Viză China

Cetățenii din România care călătoresc în China în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Pentru moment, Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă poate oferi asistență pentru obținerea vizelor pentru CHINA doar dacă sunteți rezident în România. În caz contrar, vă rugăm să va adresați celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare a Chinei.

Pentru a veni în sprijinul dvs. în continuare vă punem la dispoziție principalele cerințe privind obținerea vizelor pentru CHINA. Vă rugăm să țineți cont ca în funcție de țara de reședință a misiunii diplomatice sau consulare, pot exista cerințe adiționale.

Viza turistică (L) se acordă pentru călătorii în scop turistic în China.

Viza poate fi acordată pentru o singură intrare, pentru doua intrări sau pentru intrări multiple în funcție de necesitate și de documentația prezentată.

Conform legii aferente, autoritatea Chineză de emitere a vizelor va decide tipul, numărul de intrări, perioada de valabilitate și perioada de ședere a vizei.

Acte necesare - viza turistică în China

 1. Pașaport cu minim 2 pagini libere alăturate, al cărui termen de valabilitate să fie mai mare de 6 luni (în cazul vizelor cu intrări multiple valabile pentru 1 an, pașaportul trebuie sa aibă o valabilitate mai mare de 12 luni). Se solicită și o copie a primei pagini cu datele de identificare.
 2. Dovada rezervării mijlocului de transport dus-întors (avion, tren etc.). Se acceptă și ieșirea spre o altă țară (exemplu: zbor România (București) – China (Shanghai) – Vietnam (Hanoi). Important este sa puteți face dovada ieșirii din China. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți găsi cele mai bune prețuri aici.
 3. Dovada rezervării la hotel SAU o invitație din partea unei instituții/agenții de turism sau persoane din China.

  • În cazul în care aplicați pentru viză în baza rezervării la hotel, aceasta trebuie să cuprindă întreaga perioadă a șederii (dacă se vizitează mai multe orașe, se vor prezenta toate rezervările). Se va prezenta copie după documentele care atestă rezervarea. Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte la prețuri pentru orice buget aici .

  • În cazul în care aplicați pentru viză în baza invitației din partea unei instutuții/agenții de turism sau persoane din China, documentul trebuie să conțină informații despre persoana invitată (numele întreg, sexul, ziua de naștere, cetățenie etc.); informații despre călătoria planificată (scopul vizitei, data de sosire și plecare, locul/locurile de vizitat etc.); informații despre persoana/agenția care face invitația (nume, telefon de contact, adresă, ștampila oficială, semnătura rezprezentatului legal sau a persoanei care face invitația). Invitația poate fi prezentată în copie (în cazul în care ați primit-o prin fax sau e-mail). Cu titlu de excepție, Consulatul poate dispune solicitarea documentului în original.

 4. Două fotografii color 3.3 x 4.8 cm pe fundal alb, nu mai vechi de 6 luni cu fața vizibilă în totalitate (fără ochelari, cu capul descoperit - exceptând situația în care din motive religioase sau etnice se impune acoperirea capului). În cazul în care nu dispuneți de o fotografie recentă cu caracteristicile menționate, puteți opta să ne trimiteți online o poză în format electronic (vezi aici instrucțiunile) pe care o vom adapta pentru dvs. la cerințele Consulatului, eliminând astfel posibilitatea ca poza să fie respinsă de agenții consulari. Dacă totuși dispuneți deja de o poză recentă printată, vă rugăm să verificați ca aceasta să îndeplinească cu precizie toate cerințele pozei pentru obținerea vizei specifice Consulatului Chinez.

  Note: Pe lângă poza în format fizic care se atașează la dosar, este necesară inclusiv o poză tip pașaport în format electronic. În cazul în care aplicați prin sistemul nostru online de mai jos poza poate fi încărcată direct în aplicație. Aceasta este necesară pentru completarea aplicației de viză în sistemul COVA.

 5. Formularul de aplicare pentru viză pentru China semnat în original.
 6. Dacă ați mai călătorit în China cu un pașaport vechi , este necesară prezentarea vechiului pașaport SAU o copie a paginii cu vechea viză și a paginii cu datele de identificare (dacă v-ați schimbat numele între timp și noul pașaport este cu alt nume, este necesară prezentarea unei copii ale actului care atestă schimbarea numelui: certificat de căsătorie, act de schimbare a numelui pe cale administrativă).
 • Certificatul de naștere (original și copie).
 • Procură notarială în original și copie, în cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia. În procură se va preciza atat acordul privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană, cât și consimțământul pentru realizarea aplicației pentru viză.
 • Adițional, în cazul în care minorul călătorește neînsoțit de părinți, se vor prezenta alături de procură copiile după pașapoartele părinților (sau copia cărților de identitate dacă nu dispun de pașaport). În cazul în care călătorește doar cu unul dintre părinți, se va prezenta și copia pașaportului părintelui care nu însoțește minorul (sau copia cărții de identitate dacă nu dispune de pașaport).
 • În cazul în care doriți o viză cu intrare dublă trebuie să faceți dovada rezervării transportului (zbor, tren, etc.) și cazării pentru fiecare intrare. Nu se va accepta eliberarea unei vize duble sau multiple dacă nu cunoașteți exact perioadele când intenționați să călătoriți și dacă nu faceți dovada rezervărilor pentru fiecare intrare în parte.
 • Dacă intenționați să călătoriți din China în Hong Kong sau Macao și apoi sa reveniți în China este necesar să obțineți o viză cu dublă intrare. Prin urmare trebuie să faceți dovada ieșirii din China în Hong Kong/Macao și a reintrării pe baza rezervării transportului și a cazărilor.
 • Dacă intenționați să vă planificați un tur pe cont propriu în Asia care presupune intrarea și ieșirea din China de două sau mai multe ori, va trebui să obțineți o viză dublă sau cu intrări multiple, după caz. Pentru aceasta este nevoie să prezentați itinerariul împreună cu rezervările mijloacelor de transport cu care veți intra/ieși din China și a cazărilor care să acopere fiecare interval petrecut in China (cu excepția tranzitului).
 • În cazul în care după obținerea unei vize realizați că aveți nevoie de mai multe intrări, Consulatul Chinei nu vă poate schimba durata sau numarul de intrări, prin urmare va trebui să aplicați pentru o nouă viză.
 • Vă rugăm să respectați cu strictețe perioada de ședere permisă, depăsirea termenului legal de ședere putând fi sancționată cu amenzi substanțiale până la arest. În caz de maximă necesitate, pe baza documentelor care justifică necesitatea extinderii valabilității, posesorii unei vize de scurtă durată pot solicita prelungirea acesteia cu minim 7 zile înaintea datei de expirare. Cererea se va depune la Biroul de Imigrări local cunoscuti sub numele de „Public Security Bureau (PSB) Exit and Entry Administration office”.
 • O dată ajunși în China, este necesar să vă înregistraţi prezenţa la Biroul de Securitate Publică (PSB) local (poliția locală) în termen de 24 de ore de la sosire. Conform Art.39 din „Exit – Entry Administrationn Law”, dacă sunteți cazați la hotel, procedura de înregistrare va fi realizată de unitatea hotelieră, care eliberează o dovadă cu adresa și ștampila hotelului (Registration form of temporary residence). În cazul în care vă cazați în alte locații va trebui să faceți înregistrarea fie dvs. fie persoanele la care vă cazați.
 • Atenție! Pentru călătoriile în Tibet trebuie obținut un permis special de călătorie eliberat de Biroul de Turism din Tibet. Dat fiind faptul că nu sunt permise călătoriile pe cont propriu, permisul trebuie solicitat în numele dvs. de către agenția de turism din Tibet care organizează excursia. Sunt necesare copie după pașaport și după viza chineză. Cei care călătoresc cu avionul trebuie să obţină în prealabil permisul de călătorie pentru Tibet. Acest permis este valabil pentru vizitarea orasului Lhasa (capitala provinciei), împrejurimile acestuia precum și pentru zonele Shigatse și Tsetang cât și pentru circulația pe Autostrada Kathmandu-Lhasa. Vizitarea altor zone din Tibet (Everest, Gyantse, Sakya, Yarlung Valley etc.) necesită un alt permis eliberat de Biroul local de Securitate Publica din Lhasa.

NOTE

(1) Conform procedurilor interne ale Ambasadei Republicii Populare Chineze în România persoanele care aplică pentru prima dată pentru viza chineză trebuie să se prezinte personal pentru preluarea datelor biometrice. Sunt exceptate de la această regulă persoanele sub 14 ani și cele de peste 70 de ani. În acest sens, vom realiza pentru dvs. programarea pentru preluarea amprentelor. După aprobarea vizei, pașaportul va fi ridicat de agenții noștri și transmis la adresa dorită de dvs. prin curierul nostru partener (de asemenea poate fi ridicat direct de la birourile noastre).

(2) Persoanele care în trecut au deținut o altă viză pentru China, pentru care le-au fost preluate amprentele (vize emise după 25 iunie 2018), dacă solicită o nouă viză în următorii 5 ani de la preluarea datelor biometrice folosind același pașaport, NU este necesar să se prezinte personal pentru depunerea cererii de viză. Agenții noștri se vor ocupa de depunerea dosarului dvs. și de ridicarea pașaportului după aprobarea vizei. Pașaportul va fi transmis la adresa dorită de dvs. prin curierul nostru partener (de asemenea poate fi ridicat direct de la birourile noastre dacă optați pentru această variantă).

Atât România cât și China sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în China, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în China și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în China. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Chineză iar pentru vizare și apostilare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Apostilări documente pentru China .

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză China

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în China!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în China

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre China

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru China

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of China and provides expediting services for visa to China and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din China și oferă servicii de visa handling pentru China percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză de afaceri pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de tranzit pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China în tranzit au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru activități laborale au nevoie de viză!

Viză privată pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru vizite private au nevoie de viză!

Viză de studii pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru studii au nevoie de viză!

Viză jurnalistică pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru activități jurnalistice au nevoie de viză!

Viză membri de echipaj pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru a desfăsura activități de transport internațional în calitate de membri de echipaj au nevoie de viză!

Viză pentru talente pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru a desfășura activități dedicate persoanelor înalt calificate sau cu talente deosebite au nevoie de viză!

Viză pentru vizită non-business pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru scopuri culturale, științifice, sportive, pentru a participa la conferinte, la misiuni de informare sau alte activități similare necomerciale au nevoie de viză!

Viză de rezidență permanentă pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru a obține rezidența permanentă au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles