Viză Kazahstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kazahstan în scop turistic nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 30 de zile.

Viză de tranzit pentru Kazahstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kazahstan în tranzit nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 30 de zile.

Viză Diplomatică/Oficială pentru Kazahstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kazahstan pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Important

Cetățenii români poesori ai pașapoartelor diplomatice sau de serviciu nu au nevoie de viză pentru o perioadă de ședere de până la 90 zile.

  • Atenţie! Cetăţenii străini care călătoresc în Republica Kazahstan au obligaţia ca, în termen de 5 zile de la data trecerii frontierei de stat, să se înregistreze la serviciul Poliţiei de Migraţie din cadrul MAI local. Anumite naționalități printre care și cetățenii români nu au obligația înregistrării dacă se deplasează pe termen scurt și dacă intrarea în R. Kazahstan s-a realizat prin cele 12 aeroporturi internaţionale. Deoarece regulile se schimbă frecvent vă sugerăm să confirmați necesitatea înregistrării consultând ofițerul de migrație de la trecerea frontierei de stat și urmărind în permanență recomandările MAI .
  • Recomandăm tuturor cetățenilor români sau de orice altă naționalitate care se deplasează în Kazahstan, să urmărească recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor UE care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice. Totodată pentru o călătorie în siguranță vă rugăm să urmăriți recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și să încheiați o asigurare medicală de călătorie..
  • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Kazahstan, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Kazahstan adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Kazahstan.
  • Cetățenii români aflați într-o situație deosebită în acestă țară se pot adresa Ambasadei României la Astana. De asemenea, există un Consulat Onorific al României la Alma Ata (Almaty), care poate sprijini rezolvarea unor probleme urgente, prin contactele cu autoritățile locale, dar care nu poate emite documente de identitate românești sau realiza formalități consulare.

Atât România cât și Kazahstan sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Kazahstan, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Kazahstan și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Kazahstan. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de vizare, apostilare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și apostilări documente pentru Kazahstan

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Kazahstan

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Kazahstan

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Kazahstan

Viză de afaceri pentru Kazahstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kazahstan pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru Kazahstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kazahstan pentru activități laborale au nevoie de viză!

Viză de Asistență Tehnică Și Prestare De Servicii pentru Kazahstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kazahstan pentru asistență tehnică și prestare de servicii au nevoie de viză!

Viză privată pentru Kazahstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kazahstan pentru vizite private au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Kazahstan

Cetățenii din România care călătoresc în Kazahstan pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles