Viză Coasta de Fildeș

Cetățenii din România care călătoresc în Coasta de Fildeș în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Viza Electronică de Turism se eliberează cetățenilor străini care intenționează sa viziteze Coasta de Fildeș pentru turism (vizitarea locurilor turistice, întâlnirea cu prietenii sau rudele) sau vizite care nu au drept scop activități remunerate. Autorizația se emite cu o valabilitate de 90 de zile de la data specificată în document (date of issue) și poate permite intrări multiple, pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile. Puteți intra în Coasta de Fildeș la orice dată în acestă perioadă de valabilitate.

Atenție! Obținerea autorizației de emitere a vizei pentru Coasta de Fildeș este o formalitate obligatorie de pre-autorizare înainte de emiterea vizei, iar durata maximă de ședere pe teritoriul Coastei de Fildeș va fi acordată la frontieră odată cu eliberarea efectivă a vizei. Decizia privind durata șederii aparține autorităților din Coasta de Fildeș, prin urmare, luați în considerare faptul că este posibil ca acestea să nu vă acorde o viză cu intrări multiple și o ședere de până la 90 de zile.

Vă rugăm să nu aplicați pentru viză cu mai puțin de 3 zile lucrătoare înainte de data planificată de intrare în Coasta de Fildeș.

Viza electronică (pre-autorizarea) este valabilă doar la sosirile pe cale aeriană la Port Bouët Airport din Abidjan (cunoscut și sub numele de Félix-Houphouët-Boigny International Airport). Dacă intenționați să intrați în Coasta de Fildeș prin alte puncte de frontieră (terestre/maritime) este nevoie de o viza biometrică obținută în avans, pentru aceasta, vă rugăm să aplicați pentru o viză clasică accesând secțiunea corespunzătoare - Alte categorii de vize.

 • Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.
 • O copie printată a autorizației electronice primite pe e-mail.
 • Dovada plății taxei pentru viza electronică (pre-autorizare).
 • Certificatul internațional de vaccinare pentru prevenirea Febrei Galbene. În cazul în nu se prezintă dovada imunizării împotriva febrei galbene, este posibil sa fiți obligați să să vă supuneți vaccinării la sosire, înainte de formalitățile de migrație, achitând pe plan local taxele aferente.
ATENȚIE! La punctul de control de la intrarea în Coasta de Fildeș pot fi solicitate adițional:
 • Dovada rezervării biletelor de avion dus-întors. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru zborurile către Coasta de Fildeș aici.
 • Rezervările la hotel sau similar. Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Coasta de Fildeș.
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie. Puteți obține aici asigurarea medicală pentru Coasta de Fildeș.
 • Vă rugăm să luați în considerare faptul că, dacă veți fi însoțit de minori, trebuie depusă o cerere individuală de viză electronică pentru fiecare copil. Toți minorii care îi însoțesc pe părinți trebuie să aibă o viză electronică individuală.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o procură notarială cu acordul privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană.
 • Atenție! La sosiea pe Aeroportul din Abidjan are loc procedura de preluare a datelor biometrice pentru viză. Amprentarea și fotografierea sunt necesare pentru fiecare cerere de viză, chiar dacă solicitantul a obținut deja mai multe vize în trecut. Amprentarea este necesară pentru toți solicitanții, cu excepția minorilor sub 12 ani.
 • Având în vedere frecvența anumitor boli tropicale vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să vă informați asupra măsurilor profilactice și tipurilor de vaccinuri care trebuie efectuate înainte de a călători, urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Coasta de Fildeș să urmărească în permanență recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Coasta de Fildeș, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Coasta de Fildeș adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Coasta de Fildeș.
 • În atenția Cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al UE aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Coasta de Fildeș, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Coasta de Fildeș, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Acte necesare - E-Visa Turism Coasta de Fildeș

 1. O copie scanată a pașaportului (pagina cu datele de identificare). Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni. Puteți încărca în aplicație fie o copie scanată fie o poză electronică de bună calitate.
 2. Dovada rezervării biletelor de avion dus-întors. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru zborurile către Coasta de Fildeș aici.
 3. Rezervările la hotel sau similar. Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Coasta de Fildeș.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Coasta de Fildeș, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Coasta de Fildeș și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Coasta de Fildeș. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Franceză iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Coasta de Fildeș.

PROCESUL DE APLICARE PENTRU VIZĂ ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Completați online aplicația eVisa Coasta de Fildeș

Atașați o copie scanată a documentelor necesare

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Primiți viza pentru Coasta de Fildeș pe e-mail

Ne ocupăm de toate procedurile pentru obținerea vizei dvs.!

Calatoriti fara grija vizei
Călătorie plăcută în Coasta de Fildeș!

Călătoriți ușor și în siguranță cu ajutorul nostru.


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză Coasta de Fildeș


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
Intrare multiplă
90 de zile
Normal
3 zile lucrătoare
73 EUR
60 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei/autorizației se referă la perioada în care este permisă intrarea în Coasta de Fildeș și începe la data solicitată de dvs. (specificată în documentul eliberat). Perioada de ședere permisă este decisă de către autoritățile competente la sosirea la Aeroportul Port Bouët din Abidjan pe baza documentelor prezentate, eliberându-se pentru o ședere de maxim 90 de zile.

3 TIMP DE PROCESARE

Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii cererii, urmând ca autorizația să fie eliberată în mod obișnuit după 3 zile lucrătoare.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare stabilit de Guvernul Republicii Coasta de Fildeș, aceste taxe nefiind returnabile în caz de refuz de eliberare a vizei. Taxele consulare din tabel includ taxa vizei (73 EUR), iar taxele de procesare sunt taxe de servicii.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA.

Plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza online (cu card de credit/debit) în conformitate cu Termenii și Condițiile Centrului de Vize și Legalizări.

Servicii adiționale pentru viză Coasta de Fildeș

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin serviciul Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare a fotografiilor conform normelor impuse de către consulate, la care se adaugă serviciul de SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei. Totodată, pentru siguranța și liniștea dvs. pe durata călătoriei, vă punem la dispoziție serviciul de arhivare în format electronic a vizei obținute.


Dacă vreți să beneficiați de prelucrare prioritară alegeți Serviciul Executiv Visa Express. Astfel, un specialist în servicii executive va prelucra cererea dvs. cu maximă prioritate. Prelucrarea cererii dvs. va începe în următoarele 60 de minute* de la confirmarea plății.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit.
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Un specialist răspunde tuturor întrebărilor dvs. în cel mai rapid și profesionist mod.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

*În următoarele 60 de minute de la lansarea comenzii (în timpul programului de lucru cu publicul) veți primi linku-ul de plată.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Coasta de Fildeș. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Coasta de Fildeș

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Coasta de Fildeș

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Coasta de Fildeș

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Ivory Coast (Côte D'Ivoire) and provides expediting services for visa to Ivory Coast (Côte D'Ivoire) and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Coasta de Fildeș și oferă servicii de visa handling pentru Coasta de Fildeș percepând o taxă pentru serviciile prestate.

e-Visa Afaceri pentru Coasta de Fildeș

Cetățenii din România care călătoresc în Coasta de Fildeș pentru afaceri au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Coasta de Fildeș

Cetățenii din România care călătoresc în Coasta de Fildeș pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Coasta de Fildeș

Cetățenii din România care călătoresc în Coasta de Fildeș pentru vizite oficiale au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles