Viză Belarus

Cetățenii din România care călătoresc în Belarus în scop turistic au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru Belarus

Cetățenii din România care călătoresc în Belarus pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de tranzit pentru Belarus

Cetățenii din România care călătoresc în Belarus în tranzit au nevoie de viză!

Viză privată pentru Belarus

Cetățenii din România care călătoresc în Belarus pentru vizite private au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru Belarus

Cetățenii din România care călătoresc în Belarus pentru activități laborale au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Belarus

Cetățenii din România care călătoresc în Belarus pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Belarus

Cetățenii din România care călătoresc în Belarus pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Important

Cetățenii români posesori ai pașapoartelor diplomatice nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 90 zile. Posesorii pașapoartelor de serviciu pot intra în Republica Belarus fară viză pentru o perioadă de până la 30 de zile.

Fișa de migrație pentru Belarus - În conformitate cu Hotărârea Guvernului Republicii Belarus la intrarea în Belarus, înainte de realizarea formalităților la frontieră, cetățenii străini au obligația să completeze o „ Fișă de Migrație) ” și să o prezinte funcționarului organului de control de frontieră, care va aplica în fișă mențiunea privind intrarea în Belarus. Aceste fișe se eliberează gratuit la punctul de control de la intrarea în Belarus (sau în timpul călătoriei spre Belarus de către compania aeriană/feroviară/de transport auto). Fișa de migrație trebuie păstrată de cetățeanul străin pe toata durată de ședere iar la ieșirea din Belarus va trebui predată autorităților la punctul de control pentru trecerea frontierei de stat a Republicii Belarus.

În cazul în care pentru a ajunge la destinație este necesar să tranzitați printr-un alt stat vă rugăm insistent să verificați dacă aveți nevoie de o viză de tranzit. Puteți verifica contactând autoritățile din țara de tranzit sau compania aeriana cu care veți zbura sau utilizând motorul nostru de căutare. În caz de necesitate vă putem ajuta să obțineți viza de tranzit.

Atenție! Având în vedere funcționarea Statutului Unional Rusia-Belarus pe segmentul de frontieră de stat dintre Federaţia Rusă şi Republica Belarus, nu sunt stabilite puncte de trecere a frontierei, iar autorităţile ruse au comunicat că nu există o bază legală pentru trecerea frontierei de stat comune ruso-belarusă de către cetăţenii statelor terţe. În consecinţă, vă recomandăm insistent să NU utilizați punctele de frontieră terestră (rutier sau feroviar) între Rusia şi Belarus, acestea nefiind deschise traficului international.

Dacă intenționati să călătoriți pe cale terestră în Rusia dinspre Belarus vă sugerăm să utilizați rute alternative prin Letonia sau Ucraina.

Atât România cât și Belarus sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Belarus, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Belarus și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Belarus. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de vizare, apostilare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și apostilări documente pentru Belarus

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Belarus

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Belarus

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Belarus

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles