Viză India

Cetățenii din România care călătoresc în India în scop turistic au nevoie de viză!

Viză de turism pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India în scop turistic au nevoie de viză!

e-Visa Afaceri pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză pentru conferințe pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru conferințe au nevoie de viză!

Viză internship pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru internship au nevoie de viză!

Viză pentru proiecte pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru proiecte au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru activități laborale au nevoie de viză!

Viză de cercetare pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru cercetare au nevoie de viză!

Viză de studii pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru studii au nevoie de viză!

Viză jurnalistică pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru activități jurnalistice au nevoie de viză!

Important

Există două tipuri de vize în funcție de scopul exact al vizitei:

 1. Viza de Jurnalism (J) se acordă jurnaliștilor profesioniști, fotografilor și celor din domeniul televiziunii și filmului.
  Atenție! Solicitanții care lucrează în următoarele domenii de activitate: cinematografie, televiziune, mass-media, activități editoriale (publishing), writing (inclusiv blogging), presă, fotografie, comunicare, publicitate (această listă nu este exhaustivă), sunt obligați să solicite exclusiv Viza de Jurnalism indiferent de scopul vizitei lor (turism, personal sau profesional). Vă rugăm să rețineți că un "jurnalist" care călătorește în India în scopuri turistice sau personale trebuie să solicite o viză de jurnalist și nu o viză turistică.
  În general, viza de jurnalism se acordă cu o valabilitate de 3 luni, cu o singură intrare. Perioada și numărul de intrări sunt decise de Ambasadă. Această viză nu poate fi schimbată și nu poate fi reînnoită în India.
 2. Viza de Film (F) se acordă pentru deplasarea în India care are drept scop filmarea unor filme de lung metraj, emisiuni TV de tip reality show, seriale TV comerciale etc. De obicei se acordă pentru perioada necesară desfășurării acestor activități, dar nu pentru mai mult de 12 luni și doar pe baza aprobării din partea Ministerului Informațiilor și al Audiovizualului (Information and Broadcasting Ministry) pentru realizarea filmării.

Vă sfătuim să depuneți cererea pentru viză cu minim 2 săptămâni înainte de data planificată a călătoriei. În cazul Vizei de Film (F) este indicat să se solicite viza cu mai mult timp în avans.

