Viză China

Cetățenii din România care călătoresc în China în scop turistic au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de tranzit pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China în tranzit au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru activități laborale au nevoie de viză!

Viză privată pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru vizite private au nevoie de viză!

Viză de studii pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru studii au nevoie de viză!

Viză jurnalistică pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru activități jurnalistice au nevoie de viză!

Viză membri de echipaj pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru a desfăsura activități de transport internațional în calitate de membri de echipaj au nevoie de viză!

Viză pentru talente pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru a desfășura activități dedicate persoanelor înalt calificate sau cu talente deosebite au nevoie de viză!

Viză pentru vizită non-business pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru scopuri culturale, științifice, sportive, pentru a participa la conferinte, la misiuni de informare sau alte activități similare necomerciale au nevoie de viză!

Viză de rezidență permanentă pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru a obține rezidența permanentă au nevoie de viză!

Important

Viza de reziență permanentă (D) se acordă celor care doresc să obțină rezidența permanentă în China.

Viza de rezidență permanentă se acordă cu o perioadă de valabilitate de 3 luni și cu o singură intrare, urmând ca posesorul vizei să îndeplinească formalitățile necesare pentru emiterea permisului de ședere direct la Administrația de Ieșire și Intrare a Departamentului de Securitate Publică local (Exit and Entry Administration of the Public Security Bureau) în termen de 30 zile de la intrarea în China.

Acte necesare - viza de obținere a rezidenței în China

 1. Pașaport cu minim 2 pagini libere alăturate, al cărui termen de valabilitate să fie mai mare de 6 luni. Se solicită și o copie a primei pagini cu datele de identificare.
 2. Confirmarea permisului de ședere permanentă pentru străini acordat de către Ministerul de Securitate Publică Chinez (în original și copie).
 3. Două fotografii color 3.3 x 4.8 cm pe fundal alb, nu mai vechi de 6 luni cu fața vizibilă în totalitate (fără ochelari, cu capul descoperit - exceptând situația în care din motive religioase sau etnice se impune acoperirea capului). În cazul în care nu dispuneți de o fotografie recentă cu caracteristicile menționate, puteți opta să ne trimiteți online o poză în format electronic (vezi aici instrucțiunile) pe care o vom adapta pentru dvs. la cerințele Consulatului, eliminând astfel posibilitatea ca poza să fie respinsă de agenții consulari. Dacă totuși dispuneți deja de o poză recentă printată, vă rugăm să verificați ca aceasta să îndeplinească cu precizie toate cerințele pozei pentru obținerea vizei specifice Consulatului Chinez.

  Note: Pe lângă poza în format fizic care se atașează la dosar, este necesară inclusiv o poză tip pașaport în format electronic. În cazul în care aplicați prin sistemul nostru online de mai jos poza poate fi încărcată direct în aplicație. Aceasta este necesară pentru completarea aplicației de viză în sistemul COVA.

 4. Formular viză China - semnat în original. Aveți la dispoziție două posibilități:
  1. Completarea aplicației ONLINE de mai jos. Completând aplicația online (vezi butonul de mai jos), agenții noștri vor pregăti formularele necesare în sistemul COVA al Republicii Populare Chineze și, în cel mai scurt timp (maxim 24h), le veți primi pe e-mail pentru a fi semnate de dvs. și transmise alături de restul documentelor prin curier sau personal la birourile noastre.
  2. Completarea formularului direct la birourile noastre. În cazul în care optați pentru această variantă, cererea dvs. poate fi preluată pe loc beneficiind de serviciul de completare asistată a formularului prin care agenții noștri vor introduce datele dvs. în sistemul COVA al Chinei. În caz de necesitate, vă punem la dispoziție de asemenea serviciile Visa Express și/sau de realizare a fotografiilor necesare.
 5. Dacă ați mai călătorit în China cu un pașaport vechi , este necesară prezentarea vechiului pașaport SAU o copie a paginii cu vechea viză și a paginii cu datele de identificare (dacă v-ați schimbat numele între timp și noul pașaport este cu alt nume, este necesară prezentarea unei copii ale actului care atestă schimbarea numelui: certificat de căsătorie, act de schimbare a numelui pe cale administrativă).
 • Certificatul de naștere (original și copie).
 • Procură notarială în original și copie, în cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți. În procură se va preciza atat acordul privind călătoria i cu unul dintre părinți și stabilirea rezidenței minorului, cât și consimțământul pentru realizarea aplicației pentru viză.
 • În cazul în care călătorește doar cu unul dintre părinți, se va prezenta și copia pașaportului părintelui care nu însoțește minorul (sau copia cărții de identitate dacă nu dispune de pașaport).

NOTE

(1) Conform procedurilor interne ale Ambasadei Republicii Populare Chineze în România persoanele care aplică pentru prima dată pentru viza chineză trebuie să se prezinte personal pentru preluarea datelor biometrice. Sunt exceptate de la această regulă persoanele sub 14 ani și cele de peste 70 de ani. În acest sens, vom realiza pentru dvs. programarea pentru prealuarea amprentelor. După aprobarea vizei, pașaportul va fi ridicat de agenții noștri și transmis la adresa dorită de dvs. prin curierul nostru partener (de asemenea poate fi ridicat direct de la birourile noastre).

(2) Persoanele care în trecut au deținut o altă viză pentru China, pentru care le-au fost preluate amprentele (vize emise după 25 iunie 2018), dacă solicită o nouă viză în următorii 5 ani de la preluarea datelor biometrice folosind același pașaport, NU este necesar să se prezinte personal pentru depunerea cererii de viză. Agenții noștri se vor ocupa de depunerea dosarului dvs. și de ridicarea pașaportului după aprobarea vizei. Pașaportul va fi transmis la adresa dorită de dvs. prin curierul nostru partener (de asemenea poate fi ridicat direct de la birourile noastre dacă optați pentru această variantă).

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în China, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în China și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în China. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de vizare, supralegalizare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și supralegalizări documente pentru China

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză China

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în China!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză China


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
O singură intrare
3 luni
Normal
5 zile lucrătoare
476 RON
71 EUR
O singură intrare
3 luni
Urgent
2-3 zile lucrătoare
671 RON
83 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi în perioada de valabilitate a vizei.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei (enter before) se referă la perioadă în care puteți intra în China de la data emiterii acesteia, viza putând fi folosită până în ultima zi de valabilitate. Valabilitatea vizei nu trebuie confundată cu timpul de ședere care se referă la numărul de zile permise de ședere propriu-zisă pe teritoriul chinez.Condiția în cazul vizei de rezidență permanentă este ca în termen de 30 zile de la intrarea pe teritoriul chinez să obțineți „Permisul de Ședere” de la Administrația de Ieșire și Intrare a Departamentului de Securitate Publică local.

De exemplu: Dacă pe 5 ianuarie 2018 vi s-a emis o viză cu o singură intrare valabilă 3 luni (până la 5 aprilie 2018), dvs. puteți intra oricând în China în intervalul 5 ianuarie – 5 aprilie. Puteți intra inclusiv în ultima zi de valabilitate (pe 5 aprilie).

3 TIMP DE PROCESARE

Timpul de procesare afișat se referă la timpul de procesare a vizei de către Secția Consulară a Ambasadei și poate varia de la o solicitare la alta. Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii pașaportului și actelor necesare la birourile noastre, urmând ca viza să fie eliberată după 5 zile lucrătoare (sau 2-3 zile lucrătoare în cazul procedurii urgente).

De exemplu: Actele depuse luni se vor ridica miercuri/joi (dacă se solicită viză urgentă) sau lunea următoare pentru viza normală. Vă rugăm să țineți cont că în cazul în care transmiterea actelor se face prin curier, se va adăuga timpul de circulație aferent. De asemenea se va ține cont de liberele oficiale cu ocazia sărbatorilor române și chineze.

Viza poate fi acordată pentru o singură intrare, pentru doua intrări sau pentru intrări multiple în funcție de necesitate și de documentația prezentată.

Conform legii aferente, autoritatea Chineză de emitere a vizelor va decide tipul, numărul de intrări, perioada de valabilitate și perioada de ședere a vizei.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară, care este stabilită în conformitate cu acordurile internaționale ale RP China, aceste taxe nefiind returnabile în caz de refuz de eliberare a vizei de către Consulat.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Facturarea și plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza în LEI, la cursul de schimb al Băncii Naționale a României.

Centrul de Vize vă pune la dispoziție o gamă variată de metode de plată în funcție de preferințele dvs. (plată online, transfer bancar prin Internet Banking, depunere numerar la bancă). În funcție de metoda aleasă, plata poate fi realizată anticipat sau ulterior (la finalizarea procesului de obținere a vizei).

Servicii adiționale pentru viză China

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin Serviciul Executiv Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare în cadrul birourilor noastre a fotografiilor conform normelor impuse de către Consulate, la care se adaugă serviciul SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei.


Alegând Serviciul Executiv Visa Express, un specialist în servicii executive va lua legătura cu dvs., oferindu-vă consiliere personalizată, cererea dvs. fiind tratată în acest fel cu maximă prioritate. Acesta va gestiona întregul proces de aplicare de la început până la sfârșit făcând formalitățile necesare astfel încât procesarea vizei dvs. să înceapă cât mai repede posibil.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Contactați-ne telefonic, trimiteți-ne un e-mail sau plasați comanda ONLINE și astfel un specialist va lua legătura cu dvs. în următoarele 60 minute, câștigând astfel timp valoros.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Pregătirea documentației. Vă vom ghida pe tot parcursul pregătirii dosarului de solicitare a vizei iar, în caz de necesitate, veți beneficia gratuit de imprimarea/fotocopierea întregii documentații.
 • Visa & Pasport Scan. După aprobarea vizei, pentru siguranța și comoditatea dvs. în cazul pierderii, furtului sau deteriorării pașaportului în timpul călătoriei, vom realiza o copie digitală a vizei și pașaportului dvs. pe care o veți primi pe e-mail, având astfel acces la aceasta în cazuri de urgență.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.
 • Prioritate în livrarea rapidă a pașaportului. Pașaportul dvs. va fi livrat în prima serie de documente preluate de la Secția Consulară. Astfel veți putea intra în posesia acestuia în cel mai rapid mod posibil. În cazul în care doriți să îl ridicați personal de la birourile noastre, o veți putea face la orice oră în timpul programului de lucru din momentul în care sunteți înștiințat că pașaportul este pregătit pentru a fi ridicat.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

Etapa obținterii fotografiilor pentru vize s-a dovedit a fi de foarte multe ori extrem de complicată, având în vedere că fiecare Consulat are cerințe diferite. Alegând serviciul nostru de realizare a fotografiilor pentru viză, eliminați posibilitatea respingerii dosarului dvs. de către Consulat pentru neîndeplinirea normelor fotografiei

Vă oferim 2 posibilități:

 1. De a încărca pur și simplu fotografia dvs. digitală în aplicația online. Fotografia digitală trebuie să fi fost realizată în ultimele 6 luni pe fundal alb, fără umbre, fără ochelari și cu o expresie neutră a feței și cu capul descoperit (daca apartenența religioasă sau etnică nu impune altceva). Verificați instrucțiunile pentru realizarea fotografiei digitale. Pe baza acesteia vom realiza fotografiile necesare pentru obținerea vizei dvs. pe care le vom atașa la dosarul pe care îl vom înainta Secției Consulare din cadrul Ambasadei, asigurându-ne că respectă regulile impuse de aceasta.
 2. În cazul în care nu doriți să transmiteți documentele prin curier și alegeți să depuneți personal la birourile noastre documentele pentru viză fără completarea în prealabil a aplicației online SAU dacă nu dispuneți de posibilitatea de a realiza o fotografie digitală coonform cerințelor de mai sus, vă oferim posibilitatea de realiza forografiile necesare pentru viză pe loc direct la birourile noastre în momentul depunerii dosarului.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada China. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în China

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre China

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru China

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of China and provides expediting services for visa to China and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din China și oferă servicii de visa handling pentru China percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză Diplomatică/Oficială pentru China

Cetățenii din România care călătoresc în China pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles