Viză Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Persoanele care se deplasează în Iran în scop turistic sau pentru vizite private pot obține viza la sosire pentru o perioada de ședere de 30 de zile, cu condiția obținerii în prealabil a autorizației de la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Islamice Iran.

Posibilitatea obținerii vizei la sosire se aplică doar celor care sosesc pe cale aeriană prin unul din următoarele aeroporturi:

 • 1Imam Khomeini International Airport (Tehran)
 • Isfahan International Airport (Isfahan)
 • Mashhad International Airport (Mashhad)
 • Shiraz International Airport (Shiraz)
 • Tabriz International Airport (Tabriz)
 • Bandar Abbas International Airport (Bandar Abbas)

 • Orumiyeh International Airport (Urmia)
 • Ahwaz International Airport (Ahwaz)
 • Kerman International Airport (Kerman)
 • Kish International Airport (Kish Island)
 • Qeshm international Airport (Qeshm Island)

Cei care sosesc în Iran prin alt punct de frontieră (inclusiv pe cale terestră) trebuie să obțină în prealabil o viză clasică de la una din Misiunile Diplomatice sau Consulare ale Iranului.

Atenție! Autorizația de la MAE Iranian se obține pentru unul din aeroporturile de mai sus. În consecință, trebuie să sosiți în Iran pe aeroportul pentru care a fost obținută autorizația. Principalul aeroport din Iran este cel din Teheran (Imam Khomeini).

În caz de necesitate, aceste vize pot fi prelungite pe plan local urmând procedurile specifice impuse de Departamentul de Imigrări din Iran.

Vă rugăm să aplicați pentru obținerea autorizației din timp - cu minim 3 zile înainte de data planificată de intrare în Iran. Vă rugăm să țineți cont ca organele abilitate din Iran sunt cele care decid acordarea sau refuzul autorizației/vizei.

La sosirea pe aeroportul din IRAN trebuie să vă mergeți la Ghiseul pentru Vize la Sosire (Visa-On-Arrival counter) și să prezentați următoarele documente:

 • Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni la data intrării în Iran cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră. Pașaportul nu trebuie să conțină vize sau evidențe ale călătoriilor în Israel (ștampile intrare/ieșire etc.).
 • O copie printată a autorizației (Electronic Visa) primite pe e-mail.
Ofițerul de imigrări va poate solicita adițional:
 • Rezervările la hotel sau similar. Dacă incă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de face aici rezervarea pentru Hoteluri în Iran. În cazul în care sunteți cazat la o persoană particulară (membru de familie, prieten etc.) va trebui să faceți dovada adresei unde veți locui (inclusiv număr de telefon și numele persoanei care vă găzduiește). Dacă este membru de familie cetățean străin rezident în Iran, este indicat să aveți o copie după pașaportul și viza/permisul de rezidență valabil al acestuia. Cei care călătoresc ca parte a unui tur organizat de o agenție de turism (iraniană sau străină) pot prezenta o confirmare prin care se detaliaza serviciile incluse și itinerariul. Din documente trebuie să reiasă hotelul/urile la care veți fi cazat.
 • Dovada rezervării biletelor de avion (sau alt mijloc de transport) pentru ieșirea din Iran. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta aici ofertele disponibile pentru zborurile către Iran.
 • Asigurarea medicală de călătorie pentru întreaga perioada de ședere. Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie. De asemenea, vă informăm că în Iran deținerea unei asigurări medicale este obligatorie, fie încheiată printr-o companie iraniană, fie printr-o companie din străinătate. În cazul companiilor din străinătate în document trebuie să fie clar specificată țara de acoperire, respectiv IRAN (Republica Islamica Iran). Dacă pe asigurare se menționează ca arie de acoperire „Worldwide”, „Middle East”, „Asia” sau similar, este posibil să nu fie acceptată și să fiți nevoiți să încheiați o altă asigurare (pe aeroportul din Teheran există un birou la care se pot încheia astfel de asigurări). Puteți obține aici asigurarea medicală pentru Iran.
 • Fotografii tip pașaport.
 • Dovada solvabilității economice (deținerea de fonduri suficiente pentru durata călătoriei).

INDICAȚII: La sosirea pe aeroportul iranian veți fi întrebat dacă dețineți o viză sau dacă o veți obține la sosire pe baza autorizației primite pe e-mail. Ulterior, dacă veți obține viza la sosire, angajații din aeroport vă vor direcționa spre ghișeele pentru Viza la Sosire și spre Casieria unde veți face plata corespunzătoare (75 EUR). La ghișeul pentru Viza la Sosire veți prezenta pașaportul, autorizația e-visa și restul documentelor (în cazul în care vă sunt solicitate). Veți fi rugat să asteptați până vi se strigă numele pentru preluarea pașaportului cu viza, după care puteți să procedați la realizarea formalităților de imigrare și de preluare a bagajelor (dacă aveți bagaj de cală).

Atenție! Deținerea unei autorizații pentru obținerea vizei la sosire sau a unei vize eliberate de un Consular Iranian nu garantează automat dreptul de intrare în Iran, dacă nu se poate face dovada privind cazarea pe teritoriul iranian și părăsirea țării după expirarea vizei.

 • Vă rugăm să luați în considerare faptul că, dacă veți fi însoțit de minori, trebuie depusă o cerere individuală de viză electronică pentru fiecare copil. Toți minorii care îi însoțesc pe părinți trebuie să aibă o viză electronică individuală.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o declarație notarială privind acordul părintelui/părinților privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană.
 • Atenție! Depășirea perioadei de ședere acordată prin viză este considerată o încălcare a legii și se sancționează în conformitate cu legislația iraniană. Dacă din diferite motive sunteți nevoiți să rămâneți în Oman pentru o perioadă mai mare decât cea acordată prin viză, vă rugăm să luați legătura cu autoritățile locale înainte de expirarea vizei (contactarea Departamentului de Imigrări local).
 • Vă rugăm să respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale, precum și codul vestimentar islamic. Turiștii un sunt exceptați de la aplicarea legilor islamice în privința vestimentației. Persoanele de sex feminin trebuie să aibă corpul și capul în permanență acoperite (se acceptă acoperirea capului cu o eșarfa). Pe de altă parte bărbaților nu le este permis portul pantalonilor scurți în public.
 • Pentru o călătorie în siguranță vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să vă informați asupra masurilor profilactice înainte de a călători, urmărind recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Iran să urmărească în permanență recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Iran, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Iran adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Iran.
 • Cetățenii români, în caz de necesitate, se pot adresa Ambasadei Romaniei în Iran (Teheran), care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Republica Islamică Iran.
 • În atenția Cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al UE aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Iran, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Iran, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Acte necesare - autorizația electronică pentru viza la sosire - Iran

 1. O copie scanată a pașaportului (pagina cu datele de identificare). Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni. Puteți încărca în aplicație fie o copie scanată fie o poză electronică de bună calitate. Vezi indicațiile.
 2. O fotografie electronică de tip pașaport. Vă rugăm să verificați instrucțiunile.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Iran, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Iran și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Iran. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Persană (Farsi/Dari) iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Iran.

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză Iran

Completați datele în aplicație și trimiteți documentele prin metoda aleasă (curier sau personal la birourile noastre).

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Ne ocupăm de toate procedurile pentru obținerea vizei dvs. și vă transmitem pașaportul cu viză îndată ce aceasta a fost aprobată prin metoda aleasă de dvs.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în Iran!

Călătoriți ușor și în siguranță cu ajutorul nostru.www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Iran

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Iran

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Iran

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Iran and provides expediting services for visa to Iran and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Iran și oferă servicii de visa handling pentru Iran percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză de turism pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran în scop turistic au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză pentru șoferi profesioniști pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran pentru a desfășura activități de transport internațional în calitate de șoferi profesioniști au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!