Acte necesare - viza de jurnalism India

A. Documente generale:
 1. Pașaport cu minim 2 pagini libere, al cărui termen de valabilitate să fie mai mare de 6 luni de la intrarea în țară.
 2. Dovada rezervării mijlocului de transport dus-întors. Se acceptă și ieșirea spre o altă țară (sau intrarea dinspre o altă țară). Dacă nu v-ați rezervat biletul de avion, puteți consulta ofertele disponibile pentru zborurile către India aici.
 3. Dovada rezervării cazării pe durata șederii în India (rezervare la hotel, închirierea unei proprietăți etc.).
  • În cazul cazării la hotel se vor prezenta copii după rezervări. Dacă încă nu v-ați rezervat hotelul pentru șederea în India, vă oferim posibilitatea de a găsi cele mai bune oferte aici.
  • În cazul în care doriți să inchiriați o casă sau apartament în India, se va prezenta o copie după actele de înregistrare ale respectivei proprietăți.
 4. O fotografie color 5cm x 5cm pe fundal alb, nu mai veche de 6 luni. Fața trebuie să fie vizibilă în totalitate (fără ochelari, cu capul descoperit - exceptând situația în care din motive religioase sau etnice se impune acoperirea capului).
  În cazul în care nu dispuneți de o fotografie recentă cu caracteristicile menționate, puteți opta să ne trimiteți online o poză în format electronic (vezi instrucțiunile ) pe care o vom adapta pentru dvs. la cerințele Consulatului, eliminând astfel posibilitatea ca poza să fie respinsă de agenții consulari. Dacă totuși dispuneți deja de o poză recentă printată, vă rugăm să verificați ca aceasta să îndeplinească cu precizie toate cerințele pozei pentru obținerea vizei specifice Consulatului Indian. În acest caz poza trebuie să corespundă cu cea încărcată în aplicație.
 5. Formular viză India - semnat în original. Aveți la dispoziție două posibilități:
  1. Completarea aplicației ONLINE de mai jos. Completând aplicația online (vezi butonul de mai jos), agenții noștri vor pregăti formularele necesare în sistemul Ministerului Afacerilor Interne al Indiei și, în cel mai scurt timp (maxim 24h), le veți primi pe e-mail pentru a fi semnate de dvs. și transmise alături de restul documentelor prin curier sau personal la birourile noastre.
  2. Completarea formularului direct la birourile noastre. În cazul în care optați pentru această variantă, cererea dvs. poate fi preluată pe loc beneficiind de serviciul de completare asistată a formularului prin care agenții noștri vor introduce datele dvs. în sistemul Ministerului Afacerilor Interne al Indiei. În caz de necesitate, vă punem la dispoziție de asemenea serviciile Visa Express și/sau de realizare a fotografiilor necesare.
 6. Persoanele cu dublă cetățenie, care dețin un pașaport valabil emis de statul celei de-a doua naționalități vor prezenta o copie după acesta.
 7. Persoanele care în trecut au avut o altă viză pentru India (într-un pașaport mai vechi expirat) trebuie să prezinte o copie după viza anterioară și după pagina cu datele de identificare ale vechiului pașaport.
B. În funcție de scopul exact al vizitei în India se vor prezenta adițional următoarele documente:
 1. Dacă scopul este vizită personală sau turism:
  1. În cazul persoanelor angajate în domeniul jurnalistic sau similar se va prezenta o declarație din partea angajatorului solicitantului potrivit căreia acesta nu se va angaja în nicio activitate profesională jurnalistică/media în timp ce se află în India, scopul fiind unul personal/turism.
   SAU
  2. În cazul jurnaliștilor sau fotografilor liber profesioniști, bloggerilor sau similar se va prezenta o declarație pe proprie raspundere potrivit căreia se confirmă că scopul vizitei este personal/turism. Aceștia vor prezenta adițional un document care atestă deținerea de fonduri suficiente pentru șederea în India (un extras de cont recent, care conține numele complet și care prezintă un sold pozitiv suficient pentru șederea în India).
 2. Dacă scopul vizitei este unul profesional (activități jurnalistice, media, publicitate, shooting photo etc.):
  1. Scrisoare din partea angajatorului/televiziunii sau a agenției mass-media precizând scopul exact al vizitei;
  2. După caz, scrisoare din partea entității indiene cu care agenția mass-media străină va colabora (sau de a carei asistență va beneficia);
  3. Orice alt document sau documente care pot fi solicitate de la caz la caz care atestă scopul exact al vizitei;
  4. Documentul care atestă deținerea de fonduri suficiente pentru șederea în India sub forma unei scrisori de garanție din partea organizației de care aparțineți în țara dvs., (sau organizației care vă sponsorizează) prin care se confirmă ca aceasta va suporta costul șederii dvs. în India. (acest aspect poate fi clar menționat în scrisoarea de la pct. 1, caz în care nu este nevoie să prezentați un document separat).
 3. c. Dacă scopul vizitei îl reprezintă filmarea unor filme de lung metraj, emisiuni TV de tip reality show, seriale TV comerciale etc.:
  1. Se vor prezenta 4 exemplare ale scenariului detaliat (în cazul filmelor de lung metraj);
  2. Concept detaliat (în cazul show-uilor de televiziune sau serialelor TV);
  3. Detalii privind echipa de filmare și locațiile de filmare;
  4. Scrisoari separate cu numele staff-ului de filmare/producție cu detaliile pașapoartelor, rolul, lista echipamentelor importate în India pentru filmare, itinerariul detaliat pe durata filmărilor etc.;
  5. Autorizații speciale (în cazul filmărilor în situri arheologice, de patrimoniu sau zone restricționate);
  6. Orice alt document sau documente care pot fi solicitate de la caz la caz care atestă scopul exact al vizitei.

Pentru documentele care nu sunt în limba engleză este necesară o traducere, efectuată de un traducător autorizat. Vă informăm că, în caz de necesitate ne putem ocupa de traducerea și legalizarea tuturor documentelor necesare. Pentru detalii consultați secțiunea Traduceri și Legalizări documente India din cadrul website-ului nostru.

În cazul în care deținătorul unei vize de Jurnalism va fi insoțit de copiii acestuia (minori) se vor prezenta:
 • Certificatul de naștere (original și copie).
 • Procură notarială în original și copie, în cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia. În procură se va preciza atat acordul privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană, cât și consimțământul pentru realizarea aplicației pentru viză.
 • Adițional, în cazul în care minorul călătorește neînsoțit de părinți, se vor prezenta alături de procură copiile după pașapoartele părinților (sau copiile cărților de identitate dacă nu dispun de pașaport). În cazul în care călătorește doar cu unul dintre părinți, se va prezenta și copia pașaportului părintelui care nu însoțește minorul (sau copia cărții de identitate dacă nu dispune de pașaport).
 • Traducerea în limba engleză a procurii notariale, efectuată de un traducător autorizat. Vă informăm că, în caz de necesitate ne putem ocupa de traducerea și legalizarea tuturor documentelor necesare (pentru detalii consultați secțiunea Traduceri și Legalizări documente India din cadrul website-ului nostru).
 • Conform procedurilor interne ale Ambasadei Indiei în România, persoanele care aplică pentru prima dată pentru viza indiană trebuie să se prezinte personal la Ambasada Indiei pentru prelevarea datelor biometrice (amprentare). Pentru ridicarea pașaportului cu viza, NU este nevoie de prezența personală a solicitanților, angajații noștri ocupându-se de toate procedurile de pregătire a dosarului de viză și ulterior de preluarea și transmiterea documentelor către dvs.
 • Pentru persoanele care au avut în ultimii 5 ani o altă viză pentru India, prezența personală NU este necesară. În acest caz angajații nostri se vor ocupa de toate procedurile de depunere, ridicare și transmitere a documentelor către dvs.
 • În cazul cetățenilor pakistanezi sau a celor de origine pakistaneză cât și a persoanelor căsătorite cu aceștia durata de procesare a vizelor poate fi mai lungă. Cetățenilor pakistanezi cu dubla naționalitate le este interzis să aplice pentru viză cu alt pașaport fiind obligați să utilizeze pașaportul pakistanez.
 • În cazul în care după obținerea unei vize cu o intrare realizați că aveți nevoie de doua sau mai multe intrări Consulatul Indiei nu vă poate schimba durata sau numarul de intrări, prin urmare va trebui să aplicați pentru o nouă viză.
 • Deși prezentarea unei polițe de asigurare medicală și de călătorie nu este obligatorie pentru solicitarea vizei pentru India, vă recomandăm să încheiați o asigurare care să acopere eventualele cheltuieli medicale. În Republica India se întâlnesc frecvent boli precum hepatita, malaria, meningita, holera, febra tifoidă, febra dengue, și alte boli tropicale.Puteți obține asigurarea medicală online la cele mai mici prețuri aici
 • Centrul de Vize și Legalizări oferă atât servicii de pregătire și expediere a documentelor pentru obținerea vizelor pentru India cât și traducerea în limba engleză (sau alte limbi) și apostilarea documentelor necesare în India. Pentru aceste servicii se percep taxe adiționale conform secțiunii Traduceri și Legalizări (apostilări) documente India.

Atât România cât și India sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în India, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în India și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în India. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de vizare, apostilare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și apostilări documente pentru India

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză India

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în India!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză India


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
Viză Jurnalism cu o intrare
Până la 6 luni
Normal
3 zile lucrătoare
370 RON
78 EUR
Viză Jurnalism cu două intrări
Până la 6 luni
Normal
3 zile lucrătoare
370 RON
78 EUR
Viză de Film cu o intrare
Până la 1 an
Normal
3 zile lucrătoare
540 RON
84 EUR
Viză de Film cu intrări multiple
Până la 1 an
Normal
3 zile lucrătoare
540 RON
84 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi în perioada de valabilitate a vizei. Numărul de intrări este acordat la discreția Ambasadei Indiei pe baza documentelor justificative prezentate.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei face referire la intervalul de timp în care aceasta poate fi utilizată pentru a intra în India. Valabilitatea nu începe cu data în care sosiți în India, ci cu data emiterii vizei (date of issue). Durata de valabilitate este una informativă, decizia finală fiind luată de Ambasada Indiei pe baza documentelor justificative prezentate.

3 TIMP DE PROCESARE

Timpul de procesare afișat se referă la timpul de procesare a vizei de către Secția Consulară a Ambasadei și poate varia de la o solicitare la alta. Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii pașaportului și actelor necesare la birourile noastre, urmând ca viza să fie eliberată după 3 zile lucrătoare (în mod obișnuit). În anumite cazuri, Ambasada iși rezervă dreptul de a prelungi durata de procesare a vizei.

Vă rugăm să țineți cont că, în cazul în care transmiterea actelor se face prin curier, se va adăuga timpul de circulație aferent. De asemenea se va ține cont de liberele oficiale cu ocazia sărbatorilor române și indiene.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare, percepute de oficiile consulare ale Indiei sau cu acordurile bilaterale ale Indiei, aceste taxe nefiind returnabile în caz de refuz de eliberare a vizei de către Consulat.

Taxa consulară menționată în tabel include taxa de 15 lei percepută pentru Indian Community Welfare Fund (ICWF).

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Facturarea și plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza în LEI, la cursul de schimb al Băncii Naționale a României.

Plata NU se va realiza anticipat. După primirea documentelor și începerea procesării vizei se va emite o factură care va fi transmisă prin e-mail și care trebuie achitată în termen de 48 de ore prin oricare metodă aleasă de dvs.

Centrul de Vize vă pune la dispoziție o gamă variată de metode de plată în funcție de preferințele dvs. (plată online, transfer bancar prin Internet Banking, depunere numerar la bancă).

Servicii adiționale pentru viză India

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin Serviciul Executiv Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare în cadrul birourilor noastre a fotografiilor conform normelor impuse de către Consulate, la care se adaugă serviciul SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei.


Alegând Serviciul Executiv Visa Express, un specialist în servicii executive va lua legătura cu dvs., oferindu-vă consiliere personalizată, cererea dvs. fiind tratată în acest fel cu maximă prioritate. Acesta va gestiona întregul proces de aplicare de la început până la sfârșit făcând formalitățile necesare astfel încât procesarea vizei dvs. să înceapă cât mai repede posibil.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Contactați-ne telefonic, trimiteți-ne un e-mail sau plasați comanda ONLINE și astfel un specialist va lua legătura cu dvs. în următoarele 60 minute, câștigând astfel timp valoros.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Pregătirea documentației. Vă vom ghida pe tot parcursul pregătirii dosarului de solicitare a vizei iar, în caz de necesitate, veți beneficia gratuit de imprimarea/fotocopierea întregii documentații.
 • Visa & Pasport Scan. După aprobarea vizei, pentru siguranța și comoditatea dvs. în cazul pierderii, furtului sau deteriorării pașaportului în timpul călătoriei, vom realiza o copie digitală a vizei și pașaportului dvs. pe care o veți primi pe e-mail, având astfel acces la aceasta în cazuri de urgență.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.
 • Prioritate în livrarea rapidă a pașaportului. Pașaportul dvs. va fi livrat în prima serie de documente preluate de la Secția Consulară. Astfel veți putea intra în posesia acestuia în cel mai rapid mod posibil. În cazul în care doriți să îl ridicați personal de la birourile noastre, o veți putea face la orice oră în timpul programului de lucru din momentul în care sunteți înștiințat că pașaportul este pregătit pentru a fi ridicat.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

Etapa obținterii fotografiilor pentru vize s-a dovedit a fi de foarte multe ori extrem de complicată, având în vedere că fiecare Consulat are cerințe diferite. Alegând serviciul nostru de realizare a fotografiilor pentru viză, eliminați posibilitatea respingerii dosarului dvs. de către Consulat pentru neîndeplinirea normelor fotografiei

Vă oferim 2 posibilități:

 1. De a încărca pur și simplu fotografia dvs. digitală în aplicația online. Fotografia digitală trebuie să fi fost realizată în ultimele 6 luni pe fundal alb, fără umbre, fără ochelari și cu o expresie neutră a feței și cu capul descoperit (daca apartenența religioasă sau etnică nu impune altceva). Verificați instrucțiunile pentru realizarea fotografiei digitale. Pe baza acesteia vom realiza fotografiile necesare pentru obținerea vizei dvs. pe care le vom atașa la dosarul pe care îl vom înainta Secției Consulare din cadrul Ambasadei, asigurându-ne că respectă regulile impuse de aceasta.
 2. În cazul în care nu doriți să transmiteți documentele prin curier și alegeți să depuneți personal la birourile noastre documentele pentru viză fără completarea în prealabil a aplicației online SAU dacă nu dispuneți de posibilitatea de a realiza o fotografie digitală coonform cerințelor de mai sus, vă oferim posibilitatea de realiza forografiile necesare pentru viză pe loc direct la birourile noastre în momentul depunerii dosarului.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada India. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în India

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre India

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru India

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of India and provides expediting services for visa to India and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din India și oferă servicii de visa handling pentru India percepând o taxă pentru serviciile prestate.

e-Visa Medicală pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru tratament medical au nevoie de viză!

Viză Medicală pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru tratament medical au nevoie de viză!

Viză pentru expediții și misionari pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru expediții si misionari au nevoie de viză!

Viză de intrare pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru scopuri diverse au nevoie de viză!

Viză de tranzit pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India în tranzit au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru vizite oficiale au nevoie de viză!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles