Viză India

Cetățenii din România care călătoresc în India în scop turistic au nevoie de viză!

Important

Viza Electronică de Turism pentru India se eliberează pentru călătoriile care au ca scop vizitarea locurilor turistice, întâlnirea cu prietenii sau rudele din India sau pentru participarea la un program de Yoga de scurtă durată în India.

• Acest tip de viză nu este valabilă pentru călătoriile în zonele/ariile restricționate pentru care este nevoie de un permis special eliberat de către Civil Authority: Parts of State of Manipur, Parts of State of Mizoram, Parts of State of Arunachal Pradesh, Parts of State of Nagaland, Parts of State of Sikkim, Parts of State of Uttaranchal/Parts of State of Jammu and Kashmir, Parts of State of Rajasthan/Parts of State of Himachal Pradesh, Whole of Union Territory of Andaman & Nicobar Islands, Part of the State of Sikkim.
Persoanele de origine pakistaneză (sau care au dublă cetățenie și dețin un pașaport pakistanez) nu sunt eligibile pentru acest tip de viză. Acestea trebuie să aplice pentru o viză clasică.
Jurnaliștii, scriitorii (inclusiv blogging), fotografii, cei care lucrează în domeniul mass-media, publicitate (această listă nu este exhaustivă) trebuie să aplice pentru o Viză de Jurnalism (J) indiferent de scopul vizitei în India (turism, personal sau profesional).
Viza electronică permite intrarea în India prin 25 Aeroporturi și 5 Porturi din India: Viza electronică permite intrarea în India prin 25 Aeroporturi și 5 Porturi din India:
 • Aeroporturi eligibile: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi & Vishakhapatnam;
 • Porturi eligibile: Cochin, Goa, Mangalore,Mumbai,Chennai.

Cu toate acestea, străinul poate ieși prin oricare punct de control autorizat (Immigration Check Posts ICPs) din India.

 • Pașaportul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la data sosirii în India și minim 2 pagini libere pentru aplicarea ștampilelor de către Ofițerul de Imigrație la punctul control. Atenție! Viza electronică este disponibilă doar posesorilor de pașapoarte Simple (Ordinary Passport), posesorii pașapoartelor diplomatice sau de serviciu (oficiale) trebuind să aplice pentru o viză clasică.
 • La punctul de control de la intrarea în India se va prezenta o copie printată a vizei electronice primite pe e-mail. La sosirea pe aeroportul (portul) din India vi se vor preleva datele biometrice (amprentele), cu excepția persoanelor de peste 70 de ani și a minorilor sub 12 ani.
 • Cetățenii care sosesc din țări cu risc de transmitere a febrei galbene trebuie să prezinte dovada vaccinării, în caz contrar aceștia riscând să fie plasați în carantină timp de 6 zile de la sosirea în India.
  Vezi lista țărilor pentru care vaccinarea este obligatorie.
 • Călătorii trebuie să prezinte la punctul de control de la intrarea în India rezervarea biletelor de avion (sau alt mijloc de transport) pentru ieșirea din țară și dovada deținerii mijloacelor financiare suficiente. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către India aici.
 • În cazul în care vă veți caza la hotel pe perioada șederii în India este recomandat să puteți face dovada rezervărilor la punctul de control de la intrarea în India (cel puțin pentru primele zile de ședere). Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul pentru șederea în India, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte aici.
 • Deși prezentarea unei polițe de asigurare medicală de călătorie nu este obligatorie pentru solicitarea vizei pentru India, vă recomandăm să încheiați o asigurare care să acopere eventualele cheltuieli medicale. În Republica India se întâlnesc frecvent boli precum hepatita, malaria, meningita, holera, febra tifoidă, febra dengue, și alte boli tropicale. Puteți obține asigurarea medicală de călătorie online aici.
 • Vă rugăm să luați în considerare faptul că, dacă veți fi însoțit de minori, trebuie depusă o cerere individuală de viză electronică pentru fiecare copil. Toți minorii care îi însoțesc pe părinți trebuie să aibă o viză electronică individuală.
 • În cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia, la punctul de control de la frontieră trebuie prezentată o procură notarială cu acordul privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană. Procura trebuie tradusă în limba engleză.

Acte necesare - viza electronică de turism India

 1. O copie scanată a pașaportului (pagina cu datele de identificare). Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni de la data intrării în India. Puteți încarca în aplicație fie o copie scanată fie o poza electronică de bună calitate.
 2. O fotografie electronică de tip pașaport. Vă rugăm să verificați instrucțiunile.

Atât România cât și India sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în India, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în India și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în India. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de traduceri, accesați pagina dedicată pentru Traduceri Hindi iar pentru vizare și apostilare a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Apostilări documente pentru India .

PROCESUL DE APLICARE PENTRU VIZĂ ESTE SIMPLU, RAPID ȘI SIGUR


Aplica online pentru viza
Completați online aplicația eVisa India

Atașați o copie scanată a documentelor necesare

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Primiți viza pentru India pe e-mail

Ne ocupăm de toate procedurile pentru obținerea vizei dvs.!

Calatoriti fara grija vizei
Călătorie plăcută în India!

Călătoriți ușor și în siguranță cu ajutorul nostru.


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză India


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
Intrare dublă
30 de zile
Normal
5 zile lucrătoare
25,63 USD
59 EUR
Intrare multiplă
1 an de zile
Normal
5 zile lucrătoare
41 USD
59 EUR
Intrare multiplă
5 ani de zile
Normal
5 zile lucrătoare
82 USD
59 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi. A doua intrare în India trebuie să aibă loc în termen de 60 de zile de la data aplicării ștampilei pentru prima intrare.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei face referire la intervalul de timp în care aceasta poate fi utilizată pentru a intra în India . Valabilitatea nu începe cu data în care sosiți în India, ci cu data emiterii vizei. Perioada de ședere este calculată din momentul sosirii în India și este limitata la maxim 60 de zile.

3 TIMP DE PROCESARE

Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii cererii, urmând ca viza să fie eliberată după 2-4 zile lucrătoare (în mod obișnuit). În anumite cazuri, Guvernul Indiei iși rezervă dreptul de a prelungi durata de procesare a vizelor.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare stabilit de Guvernul Indiei Indiei, aceste taxe nefiind returnabile în caz de refuz de eliberare a vizei.

Taxa consulară menționată în tabel include comisionul bancar de 2.5% perceput adițional pe lângă taxa consulară propriu-zisă.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Facturarea și plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza online (cu card de credit/debit) în conformitate cu Termenii și Condițiile Centrului de Vize și Legalizări. Confirmarea cu detaliile plății va fi transmisă pe e-mail.

Servicii adiționale pentru viză India

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin serviciul Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare a fotografiilor conform normelor impuse de către consulate, la care se adaugă serviciul de SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei. Totodată, pentru siguranța și liniștea dvs. pe durata călătoriei, vă punem la dispoziție serviciul de arhivare în format electronic a vizei obținute.


Dacă vreți să beneficiați de prelucrare prioritară alegeți Serviciul Executiv Visa Express. Astfel, un specialist în servicii executive va prelucra cererea dvs. cu maximă prioritate. Prelucrarea cererii dvs. va începe în următoarele 60 de minute* de la confirmarea plății.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit.
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Un specialist răspunde tuturor întrebărilor dvs. în cel mai rapid și profesionist mod.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

*În următoarele 60 de minute de la lansarea comenzii (în timpul programului de lucru cu publicul) veți primi linku-ul de plată.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada India. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în India

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre India

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru India

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of India and provides expediting services for visa to India and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din India și oferă servicii de visa handling pentru India percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză de turism pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India în scop turistic au nevoie de viză!

e-Visa Afaceri pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză pentru conferințe pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru conferințe au nevoie de viză!

Viză internship pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru internship au nevoie de viză!

Viză pentru proiecte pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru proiecte au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru activități laborale au nevoie de viză!

Viză de cercetare pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru cercetare au nevoie de viză!

Viză de studii pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru studii au nevoie de viză!

Viză jurnalistică pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru activități jurnalistice au nevoie de viză!

e-Visa Medicală pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru tratament medical au nevoie de viză!

Viză Medicală pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru tratament medical au nevoie de viză!

Viză pentru expediții și misionari pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru expediții si misionari au nevoie de viză!

Viză de intrare pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru scopuri diverse au nevoie de viză!

Viză de tranzit pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India în tranzit au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru vizite oficiale au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles