Viză India

Cetățenii din România care călătoresc în India în scop turistic au nevoie de viză!

Viză de turism pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India în scop turistic au nevoie de viză!

e-Visa Afaceri pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză de afaceri pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru afaceri au nevoie de viză!

Viză pentru conferințe pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru conferințe au nevoie de viză!

Viză internship pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru internship au nevoie de viză!

Viză pentru proiecte pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru proiecte au nevoie de viză!

Viză de muncă pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru activități laborale au nevoie de viză!

Viză de cercetare pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru cercetare au nevoie de viză!

Viză de studii pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru studii au nevoie de viză!

Viză jurnalistică pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru activități jurnalistice au nevoie de viză!

e-Visa Medicală pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru tratament medical au nevoie de viză!

Viză Medicală pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru tratament medical au nevoie de viză!

Viză pentru expediții și misionari pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru expediții si misionari au nevoie de viză!

Viză de intrare pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru scopuri diverse au nevoie de viză!

Viză de tranzit pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India în tranzit au nevoie de viză!

Viză Diplomatică/Oficială pentru India

Cetățenii din România care călătoresc în India pentru vizite oficiale au nevoie de viză!

Important

ATENȚIE!

Cetățenii români posesori ai pașapoartelor DIPLOMATICE sunt scutiți de obligativitatea obținerii vizei de intrare în India pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile. Posesorii de pașapoarte DE SERVICIU în schimb trebuie să obțină o viză în prealabil.

Diplomații sau funcționarii [cât și însoțitorii/dependenții acestora (membri de familie)], care se află în posesia unor pașapoarte diplomatice/de serviciu/oficiale aflați deja în India carora fie le expira viza fie perioada de ședere fără viză, trebuie să aplice doar online pentru vize (cu cel puțin 3 săptămâni înainte de expirarea vizei/perioadei de ședere fără viză) la Consular, Passport and Visa Division of MEA India.

Cetățenii români (cu excepția deținătorilor de pașapoarte diplomatice) care se deplasează în scopuri oficiale în India trebuie să aplice pentru vize înaintea deplasării, după cum urmează:

Vizele Oficiale (Official Visa) se acordă:
 • Funcționarilor non-diplomatici repartizați în cadrul unei misiuni diplomatice din India (doar cu pașaport de serviciu/oficial);
 • Funcționarilor non-diplomatici aflați intr-o vizită în scopuri oficiale în India;
 • Însoțitorilor/dependenților funcționarilor non-diplomatici repartizați în India;
 • Însoțitorilor/dependenților funcționarilor non-diplomatici aflați în vizită oficială în India.
Vizele Diplomatice (Diplomatic Visa) se acordă:
 • Diplomaților repartizați în India (doar cu pașaport diplomatic);
 • Diplomaților aflați intr-o vizită în scopuri oficiale în India (doar cu pașaport diplomatic);
 • Diplomaților repartizați în India în cadrul unor Organizații Internaționale non-ONU;
 • Însoțitorilor/dependenților diplomaților repartizați în India (doar cu pașaport diplomatic);
 • Însoțitorilor/dependenților diplomaților aflați intr-o vizită în scopuri oficiale în India (doar cu pașaport diplomatic);
 • Însoțitorilor/dependenților diplomaților repartizați în India în cadrul unor Organizații Internaționale non-ONU.

Vă rugăm să rețineți că diplomații/funcționarii (Diplomats/Officials) care se deplasează în India în scopuri neoficiale trebuie să obțină o viză categoria - Viză de Intrare/Entry Visa (X). De asemenea, deținătorii pașapoartelor normale (Ordinary Passport) care călătoresc în India în calitate de însoțitori/dependenți (membri de familie) ai diplomaților/funcționarilor repartizați în India trebuie să obțină o viză categoria - Viză de Intrare/Entry Visa (X) cu scopul „Ordinary passport holding dependent of diplomats/officials asigned to India”. Îi rugăm pe cei care se regăsesc în situațiile de mai sus să consulte categoria Viză de Intrare/Entry Visa.

Acte necesare - viza diplomatică/oficială India

 1. Pașaport cu minim 2 pagini libere, al cărui termen de valabilitate să fie mai mare de 6 luni de la intrarea în țară.
 2. O fotografie color 5cm x 5cm pe fundal alb, nu mai veche de 6 luni. Fața trebuie să fie vizibilă în totalitate (fără ochelari, cu capul descoperit - exceptând situația în care din motive religioase sau etnice se impune acoperirea capului).
  În cazul în care nu dispuneți de o fotografie recentă cu caracteristicile menționate, puteți opta să ne trimiteți online o poză în format electronic (vezi instrucțiunile ) pe care o vom adapta pentru dvs. la cerințele Consulatului, eliminând astfel posibilitatea ca poza să fie respinsă de agenții consulari. Dacă totuși dispuneți deja de o poză recentă printată, vă rugăm să verificați ca aceasta să îndeplinească cu precizie toate cerințele pozei pentru obținerea vizei specifice Consulatului Indian. În acest caz poza trebuie să corespundă cu cea încărcată în aplicație.
 3. Notă verbală/Scrisoare oficială adresată Ambasadei Indiei din București (România) din partea Guvernului sau a altor autorităţi din România (sau din Republica Moldova, în cazul cetățenilor moldoveni) ori din partea unei organizaţii internaţionale, prin care se atestă statutul oficial al solicitantului şi scopul oficial al călătoriei.
 4. În cazul unei vizite bilaterale, o scrisoare de invitație din partea entității indiene.
 5. Formular viză India - semnat în original. Aveți la dispoziție două posibilități:
  1. Completarea aplicației ONLINE de mai jos. Completând aplicația online (vezi butonul de mai jos), agenții noștri vor pregăti formularele necesare în sistemul Ministerului Afacerilor Interne al Indiei și, în cel mai scurt timp (maxim 24h), le veți primi pe e-mail pentru a fi semnate de dvs. și transmise alături de restul documentelor prin curier sau personal la birourile noastre. De asemenea puteți să realizați individual aplicația în sistemul MAI al Indiei. În acest caz va trebui să printați copia fizică a formularului, să o semnați și să o transmiteți împreună cu restul documentelor prin curier la birourile noastre, sau personal, fie la Centrul de Vize, fie direct la Ambasada Indiei.
  2. Completarea formularului direct la birourile noastre. În cazul în care optați pentru această variantă, cererea dvs. poate fi preluată pe loc beneficiind de serviciul de completare asistată a formularului prin care agenții noștri vor introduce datele dvs. în sistemul Ministerului Afacerilor Interne al Indiei. În caz de necesitate, vă punem la dispoziție de asemenea serviciile Visa Express și/sau de realizare a fotografiilor necesare.

ATENȚIE! Pentru documentele care nu sunt în limba engleză este necesară o traducere, efectuată de un traducător autorizat. Vă informăm că, în caz de necesitate ne putem ocupa de traducerea și legalizarea tuturor documentelor necesare. Pentru detalii consultați secțiunea Traduceri și Legalizări documente India din cadrul website-ului nostru.

Pentru însoțitori/dependenți minori:
 • Certificatul de naștere (original și copie).
 • Procură notarială în original și copie, în cazul în care minorul nu călătorește cu ambii părinți sau cu nici unul dintre aceștia. În procură se va preciza atat acordul privind călătoria minorului cu unul dintre părinți sau cu o terță persoană, cât și consimțământul pentru realizarea aplicației pentru viză.
 • Adițional, în cazul în care minorul călătorește neînsoțit de părinți, se vor prezenta alături de procură copiile după pașapoartele părinților (sau copiile cărților de identitate dacă nu dispun de pașaport). În cazul în care călătorește doar cu unul dintre părinți, se va prezenta și copia pașaportului părintelui care nu însoțește minorul (sau copia cărții de identitate dacă nu dispune de pașaport).
 • Traducerea în limba engleză a procurii notariale, efectuată de un traducător autorizat. Vă informăm că, în caz de necesitate ne putem ocupa de traducerea și legalizarea tuturor documentelor necesare (pentru detalii consultați secțiunea Traduceri și Legalizări documente India din cadrul website-ului nostru).
 • Deși prezentarea unei polițe de asigurare medicală și de călătorie nu este obligatorie pentru solicitarea vizei pentru India, vă recomandăm să încheiați o asigurare care să acopere eventualele cheltuieli medicale. În Republica India se întâlnesc frecvent boli precum hepatita, malaria, meningita, holera, febra tifoidă, febra dengue, și alte boli tropicale.Puteți obține asigurarea medicală online la cele mai mici prețuri aici
 • Centrul de Vize și Legalizări oferă atât servicii de pregătire și expediere a documentelor pentru obținerea vizelor pentru India cât și traducerea în limba engleză (sau alte limbi) și apostilarea documentelor necesare în India. Pentru aceste servicii se percep taxe adiționale conform secțiunii Traduceri și Legalizări (apostilări) documente India.

Atât România cât și India sunt state semnatare ale Convenției de la Haga privind suprimarea cerinței de supralegalizare a actelor oficiale străine, prin urmare actele emise de autoritățile din România, pentru a fi recunoscute și deci a produce efecte în India, trebuie să fie supuse procedurii de certificare cu Apostila de la Haga, dacă altceva nu este prevăzut printr-un acord bilateral sau un alt tratat.

Apostila este eliberată de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în țara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Centrul de Vize și Legalizări T&B International vă oferă consultanță GRATUITĂ privind procedurile de recunoastere a actelor oficiale în India și servicii specializate de vizare la autoritățile competente, de obținere a apostilei și de traducere pentru actele care urmează să fie folosite în India. Misiunea noastră este de a oferi o experiență transparentă și de a economisi timp pentru clienții noștri, scutindu-i de procese complexe de cele mai multe ori puțin înțelese, contribuind în acest fel la eficientizarea birocrației.

Pentru serviciile de vizare, apostilare și traducere a actelor oficiale vă rugăm să consultați secțiunea Traduceri și apostilări documente pentru India

Procesul de obținere a vizelor este simplu, rapid și sigur


Aplica online pentru viza
Aplicați online pentru Viză India

Completați datele în aplicația online și un reprezentant al Centrului de Vize va prelua imediat solicitarea dvs.

Transmiteți documentele prin curier sau personal
Transmiteți documentele

Trimiteți documentele necesare prin metoda aleasă în aplicația online (prin curier sau depunere personală la sediul nostru). Actele pot fi ridicate de curierul nostru partener.

Calatoriti fara grija vizei!
Primiți Viza! Călătorie plăcută în India!

Vă transmitem pașaportul cu viza îndată ce aceasta a fost aprobată (prin curier sau ridicare personală de la birourile noastre).


Taxe de viză și timp de procesare pentru viză India


Tipul Vizei1
Validitate2
Timp de procesare3
Taxe consulare4
Taxă de procesare4
Viză diplomatică
În funcție de caz
Normal
3 zile lucrătoare
0 RON
64 EUR
Viză oficială
În funcție de caz
Normal
3 zile lucrătoare
0 RON
64 EUR

1 NUMĂR DE INTRĂRI

Se face referire la numărul de intrări pe care le puteți folosi în perioada de valabilitate a vizei. Numărul de intrări este acordat la discreția Ambasadei Indiei pe baza documentelor justificative prezentate.

2 VALABILITATEA VIZEI

Valabilitatea vizei face referire la intervalul de timp în care aceasta poate fi utilizată pentru a intra în India. Valabilitatea nu începe cu data în care sosiți în India, ci cu data emiterii vizei (date of issue). Durata de valabilitate este una informativă, decizia finală fiind luată de Ambasada Indiei pe baza documentelor justificative prezentate.

3 TIMP DE PROCESARE

Timpul de procesare afișat se referă la timpul de procesare a vizei de către Secția Consulară a Ambasadei și poate varia de la o solicitare la alta. Calcularea timpului începe cu următoarea zi lucrătoare din momentul primirii pașaportului și actelor necesare la birourile noastre, urmând ca viza să fie eliberată după 3 zile lucrătoare (în mod obișnuit). În anumite cazuri, Ambasada iși rezervă dreptul de a prelungi durata de procesare a vizei.

Vă rugăm să țineți cont că, în cazul în care transmiterea actelor se face prin curier, se va adăuga timpul de circulație aferent. De asemenea se va ține cont de liberele oficiale cu ocazia sărbatorilor române și indiene.

4 TAXE CONSULARE ȘI TAXE DE PROCESARE

Taxa de procesare nu trebuie confundată cu taxa consulară. Taxa consulară de eliberare a vizelor se calculează în conformitate cu rezoluția privind Tariful taxelor consulare, percepute de oficiile consulare ale Indiei sau cu acordurile bilaterale ale Indiei, aceste taxe nefiind returnabile în caz de refuz de eliberare a vizei de către Consulat.

5 FACTURAREA ȘI PLATA

Taxa consulară este colectată în numele Ambasadei sau entității responsabile cu eliberarea vizei și este scutită de TVA. Taxa de procesare afișată include TVA. Facturarea și plata taxelor consulare și a taxelor de procesare se va realiza în LEI, la cursul de schimb al Băncii Naționale a României.

Plata NU se va realiza anticipat. După primirea documentelor și începerea procesării vizei se va emite o factură care va fi transmisă prin e-mail și care trebuie achitată în termen de 48 de ore prin oricare metodă aleasă de dvs.

Centrul de Vize vă pune la dispoziție o gamă variată de metode de plată în funcție de preferințele dvs. (plată online, transfer bancar prin Internet Banking, depunere numerar la bancă).

Servicii adiționale pentru viză India

În cadrul Centrului de Vize și Legalizări T&B International, ne străduim în mod constant să oferim o gamă de servicii de înaltă calitate, îndreptate spre nevoile clienților. Eforturile noastre sunt îndreptate spre simplificarea procesului și reducerea timpilor de obținere a vizelor, prin Serviciul Executiv Visa Express, prin oferirea posibilității de realizare în cadrul birourilor noastre a fotografiilor conform normelor impuse de către Consulate, la care se adaugă serviciul SMS Alert ca metodă exclusivă de monitorizare a statusului cererii dvs. de solicitare a vizei.


Alegând Serviciul Executiv Visa Express, un specialist în servicii executive va lua legătura cu dvs., oferindu-vă consiliere personalizată, cererea dvs. fiind tratată în acest fel cu maximă prioritate. Acesta va gestiona întregul proces de aplicare de la început până la sfârșit făcând formalitățile necesare astfel încât procesarea vizei dvs. să înceapă cât mai repede posibil.

Printre beneficiile Servicilui Executiv – Visa Express al Centrului de Vize și Legalizări T&B International se regăsesc:

 • Echipă exclusivă. O echipă de specialiști este dedicată gestionării cererii dumneavoastră de la început până la sfârșit
 • Răspuns rapid la orice întrebare. Contactați-ne telefonic, trimiteți-ne un e-mail sau plasați comanda ONLINE și astfel un specialist va lua legătura cu dvs. în următoarele 60 minute, câștigând astfel timp valoros.
 • Prelucrare prioritară. Atunci când selectați Serviciul Executiv Visa Express, solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate maximă.
 • Pregătirea documentației. Vă vom ghida pe tot parcursul pregătirii dosarului de solicitare a vizei iar, în caz de necesitate, veți beneficia gratuit de imprimarea/fotocopierea întregii documentații.
 • Visa & Pasport Scan. După aprobarea vizei, pentru siguranța și comoditatea dvs. în cazul pierderii, furtului sau deteriorării pașaportului în timpul călătoriei, vom realiza o copie digitală a vizei și pașaportului dvs. pe care o veți primi pe e-mail, având astfel acces la aceasta în cazuri de urgență.
 • Informații și actualizări la timp. Fiți informat cu privire la fiecare etapă a procesului de obținere a vizei dvs. prin notificări primite prin SMS.
 • Prioritate în livrarea rapidă a pașaportului. Pașaportul dvs. va fi livrat în prima serie de documente preluate de la Secția Consulară. Astfel veți putea intra în posesia acestuia în cel mai rapid mod posibil. În cazul în care doriți să îl ridicați personal de la birourile noastre, o veți putea face la orice oră în timpul programului de lucru din momentul în care sunteți înștiințat că pașaportul este pregătit pentru a fi ridicat.

Experimentați confortul și securitatea serviciului executiv!

Etapa obținterii fotografiilor pentru vize s-a dovedit a fi de foarte multe ori extrem de complicată, având în vedere că fiecare Consulat are cerințe diferite. Alegând serviciul nostru de realizare a fotografiilor pentru viză, eliminați posibilitatea respingerii dosarului dvs. de către Consulat pentru neîndeplinirea normelor fotografiei

Vă oferim 2 posibilități:

 1. De a încărca pur și simplu fotografia dvs. digitală în aplicația online. Fotografia digitală trebuie să fi fost realizată în ultimele 6 luni pe fundal alb, fără umbre, fără ochelari și cu o expresie neutră a feței și cu capul descoperit (daca apartenența religioasă sau etnică nu impune altceva). Verificați instrucțiunile pentru realizarea fotografiei digitale. Pe baza acesteia vom realiza fotografiile necesare pentru obținerea vizei dvs. pe care le vom atașa la dosarul pe care îl vom înainta Secției Consulare din cadrul Ambasadei, asigurându-ne că respectă regulile impuse de aceasta.
 2. În cazul în care nu doriți să transmiteți documentele prin curier și alegeți să depuneți personal la birourile noastre documentele pentru viză fără completarea în prealabil a aplicației online SAU dacă nu dispuneți de posibilitatea de a realiza o fotografie digitală coonform cerințelor de mai sus, vă oferim posibilitatea de realiza forografiile necesare pentru viză pe loc direct la birourile noastre în momentul depunerii dosarului.

Prin serviciul SMS Alert, vă ținem la curent cu întregul proces de obținere a vizei. Vă vom transmite mesaje de confirmare direct pe telefonul mobil, în momentele cheie din timpul procesului de solicitare a vizei. Astfel, veți fi la curent cu toate detaliile legate de viza solicitată.


Centrul de Vize și Legalizări are rolul de a primi, prelucra și transmite spre analiză către Sectiile Consulare ale Ambasadelor actele necesare pentru obținerea vizelor și de a prelua și transmite pașapoartele cu vize și totodată de a oferi consultanță personalizată solicitanților privind tipurile de vize, actele necesare, procedura, termenele de obținere a vizelor etc. Centrul de Vize și Legalizări nu este implicat în procesul de evaluare, aprobare sau refuzare a cererilor pentru viză și prin urmare nu își asuma răspunderea pentru decizia reprezentanților consulari. Deciziile finale sunt luate doar de către Secția Consulară - Ambasada India. Rămâne la latitudinea acesteia de a solicita documente suplimentare, de a prelungi termenul de întocmire a vizei sau de a lua oricare alte decizii.

www.booking.com

Cele mai bune hoteluri și locuri de cazare în India

www.expedia.com

Oferte de zboruri spre India

www.emag.ro

Asigurări medicale și de călătorie pentru India

Visa and Legalisation Center T&B International, is not affiliated with the government of India and provides expediting services for visa to India and charges a service fee.
Centrul de vize și legalizări T&B International, nu este afiliat guvernului din India și oferă servicii de visa handling pentru India percepând o taxă pentru serviciile prestate.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea folosirii acestora și a politicii noastre de utilizare a fișierelor de tip cookies. Am înțeles