Viză Gabon

Cetățenii din România care călătoresc în Gabon au nevoie de viză!

Important

Autorizația electronică de călătorie se eliberează cetățenilor străini care intenționează sa viziteze Republica Gabon, pe baza formalităților făcute la Direcția Generală de Imigrări din Gabon.

Se eliberează pentru o singură intrare cu șederi de una, două, trei luni sau pentru intrări multiple cu o perioadă de ședere de 6 luni. Perioada de valabilitate a vizei începe de la data specificată în document. Puteți intra în Gabon la orice dată în acestă perioadă de valabilitate. Atenție! Această autorizație este valabilă doar dacă intenționați să intrați în Gabon pe cale aeriană via Leon Mba International Airport in Libreville. Cei care intrăi prin alte puncte de frontieră sunt rugați să aplice pentru o viză clasică consultând secțiunile corespunzătoare (viză de turism, viză de afaceri etc.). De asemenea, posibilitatea obținerii unei vize clasice este valabilă și pentru cei care intră pe cale aeriană.

Vă rugăm să aplicați pentru obținerea autorizației din timp însă nu cu mai puțin de 4 zile lucrătoare înainte de data planificată de intrare în Gabon.

Dacă intenționați să rămâneți în Gabon pentru o perioadă ce depășește durata permisă de viză, aceasta se poate prelungi în anumite condiții la ”Directorate General of Documentation and Immigration (DGDI)” în Libreville.

 • Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră.
 • O copie printată a vizei electronice primite pe e-mail.
ATENȚIE! La punctul de control de la intrarea în Gabon pot fi solicitate adițional:
 • Certificatul internațional de vaccinare pentru prevenirea Febrei Galbene.
 • Rezervările la hotel sau similar. Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte pentru Gabon.
 • Dovada rezervării biletelor de avion pentru ieșirea din Gabon. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către Gabon aici.
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie. Puteți obține aici asigurarea medicală pentru Gabon.
 • Vă rugăm să luați în considerare faptul că, dacă veți fi însoțit de minori, trebuie depusă o cerere individuală de viză electronică pentru fiecare copil. Toți minorii care îi însoțesc pe părinți trebuie să aibă o viză electronică individuală.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o procură notarială cu acordul privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană.
 • Atenție! Dacă intenționați să rămâneți în Gabon pentru o perioadă ce depășește durata acordată prin viză, aceasta se poate prelungi la autoritățile competente de la ”Directorate General of Documentation and Immigration (DGDI)” din Libreville, după cum urmează: viza ce permite o ședere de 1 lună poate fi prelungită cu 2 luni; viza ce permite o ședere de 2 luni poate fi prelungită cu 1 lună; vizele de 3 sau 6 luni nu pot fi prelungite.
 • Având în vedere condițiile specifice continentului african și frecvența anumitor boli tropicale, vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să va informați asupra masurilor profilactice și tipurilor de vaccinuri care trebuie efectuate înainte de a călători, urmărind în permanență recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Puteți obține asigurarea medicală online aici.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Gabon să urmărească în permanență recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Gabon, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Gabon adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Gabon.
 • În atenția Cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al UE aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Gabon, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Gabon, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Acte necesare - e-Visa Gabon

 1. O copie scanată a pașaportului (pagina cu datele de identificare). Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni. Puteți încărca în aplicație fie o copie scanată fie o poză electronică de bună calitate.
 2. O fotografie electronică de tip pașaport. Vă rugăm să verificați instrucțiunile.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Gabon, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Gabon și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Gabon. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Franceză iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Gabon.

PROCESUL DE APLICARE PENTRU VIZĂ ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Completați online aplicația eVisa Gabon

Atașați o copie scanată a documentelor necesare

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Primiți viza pentru Gabon pe e-mail

Ne ocupăm de toate procedurile pentru obținerea vizei dvs.!

Calatoriti fara grija vizei
Călătorie plăcută în Gabon!

Călătoriți ușor și în siguranță cu ajutorul nostru.


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză Gabon


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
O singură intrare
1 lună
Normal
3 zile lucrătoare
85 EUR**
49 EUR
O singură intrare
2 luni
Normal
3 zile lucrătoare
85 EUR**
49 EUR
O singură intrare
3 luni
Normal
3 zile lucrătoare
85 EUR**
49 EUR
Intrare multiplă
6 luni
Normal
3 zile lucrătoare
200 EUR**
60 EUR

**Plata taxei consulare se realizează la sosire, la punctul de frontieră, în momentul aplicării vizei în pașaport. Viza se aplică doar dacă dispuneți de autorizația de călătorie. Pentru obținerea acesteia aplicați mai jos.

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei face referire la perioada permisă de ședere în Gabon, care va începe la data solicitată de dvs. (specificată în autorizația eliberată). Puteți intra în Gabon la orice dată în această perioadă de valabilitate.

3 TIMP DE PROCESARE

Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii cererii, urmând ca viza să fie eliberată în mod obișnuit după 3 zile lucrătoare.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare stabilit de Guvernul Republicii Gaboneze, aceste taxe plătindu-se la sosire pe Aeroportul Internațional din Libreville, în momentul eliberării vizei. Taxele consulare din tabel includ taxa vizei după cum urmează: 85 (70+15)EUR pentru vizele cu o intrare / 200 (185+15)EUR pentru vizele cu intrări multiple. Taxele de procesare sunt taxe de servicii.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Plata taxelor consulare se face la sosirea pe aeroport, iar cea a taxelor de procesare se va realiza online (cu card de credit/debit) în conformitate cu Termenii și Condițiile Centrului de Vize și Legalizări.

Servicii adiționale pentru viză Gabon

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin serviciul Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare a fotografiilor conform normelor impuse de către consulate, la care se adaugă serviciul de SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei. Totodată, pentru siguranța și liniștea dvs. pe durata călătoriei, vă punem la dispoziție serviciul de arhivare în format electronic a vizei obținute.


Dacă vreți să beneficiați de prelucrare prioritară alegeți Serviciul Executiv Visa Express. Astfel, un specialist în servicii executive va prelucra cererea dvs. cu maximă prioritate. Prelucrarea cererii dvs. va începe în următoarele 60 de minute* de la confirmarea plății.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit.
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Un specialist răspunde tuturor întrebărilor dvs. în cel mai rapid și profesionist mod.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

*În următoarele 60 de minute de la lansarea comenzii (în timpul programului de lucru cu publicul) veți primi linku-ul de plată.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Gabon. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Gabon

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Gabon

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Gabon

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Gabon and provides expediting services for visa to Gabon and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Gabon și oferă servicii de visa handling pentru Gabon percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză de turism pentru Gabon

Cetățenii din România care călătoresc în Gabon în scop turistic au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru Gabon

Cetățenii din România care călătoresc în Gabon pentru afaceri au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Gabon

Cetățenii din România care călătoresc în Gabon pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Gabon

Cetățenii din România care călătoresc în Gabon pentru vizite oficiale au nevoie de viză!