Viză Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Persoanele care se deplasează în Iran în scop turistic sau pentru vizite private pot obține viza la sosire pentru o perioada de ședere de 30 de zile, cu condiția obținerii în prealabil a autorizației de la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Islamice Iran.

Posibilitatea obținerii vizei la sosire se aplică doar celor care sosesc pe cale aeriană prin unul din următoarele aeroporturi:

 • 1Imam Khomeini International Airport (Tehran)
 • Isfahan International Airport (Isfahan)
 • Mashhad International Airport (Mashhad)
 • Shiraz International Airport (Shiraz)
 • Tabriz International Airport (Tabriz)
 • Bandar Abbas International Airport (Bandar Abbas)

 • Orumiyeh International Airport (Urmia)
 • Ahwaz International Airport (Ahwaz)
 • Kerman International Airport (Kerman)
 • Kish International Airport (Kish Island)
 • Qeshm international Airport (Qeshm Island)

Cei care sosesc în Iran prin alt punct de frontieră (inclusiv pe cale terestră) trebuie să obțină în prealabil o viză clasică de la una din Misiunile Diplomatice sau Consulare ale Iranului.

Atenție! Autorizația de la MAE Iranian se obține pentru unul din aeroporturile de mai sus. În consecință, trebuie să sosiți în Iran pe aeroportul pentru care a fost obținută autorizația. Principalul aeroport din Iran este cel din Teheran (Imam Khomeini).

În caz de necesitate, aceste vize pot fi prelungite pe plan local urmând procedurile specifice impuse de Departamentul de Imigrări din Iran.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International, cu sediul în centrul Bucureștiului, este primul și unicul furnizor de servicii specializate de asistență și consiliere pentru obținerea vizelor, autorizațiilor de călătorie și permiselor de ședere pentru peste 100 de țări din lume. Venim astfel în sprijinul celor care se deplaseză în Iran și nu cunosc procedurile care trebuie urmate pentru obținerea autorizațiilor, vizelor sau permiselor necesare.

Vă putem asista pentru obținerea autorizației pentru obținerea vizei la sosire pe aeroportul din Iran ales de dvs. Va trebui să completați aplicația de mai jos (butonul „aplică aici”) și să încărcați în aplicație o poză electronică de tip pașaport și o copie scanată după pagina cu datele de identificare ale pașaportului.

Specialiștii Centrului de Vize vor prelua solicitarea dvs. și în cel mai scurt timp vor demara toate procedurile pentru obținerea autorizației dvs. De asemenea, pe parcursul întregului proces vă stau la dispoziție pentru orice orice alte nelămuriri referitoare la călătoria dvs. în Iran.

Personalul Centrului de Vize vă poate asista în limba engleză, spaniolă, franceză, portugheză și română.

Vă rugăm să aplicați pentru obținerea autorizației din timp - cu minim 3 zile înainte de data planificată de intrare în Iran. Vă rugăm să țineți cont ca organele abilitate din Iran sunt cele care decid acordarea sau refuzul autorizației/vizei.

La sosirea pe aeroportul din IRAN trebuie să vă mergeți la Ghiseul pentru Vize la Sosire (Visa-On-Arrival counter) și să prezentați următoarele documente:

 • Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni la data intrării în Iran cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră. Pașaportul nu trebuie să conțină vize sau evidențe ale călătoriilor în Israel (ștampile intrare/ieșire etc.).
 • O copie printată a autorizației (Electronic Visa) primite pe e-mail.
Ofițerul de imigrări va poate solicita adițional:
 • Rezervările la hotel sau similar. Dacă incă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de face aici rezervarea pentru Hoteluri în Iran. În cazul în care sunteți cazat la o persoană particulară (membru de familie, prieten etc.) va trebui să faceți dovada adresei unde veți locui (inclusiv număr de telefon și numele persoanei care vă găzduiește). Dacă este membru de familie cetățean străin rezident în Iran, este indicat să aveți o copie după pașaportul și viza/permisul de rezidență valabil al acestuia. Cei care călătoresc ca parte a unui tur organizat de o agenție de turism (iraniană sau străină) pot prezenta o confirmare prin care se detaliaza serviciile incluse și itinerariul. Din documente trebuie să reiasă hotelul/urile la care veți fi cazat.
 • Dovada rezervării biletelor de avion (sau alt mijloc de transport) pentru ieșirea din Iran. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta aici ofertele disponibile pentru zborurile către Iran.
 • Asigurarea medicală de călătorie pentru întreaga perioada de ședere. Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie. De asemenea, vă informăm că în Iran deținerea unei asigurări medicale este obligatorie, fie încheiată printr-o companie iraniană, fie printr-o companie din străinătate. În cazul companiilor din străinătate în document trebuie să fie clar specificată țara de acoperire, respectiv IRAN (Republica Islamica Iran). Dacă pe asigurare se menționează ca arie de acoperire „Worldwide”, „Middle East”, „Asia” sau similar, este posibil să nu fie acceptată și să fiți nevoiți să încheiați o altă asigurare (pe aeroportul din Teheran există un birou la care se pot încheia astfel de asigurări). Puteți obține aici asigurarea medicală pentru Iran.
 • Fotografii tip pașaport.
 • Dovada solvabilității economice (deținerea de fonduri suficiente pentru durata călătoriei).

INDICAȚII: La sosirea pe aeroportul iranian veți fi întrebat dacă dețineți o viză sau dacă o veți obține la sosire pe baza autorizației primite pe e-mail. Ulterior, dacă veți obține viza la sosire, angajații din aeroport vă vor direcționa spre ghișeele pentru Viza la Sosire și spre Casieria unde veți face plata corespunzătoare (75 EUR). La ghișeul pentru Viza la Sosire veți prezenta pașaportul, autorizația e-visa și restul documentelor (în cazul în care vă sunt solicitate). Veți fi rugat să asteptați până vi se strigă numele pentru preluarea pașaportului cu viza, după care puteți să procedați la realizarea formalităților de imigrare și de preluare a bagajelor (dacă aveți bagaj de cală).

Atenție! Deținerea unei autorizații pentru obținerea vizei la sosire sau a unei vize eliberate de un Consular Iranian nu garantează automat dreptul de intrare în Iran, dacă nu se poate face dovada privind cazarea pe teritoriul iranian și părăsirea țării după expirarea vizei.

 • Vă rugăm să luați în considerare faptul că, dacă veți fi însoțit de minori, trebuie depusă o cerere individuală de viză electronică pentru fiecare copil. Toți minorii care îi însoțesc pe părinți trebuie să aibă o viză electronică individuală.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o declarație notarială privind acordul părintelui/părinților privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană.
 • Atenție! Depășirea perioadei de ședere acordată prin viză este considerată o încălcare a legii și se sancționează în conformitate cu legislația iraniană. Dacă din diferite motive sunteți nevoiți să rămâneți în Oman pentru o perioadă mai mare decât cea acordată prin viză, vă rugăm să luați legătura cu autoritățile locale înainte de expirarea vizei (contactarea Departamentului de Imigrări local).
 • Vă rugăm să respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale, precum și codul vestimentar islamic. Turiștii un sunt exceptați de la aplicarea legilor islamice în privința vestimentației. Persoanele de sex feminin trebuie să aibă corpul și capul în permanență acoperite (se acceptă acoperirea capului cu o eșarfa). Pe de altă parte bărbaților nu le este permis portul pantalonilor scurți în public.
 • Pentru o călătorie în siguranță vă recomandăm să încheiați o asigurare medicală valabilă pe toată durata călătoriei și să vă informați asupra masurilor profilactice înainte de a călători, urmărind recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Iran să urmărească în permanență recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Iran, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Iran adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Iran.
 • Cetățenii români, în caz de necesitate, se pot adresa Ambasadei Romaniei în Iran (Teheran), care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Republica Islamică Iran.
 • În atenția Cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al UE aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Iran, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Iran, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora va puteți adresa utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Acte necesare - autorizația electronică pentru viza la sosire - Iran

 1. O copie scanată a pașaportului (pagina cu datele de identificare). Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni. Puteți încărca în aplicație fie o copie scanată fie o poză electronică de bună calitate. Vezi indicațiile.
 2. O fotografie electronică de tip pașaport. Vă rugăm să verificați instrucțiunile.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Iran, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Iran și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Iran. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Persană (Farsi/Dari) iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Iran.

PROCESUL DE APLICARE PENTRU VIZĂ ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Completați online aplicația eVisa Iran

Atașați o copie scanată a documentelor necesare

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Primiți viza pentru Iran pe e-mail

Ne ocupăm de toate procedurile pentru obținerea vizei dvs.!

Calatoriti fara grija vizei
Călătorie plăcută în Iran!

Călătoriți ușor și în siguranță cu ajutorul nostru.


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză Iran


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
Viza la Sosire (VOA) Authorization Code
30 zile de ședere
Normal
1-3 zile lucrătoare
75 EUR**
36 EUR

** Taxa consulară pentru emiterea vizei se va achita la sosirea pe aeroportul din Iran (la terminalele bancare destinate plăților pentru vize). Aceasta este în cuantum de 75 EUR pentru orice naționalitate, cu excepția cetățenilor australieni pentru care taxa este de 145 EUR. Taxa de procesare este taxa de servicii percepută de Centrul de Vize și se va achita în prealabil.

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Viza la sosire este valabilă pentru o singură intrare.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei face referire la perioada de ședere permisă în Iran (30 de zile).

3 TIMP DE PROCESARE

Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii cererii, urmând ca autorizația MAE Iran privind eliberarea vizei la sosire să fie eliberată în mod obișnuit după 1-3 zile lucrătoare. Timpul de procesare menționat este unul orientativ, timpul necesar aprobării vizelor depinzând de departamentul de imigrări din Iran.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare stabilit de Republica Islamică Iran. ACEASTĂ TAXĂ SE VA ACHITA LA SOSIREA PE AEROPORTUL DIN IRAN. Taxele de procesare sunt taxe de servicii.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Plata taxelor consulare se face la sosirea pe aeroport, iar cea a taxelor de procesare se va realiza online (cu card de credit/debit) în conformitate cu Termenii și Condițiile Centrului de Vize și Legalizări.

Servicii adiționale pentru viză Iran

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin serviciul Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare a fotografiilor conform normelor impuse de către consulate, la care se adaugă serviciul de SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei. Totodată, pentru siguranța și liniștea dvs. pe durata călătoriei, vă punem la dispoziție serviciul de arhivare în format electronic a vizei obținute.


Dacă vreți să beneficiați de prelucrare prioritară alegeți Serviciul Executiv Visa Express. Astfel, un specialist în servicii executive va prelucra cererea dvs. cu maximă prioritate. Prelucrarea cererii dvs. va începe în următoarele 60 de minute* de la confirmarea plății.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit.
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Un specialist răspunde tuturor întrebărilor dvs. în cel mai rapid și profesionist mod.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

*În următoarele 60 de minute de la lansarea comenzii (în timpul programului de lucru cu publicul) veți primi linku-ul de plată.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Iran. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Iran

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Iran

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Iran

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Iran and provides expediting services for visa to Iran and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Iran și oferă servicii de visa handling pentru Iran percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză de turism pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran în scop turistic au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză pentru șoferi profesioniști pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran pentru a desfășura activități de transport internațional în calitate de șoferi profesioniști au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles

Informare
Stimați clienți, pe data de 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) nu vom avea program cu publicul. Pentru urgențe, vă rugăm să ne contactați pe mail la contact@centruldevize.ro și veți primi un răspuns în maxim 24 de ore. La mulți ani România!
×