Viză Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran în scop turistic au nevoie de viză!

Viză de turism pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran în scop turistic au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză pentru șoferi profesioniști pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran pentru a desfășura activități de transport internațional în calitate de șoferi profesioniști au nevoie de viză!

Alte Categorii De Vize pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran pentru scopuri specifice sau emigrare au nevoie de viză!

Centrul de Vize și Legalizări T&B International, cu sediul în centrul Bucureștiului, este primul și unicul furnizor de servicii specializate de asistență și consiliere pentru obținerea vizelor, permiselor de muncă și de ședere pentru peste 100 de state din România.

Acordarea vizelor/permiselor de orice tip este discreționară și intră în sarcina Secțiilor Consulare din cadrul Ambasadelor sau a Autorității pentru Străini și Imigrări a fiecărei țări, Centrul de Vize T&B International având rolul de a pregăti și transmite spre analiză (acolo unde este posibil) documentația necesară în funcție de fiecare caz în parte. Venim astfel în sprijinul celor care se deplaseză în Iran și nu cunosc procedurile care trebuie urmate pentru obținerea vizelor sau permiselor necesare. De asemenea, în caz de necesitate, ne putem ocupa de toate formalitățile privind traducerea și legalizarea actelor care urmează să producă efecte în Iran, scutindu-vă de contactul dificil cu birocrația.

Deoarece punem accentul pe utilizarea cât mai eficientă a timpului și reducerea costurilor pentru clienții noștri, toate detaliile pot fi transmise via e-mail iar documentele prin curier. De asemenea, în cazul în care doriți să veniți personal la birourile noastre, acest lucru este posibil pe baza unei programări în prealabil. Prin programarea prealabilă se evită aglomerarea și se asigură confortul solicitantului. Dacă solicitanții nu au făcut o programare în avans, aceștia vor putea beneficia de serviciile noastre în funcție de disponibilitate.

Pentru detalii privind obținerea vizelor, permiselor de munca sau de rezidență pentru Iran (inclusiv pentru programări), vă rugăm să completați aplicația de mai jos (butonul „aplică aici”). Specialiștii Centrului de Vize vor prelua solicitarea dvs. și în cel mai scurt timp vă vor oferi toate detaliile privind taxele consulare și de procesare, pașii și procedurile care trebuie urmate conform normelor impuse de autoritățile din Iran.

Personalul Centrului de Vize vă poate asista în limba română, limba engleză și limba spaniolă. De asemenea, mesajele scrise pot fi transmise și în franceză, italiană sau portugheză.

Instrucțiuni privind călătoria în Iran

La punctul de control de la întrarea în Iran va trebui să prezentați:

 • Pașaportul cu o valabilitate de minim 6 luni la data intrării în Iran cu 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către ofițerii de frontieră. Pașaportul nu trebuie să conțină vize sau evidențe ale călătoriilor în Israel (ștampile intrare/ieșire etc.).
 • Viza în conformitate cu scopul călătoriei în Iran.

În funcție de scopul exact al vizitei în Iran ofițerul de imigrări va poate solicita adițional:

 • Rezervările la hotel sau similar. Dacă incă nu v-ați rezervat hotelul, vă oferim posibilitatea de face aici rezervarea pentru Hoteluri în Iran. În cazul în care sunteți cazat la o persoană particulară (membru de familie, prieten etc.) va trebui să faceți dovada adresei unde veți locui (inclusiv număr de telefon și numele persoanei care vă găzduiește).
 • Dovada rezervării biletelor de avion (sau alt mijloc de transport dacă este disponibil) pentru ieșirea din Iran. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta aici ofertele disponibile pentru zborurile către Iran. Dovada ieșirii din țară nu este necesară în cazul celor care sosesc pentru stabilirea rezidenței pe teritoriul acestui stat.
 • Dovada solvabilității economice (deținerea de fonduri suficiente pentru durata călătoriei).
 • Asigurarea medicală de călătorie pentru întreaga perioada de ședere. Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie. De asemenea, vă informăm că în Iran deținerea unei asigurări medicale este obligatorie, fie încheiată printr-o companie iraniană, fie printr-o companie din străinătate. Puteți obține online aici asigurarea medicală pentru Iran.
 • Orice alte documente care dovedesc scopul deplasării în Iran.
 • Pentru o călătorie în siguranță și pentru evitarea costurilor medicale foarte ridicate în cazul unui eveniment medical neplăcut pe timpul șederii, vă recomandăm insistent să încheiați o asigurare medicală de călătorie și să urmăriți recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor străini care se deplasează în Iran să urmărească recomandările de călătorie ale autorităților locale și ale statelor Uniunii Europene care pot fi consultate accesând motorul Travel Advice.
 • În cazul în care întâmpinați o situație de urgență pe parcursul călătoriei dumneavoastă, contactați imediat Ambasada sau Consulatul țării dvs. din Iran, care vă poate oferi asistența consulară de specialitate. În situația în care țara dvs. nu este reprezentată în Iran adresați-vă Misiunii Diplomatice sau Consulare a țării dvs. în a cărei jurisdictie se înscrie Iran.
 • Cetățenii români, în caz de necesitate, se pot adresa Ambasadei Romaniei în Iran (Teheran), care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Republica Islamică Iran.
 • În atenția cetățenilor Uniunii Europene! Vă informăm că orice cetățean al Uniunii Europene aflat într-o țară din afara Uniunii în care propriul său stat nu este reprezentat are dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări din Uniune. Prin urmare, în cazul în care propriul dvs. stat nu are o misiune diplomatică sau consulară rezidentă în Iran, aveți dreptul la protecție din partea autorităților diplomatice sau consulare ale oricărei alte țări membre a UE care dispune de o misiune rezidentă în Iran, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. Pentru lista țarilor UE cărora vă puteți adresa în Iran utilizați motorul de căutare din secțiunea - Protecția Cetățenilor Uniunii Europene în Străinătate disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.
 • Vă rugăm să respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale, precum și codul vestimentar islamic. Turiștii un sunt exceptați de la aplicarea legilor islamice în privința vestimentației. Persoanele de sex feminin trebuie să aibă corpul și capul în permanență acoperite (se acceptă acoperirea capului cu o eșarfa). Pe de altă parte bărbaților nu le este permis portul pantalonilor scurți în public.

Calătoriile cu autoturismul înmatriculat în România (sau în alte state)

Pentru intrarea pe teritoriul Iranului a unui autoturism înmatriculat în România este necesară obţinerea documentelor de tranzit din partea Automobil Club Român - „Carnet de Passage en Douane”. La punctul de trecere al frontierei în Iran se va solicita acest document. Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta sau puteți lua legătura cu ACR (Automobil Club Român). Totodată, vă informăm că în Iran permisul naţional este valabil numai împreună cu permisul internaţional de conducere (se obţine de la ACR), pentru o perioada de o lună, ulterior fiind necesară obţinerea unui permis iranian.

 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o declarație notarială cu acordul unuia dintre părinți sau al ambilor părinți, după caz, privind călătoria minorului cu celălalt părinte sau cu o terță persoană.

Notă: În cazul părinților divorțați, declarația notarială a celuilalt părinte este necesară doar în cazul custodiei comune. În caz contrar, se va prezenta hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă prin care minorul i-a fost încredințat sau, după caz, prin care i-a fost atribuită exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești. În cazul în care celălalt părinte este decedat, dispărut sau decăzut din drepturi se va face dovada decesului/dispariției/decăderii din drepturile părintești prin prezentarea documentelor care dovedesc acest aspect (certificatului de deces, comunicare oficială din partea misiunilor diplomatice sau a oficiilor consulare în străinătate, hotărârea judecătorească definitivă de declarare a morții, de constatare a dispariției sau a decăderii din drepturi, după caz). În cazul în care ambii părinți sunt decedați/decăzuți din drepturi se va prezenta declarația reprezentantului legal al minorului.

Actele oficiale emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în Iran, trebuie să fie supuse procedurii de supralegalizare, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Supralegalizarea reprezintă procedura de autentificare a actelor oficiale străine care urmează sa producă efecte juridice în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga. Procedura de supralegalizare este mult mai complexă ca cea de Apostilare, presupunând un numar mult mai mare de certificări și anume: din partea instituțiilor tutelare ale entitățiilor instituționale emitente ale documentelor, supralegalizarea la Ministerul Afacerilor Externe al țării care a emis actul și ulterior legalizarea sigiliului și semnăturii Ministerului Afacerilor Externe pe cale diplomatică (de către ambasadele sau reprezentanțele consulare ale statelor în care actul urmează să producă efecte).

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în Iran și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de supralegalizare administrativă și consulară și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în Iran. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Persană (Farsi/Dari) iar pentru vizare și supralegalizare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Supralegalizări documente pentru Iran.

CU T&B INTERNATIONAL PROCESUL ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of Iran and provides expediting services for visa to Iran and charges a service fee.

Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din Iran și oferă servicii de pregătire și expediere a documentelor pentru vizelele pentru Iran percepând o taxă pentru serviciile prestate. Centrul de Vize nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari sau de imigrări. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada Iran sau de autoritățile de imigrări, după caz.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în Iran

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre Iran

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru Iran

Viză Diplomatică/Oficială pentru Iran

Cetățenii din România care călătoresc în Iran pentru vizite oficiale nu au nevoie de viză!