Viză India

Cetățenii din România care călătoresc în India în scop turistic au nevoie de viză!

Viză de turism pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India în scop turistic au nevoie de viză!

e-Visa Afaceri pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză pentru conferințe pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru conferințe au nevoie de viză!

Viză internship pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru internship au nevoie de viză!

Viză pentru proiecte pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru proiecte au nevoie de viză!

Important

Viza pentru Proiecte/Project Visa (PV) se acordă cetățenilor străini care călătoresc în India pentru executarea proiectelor în sectorul energetic și siderurgic (Power and Steel Sectors).

În general viza se acordă pe perioada derulării proiectuluii. Acest tip de viză permite șederea nelimitată pe perioada de valabilitate a vizei cu mențiunea că, în cazul în care șederea planuită depășeste 6 luni, este necesar ca în primele 14 zile de la sosirea în India să vă înregistrați la Oficiul de Înregistrare a Străinilor din Delhi (FRO - Foreigner's Registration Office in Delhi) sau la Oficiul Regional de Înregistrare a Străinilor (FRRO- Foreigner's Regional Registration Office).

Vă sfătuim să depuneți cererea pentru viză cu minim 2 săptămâni înainte de data planificată a călătoriei.

Acte necesare - viza pentru proiecte India

 1. Pașaport valabil, pe durata contractului de muncă, cu minim 2 pagini libere.
 2. Rezervarea biletelor de avion. Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru rutele către India aici.
 3. O fotografie color 5cm x 5cm pe fundal alb, nu mai veche de 6 luni. Fața trebuie să fie vizibilă în totalitate (fără ochelari, cu capul descoperit - exceptând situația în care din motive religioase sau etnice se impune acoperirea capului).
  În cazul în care nu dispuneți de o fotografie recentă cu caracteristicile menționate, puteți opta să ne trimiteți online o poză în format electronic (vezi instrucțiunile ) pe care o vom adapta pentru dvs. la cerințele Consulatului, eliminând astfel posibilitatea ca poza să fie respinsă de agenții consulari. Dacă totuși dispuneți deja de o poză recentă printată, vă rugăm să verificați ca aceasta să îndeplinească cu precizie toate cerințele pozei pentru obținerea vizei specifice Consulatului Indian. În acest caz poza trebuie să corespundă cu cea încărcată în aplicație.
 4. Scrisoare din partea companiei indiene care atribuie contractul unei societăți străine în care se precizează următoarele detalii:
  1. Numele companiei străine careia i se atribuie contractual;
  2. Adresa oficială a companiei străine;
  3. Numele proiectului atribuit conform documentului de licitație/conform acord privind executarea proiectului
  4. Locația desfăsurării proiectului în India (localitate/district/stat)
  5. Durata contractului (în număr de zile/luni)
  6. Numărul total de lucrători străini plănuit a fi trimiși de către compania străină pe categorii:
   1. Personal înalt calificat;
   2. Tehnicieni calificați cu diplomă;
   3. Muncitori calificați cu studii medii.
 5. Copia Certificatului de Înmatriculare al companiei din India (Certificate of Incorporation);
 6. Copia cardului PAN al companiei din India (PAN Card of the Indian Company);
 7. Scrisoare din partea companiei din India adresată Reprezentantului Consular din cadrul Ambasadei Indiei din București (România) prin care menționează în mod explicit că garantează conduita companiei străine și a personalului străin implicat în executarea proiectului. În scrisoarea trebuie, de asemenea, să se garanteze în mod explicit că aceasta își asumă răspunderea privind respectarea normelor și reglementărilor indiene de către lucrătorul străin (numele complet, numărul pașaportului, data nașterii). De asemenea, trebuie să se precizeze că va fi răspunzătoare să asigure plecarea lucrătorului străin din India la expirarea vizei.
 8. Scrisori din partea (1) angajatorului din România/Republica Moldova/Albania și (2) din partea companiei din India cu oferta de angajare (detașare) în cadrul proiectului din India.
 9. Contractul de Muncă care prevede în detaliu termenii și condițiile, semnat atât de angajator cât și de angajat. Trebuie să se menționeze clar: salariul și suplimentele plătite împreună cu toate celelalte beneficii (indemnizații) precum chiria gratuită etc.
 10. Scrisoare emisă de angajatorul strain (din România, R. Moldova, Albania) în care descrie pe scurt natura proiectelor pe care le desfășoară în India cu precizarea job-ului pe care angajatul urmează să îl desfășoare în India (sub forma unei scurte descrieri).
 11. Dovezile privind calificărilor educaționale și expertizei profesionale ale solicitantului. Se vor prezenta diplomele traduse în engleză și apostilate (toate diplomele care justfică expertiza solicitantului în domeniul de muncă propus).
 12. Formular viză India - semnat în original. Aveți la dispoziție două posibilități:
  1. Completarea aplicației ONLINE de mai jos. Completând aplicația online (vezi butonul de mai jos), agenții noștri vor pregăti formularele necesare în sistemul Ministerului Afacerilor Interne al Indiei și, în cel mai scurt timp (maxim 24h), le veți primi pe e-mail pentru a fi semnate de dvs. și transmise alături de restul documentelor prin curier sau personal la birourile noastre.
  2. Completarea formularului direct la birourile noastre. În cazul în care optați pentru această variantă, cererea dvs. poate fi preluată pe loc beneficiind de serviciul de completare asistată a formularului prin care agenții noștri vor introduce datele dvs. în sistemul Ministerului Afacerilor Interne al Indiei. În caz de necesitate, vă punem la dispoziție de asemenea serviciile Visa Express și/sau de realizare a fotografiilor necesare.
 13. Persoanele cu dublă cetățenie, care dețin un pașaport valabil emis de statul celei de-a doua naționalități vor prezenta o copie după acesta.
 14. Persoanele care în trecut au avut o altă viză pentru India (într-un pașaport mai vechi expirat) trebuie să prezinte o copie după viza anterioară și după pagina cu datele de identificare ale vechiului pașaport.

Însoțitorii lucrătorilor deținători ai unei Vize de Proiect (soții/copiii) trebuie să obțină o Viza de Intrare (consultați categoria Viză de Intrare/Entry Visa).

ATENȚIE! Pentru documentele care nu sunt în limba engleză este necesară o traducere, efectuată de un traducător autorizat. Vă informăm că, în caz de necesitate ne putem ocupa de traducerea și legalizarea (apostilarea) tuturor documentelor necesare. Pentru detalii consultați secțiunea Traduceri și Legalizări (apostilări) documente India din cadrul website-ului nostru.

În cazul în care lucrătorul străin va fi insoțit de copiii acestuia (minori) se vor prezenta:
 • Certificatul de naștere (original și copie).
 • Procură notarială în original și copie, în cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia. În procură se va preciza atat acordul privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană, cât și consimțământul pentru realizarea aplicației pentru viză.
 • Adițional, în cazul în care minorul călătorește neînsoțit de părinți, se vor prezenta alături de procură copiile după pașapoartele părinților (sau copiile cărților de identitate dacă nu dispun de pașaport). În cazul în care călătorește doar cu unul dintre părinți, se va prezenta și copia pașaportului părintelui care nu însoțește minorul (sau copia cărții de identitate dacă nu dispune de pașaport).
 • Traducerea în limba engleză a procurii notariale, efectuată de un traducător autorizat. Vă informăm că, în caz de necesitate ne putem ocupa de traducerea și legalizarea tuturor documentelor necesare (pentru detalii consultați secțiunea Traduceri și Legalizări documente India din cadrul website-ului nostru).
 • Conform procedurilor interne ale Ambasadei Indiei în România, persoanele care aplică pentru prima dată pentru viza indiană trebuie să se prezinte personal la Ambasada Indiei pentru prelevarea datelor biometrice (amprentare). Pentru ridicarea pașaportului cu viza, NU este nevoie de prezența personală a solicitanților, angajații noștri ocupându-se de toate procedurile de pregătire a dosarului de viză și ulterior de preluarea și transmiterea documentelor către dvs.
 • Pentru persoanele care au avut în ultimii 5 ani o altă viză pentru India, prezența personală NU este necesară. În acest caz angajații nostri se vor ocupa de toate procedurile de depunere, ridicare și transmitere a documentelor către dvs.
 • În cazul cetățenilor pakistanezi sau a celor de origine pakistaneză cât și a persoanelor căsătorite cu aceștia durata de procesare a vizelor poate fi mai lungă. Cetățenilor pakistanezi cu dubla naționalitate le este interzis să aplice pentru viză cu alt pașaport fiind obligați să utilizeze pașaportul pakistanez.
 • În cazul în care după obținerea unei vize cu o intrare realizați că aveți nevoie de doua sau mai multe intrări Consulatul Indiei nu vă poate schimba durata sau numarul de intrări, prin urmare va trebui să aplicați pentru o nouă viză.
 • Deși prezentarea unei polițe de asigurare medicală și de călătorie nu este obligatorie pentru solicitarea vizei pentru India, vă recomandăm să încheiați o asigurare care să acopere eventualele cheltuieli medicale. În Republica India se întâlnesc frecvent boli precum hepatita, malaria, meningita, holera, febra tifoidă, febra dengue, și alte boli tropicale.Puteți obține asigurarea medicală online la cele mai mici prețuri aici
 • Centrul de Vize și Legalizări oferă atât servicii de pregătire și expediere a documentelor pentru obținerea vizelor pentru India cât și traducerea în limba engleză (sau alte limbi) și apostilarea documentelor necesare în India. Pentru aceste servicii se percep taxe adiționale conform secțiunii Traduceri și Legalizări (apostilări) documente India.

Atât România cât și India sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în India, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în India și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în India. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de vizare, apostilare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și apostilări documente pentru India

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză India

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în India!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză India


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
O singură intrare
Până la 6 luni
Normal
3 zile lucrătoare
540 RON
78 EUR
Intrare multiplă
Până la 6 luni
Normal
3 zile lucrătoare
540 RON
78 EUR
Intrare multiplă
Între 6 luni și 1 an
Normal
3 zile lucrătoare
875 RON
84 EUR
Intrare multiplă
Peste 1 an
Normal
3 zile lucrătoare
1300 RON
84 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi în perioada de valabilitate a vizei. Numărul de intrări este acordat la discreția Ambasadei Indiei pe baza documentelor justificative prezentate.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei face referire la intervalul de timp în care aceasta poate fi utilizată pentru a intra în India. Valabilitatea nu începe cu data în care sosiți în India, ci cu data emiterii vizei (date of issue). Durata de valabilitate este una informativă, decizia finală fiind luată de Ambasada Indiei pe baza documentelor justificative prezentate.

3 TIMP DE PROCESARE

Timpul de procesare afișat se referă la timpul de procesare a vizei de către Secția Consulară a Ambasadei și poate varia de la o solicitare la alta. Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii pașaportului și actelor necesare la birourile noastre, urmând ca viza să fie eliberată după 3 zile lucrătoare (în mod obișnuit). În anumite cazuri, Ambasada iși rezervă dreptul de a prelungi durata de procesare a vizei.

Vă rugăm să țineți cont că, în cazul în care transmiterea actelor se face prin curier, se va adăuga timpul de circulație aferent. De asemenea se va ține cont de liberele oficiale cu ocazia sărbatorilor române și indiene.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare, percepute de oficiile consulare ale Indiei sau cu acordurile bilaterale ale Indiei, aceste taxe nefiind returnabile în caz de refuz de eliberare a vizei de către Consulat.

Taxa consulară menționată în tabel include taxa de 15 lei percepută pentru Indian Community Welfare Fund (ICWF).

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Facturarea și plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza în LEI, la cursul de schimb al Băncii Naționale a României.

Plata NU se va realiza anticipat. După primirea documentelor și începerea procesării vizei se va emite o factură care va fi transmisă prin e-mail și care trebuie achitată în termen de 48 de ore prin oricare metodă aleasă de dvs.

Centrul de Vize vă pune la dispoziție o gamă variată de metode de plată în funcție de preferințele dvs. (plată online, transfer bancar prin Internet Banking, depunere numerar la bancă).

Servicii adiționale pentru viză India

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin Serviciul Executiv Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare în cadrul birourilor noastre a fotografiilor conform normelor impuse de către Consulate, la care se adaugă serviciul SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei.


Alegând Serviciul Executiv Visa Express, un specialist în servicii executive va lua legătura cu dvs., oferindu-vă consiliere personalizată, cererea dvs. fiind tratată în acest fel cu maximă prioritate. Acesta va gestiona întregul proces de aplicare de la început până la sfârșit făcând formalitățile necesare astfel încât procesarea vizei dvs. să înceapă cât mai repede posibil.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Contactați-ne telefonic, trimiteți-ne un e-mail sau plasați comanda ONLINE și astfel un specialist va lua legătura cu dvs. în următoarele 60 minute, câștigând astfel timp valoros.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Pregătirea documentației. Vă vom ghida pe tot parcursul pregătirii dosarului de solicitare a vizei iar, în caz de necesitate, veți beneficia gratuit de imprimarea/fotocopierea întregii documentații.
 • Visa & Pasport Scan. După aprobarea vizei, pentru siguranța și comoditatea dvs. în cazul pierderii, furtului sau deteriorării pașaportului în timpul călătoriei, vom realiza o copie digitală a vizei și pașaportului dvs. pe care o veți primi pe e-mail, având astfel acces la aceasta în cazuri de urgență.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.
 • Prioritate în livrarea rapidă a pașaportului. Pașaportul dvs. va fi livrat în prima serie de documente preluate de la Secția Consulară. Astfel veți putea intra în posesia acestuia în cel mai rapid mod posibil. În cazul în care doriți să îl ridicați personal de la birourile noastre, o veți putea face la orice oră în timpul programului de lucru din momentul în care sunteți înștiințat că pașaportul este pregătit pentru a fi ridicat.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

Etapa obținterii fotografiilor pentru vize s-a dovedit a fi de foarte multe ori extrem de complicată, având în vedere că fiecare Consulat are cerințe diferite. Alegând serviciul nostru de realizare a fotografiilor pentru viză, eliminați posibilitatea respingerii dosarului dvs. de către Consulat pentru neîndeplinirea normelor fotografiei

Vă oferim 2 posibilități:

 1. De a încărca pur și simplu fotografia dvs. digitală în aplicația online. Fotografia digitală trebuie să fi fost realizată în ultimele 6 luni pe fundal alb, fără umbre, fără ochelari și cu o expresie neutră a feței și cu capul descoperit (daca apartenența religioasă sau etnică nu impune altceva). Verificați instrucțiunile pentru realizarea fotografiei digitale. Pe baza acesteia vom realiza fotografiile necesare pentru obținerea vizei dvs. pe care le vom atașa la dosarul pe care îl vom înainta Secției Consulare din cadrul Ambasadei, asigurându-ne că respectă regulile impuse de aceasta.
 2. În cazul în care nu doriți să transmiteți documentele prin curier și alegeți să depuneți personal la birourile noastre documentele pentru viză fără completarea în prealabil a aplicației online SAU dacă nu dispuneți de posibilitatea de a realiza o fotografie digitală coonform cerințelor de mai sus, vă oferim posibilitatea de realiza forografiile necesare pentru viză pe loc direct la birourile noastre în momentul depunerii dosarului.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada India. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în India

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre India

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru India

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of India and provides expediting services for visa to India and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din India și oferă servicii de visa handling pentru India percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Viză de muncă pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru activități laborale au nevoie de viză!

Viză de cercetare pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru cercetare au nevoie de viză!

Viză de studii pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru studii au nevoie de viză!

Viză jurnalistică pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru activități jurnalistice au nevoie de viză!

e-Visa Medicală pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru tratament medical au nevoie de viză!

Viză Medicală pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru tratament medical au nevoie de viză!

Viză pentru expediții și misionari pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru expediții si misionari au nevoie de viză!

Viză de intrare pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru scopuri diverse au nevoie de viză!

Viză de tranzit pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India în tranzit au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru vizite oficiale au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles