea dvs. cu maximă prioritate. Prelucrarea cererii dvs. va începe în următoarele 60 de minute* de la confirmarea plății.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit.
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Un specialist răspunde tuturor întrebărilor dvs. în cel mai rapid și profesionist mod.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

*În următoarele 60 de minute de la lansarea comenzii (în timpul programului de lucru cu publicul) veți primi linku-ul de plată.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Azerbaidjan. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Azerbaidjan

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Azerbaidjan

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Azerbaidjan

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Azerbaijan and provides expediting services for visa to Azerbaijan and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Azerbaidjan și oferă servicii de visa handling pentru Azerbaidjan percepând o taxă pentru serviciile prestate.

e-Visa Afaceri pentru Azerbaidjan

Cetățenii din România care călătoresc în Azerbaidjan pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru Azerbaidjan

Cetățenii din România care călătoresc în Azerbaidjan pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză privată pentru Azerbaidjan

Cetățenii din România care călătoresc în Azerbaidjan pentru vizite private au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru Azerbaidjan

Cetățenii din România care călătoresc în Azerbaidjan pentru activități laborale au nevoie de viză!

Viză de tranzit pentru Azerbaidjan

Cetățenii din România care călătoresc în Azerbaidjan în tranzit au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Azerbaidjan

Cetățenii din România care călătoresc în Azerbaidjan pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Azerbaidjan

Cetățenii din România care călătoresc în Azerbaidjan pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles